Finalurile de reprize au decis soarta partidei

duminică, 25 aprilie 1999, 23:00
3 MIN
 Finalurile de reprize au decis soarta partidei

Cei prezenti, simbata, in Sala Polivalenta din Braila au putut asista la o partida frumoasa, aprig disputata, uneori chiar peste limitele regulamentului, ce a opus in fata modestei dar ambitioasei echipe HC Dunarea pe una dintre pretendentele la promovare, CSM Iasi XXI. Jocul a inceput cu un atac fulgerator al jucatoarelor oaspete, fructificat de noua achizitie a iesencelor, Ciocirlan. Gazdele au egalat prin Sirbu si la capatul unui atac prelungit Botezatu a adus pentru prima oara echipa braileana in avantaj: 2-1. Echilibrul se pastreaza deoarece Grosu a punctat pentru iesence la atacul urmator. Desi aruncarea de la 7 metri a Mirelei Verman a fost parata de Nitu, brailencele au marcat prin Ungureanu, iar in urma unui joc precis in aparare, completat cu multa ingeniozitate in faza ofensiva, gazdele reusesc sa se desprinda la patru puncte: 7-3 (min.13). Dar jocul combinativ, cu angajari pe semicerc sau la linia de 9 m. pentru Lenuta Lupan a dat roade, gazdele fiind obligate sa faulteze foarte des. Fapt ce a avut drept consecinta acordarea a trei aruncari de la 7 m. pentru iesence, toate transformate de Lenuta Lupan. Tot interul iesean va puncta la atacul urmator si va restabili egalitatea la 7 in min.19. Un minut mai tirziu, pivotul gazdelor Mirea a fost calcata pe piciorul de sprijin de Paula Ciocirlan. Drept consecinta handbalista braileana a parasit terenul pe bratele colegelor, locul acesteia fiind luat de Mihaela Stratulat. Gazdele sint la cirma jocului, fara a putea insa sa se desprinda la mai mult de un gol deoarece iesencele s-au mentinut in permanenta in "plasa" lor, in min.28 scorul fiind 10-10. Ultimele doua minute au apartinut jucatoarelor oaspete care, profitind de micile inadvertente din defensiva braileana, au punctat de trei ori, prin Lupan (2) si Ionescu, astfel ca la pauza tabela indica 13-10 pentru CSM Iasi.
La reluare, dupa cite un atac ratat de fiecare parte, echipa ieseana se distanteaza la patru goluri, insa in urmatoarele doua minute, in superioritate numerica, ca urmare a eliminarii Danielei Grosu, HC Dunarea puncteaza de doua ori consecutiv prin Verman si se apropie la doua goluri de iesence: 12-14. Momentul psihologic al partidei s-a derulat in min. 39 cind, la scorul de 14-15, HC Dunarea a ratat egalarea si relansarea luptei prin Sirbu. Cele doua contraatacuri consecutive ale iesencelor, finalizate de Ionescu si Bahrim, mentin echipa oaspete in avantaj, pe care nu-l vor mai pierde pina la fluierul final. Spre finalul meciului spiritele s-au incins, Lenuta Lupan, faultata in permanenta de adversare, lovind-o pe braileanca Maftei. La rindul ei, braileanca si-a facut singura dreptate, platindu-i cu aceeasi moneda interului Ciocirlan si apoi si celuilalt inter iesean, Lenuta Lupan, ultima fiind nevoita sa paraseasca terenul de joc cu doua minute inainte de incheierea partidei. Altercatiile puteau fi evitate daca prestatia cuplului de arbitri din Buzau ar fi fost ceva mai autoritara.
Pentru HC Dunarea au marcat: Mirela Verman 8, Gabriela Botezatu 5, Geanina Ungureanu 5, Neguta Sirbu 2, Mihaela Maftei 1, iar pentru CSM Iasi, Lenuta Lupan 12, Paula Ciocirlan 3, Daniela Grosu 3, Petronela Ionescu 4, Liliana Bahrim 1, Beatrice Abalasei 1, Mihaela Chitoroaga 1. Arbitri: Nicolae Iancu si Nicolae Balan (ambii din Buzau).
Declaratii dupa meci
Veniamin Lupan (antrenor CSM Iasi): "Stiam ca va fi un joc greu deoarece cred ca echipa din Bacau, contracandidata noastra la promovare, a promis o prima importanta brailencelor pentru a ne invinge. Fetele mele au jucat astazi sub valoarea lor reala, insa totul este bine cind se termina cu bine. Sintem hotariti sa promovam in Liga Nationala iar situatia in prezent ne avantajeaza deoarece deja am disputat cele mai grele meciuri din campionat, iar in ultima etapa vom juca cu Bacaul pe teren propriu".
Tudorel Marica (antrenor HC Dunarea Braila): "A fost un joc foarte frumos, de mare lupta, in care a cistigat echipa cea mai buna si care a stiut sa joace pentru rezultat. Felicit echipa din Iasi pentru prestatia sa, dar si echipa noastra, desi nu dispune decit de 11 jucatoare din care doua au devenit indisponibile, a inceput foarte bine meciul, chiar a condus cu 7-3 si 7-4, insa nu a reusit sa fructifice conjunctura si ocaziile avute. Referitor la acuzatia antrenorului iesean, as raspunde cu o acuzatie la fel de nefondata bazata doar pe supozitii, si anume ca si echipa ieseana a platit la Tirgu Neamt pentru ca gazdele sa invinga pe U. Bacau". (Costel FILIP)

Comentarii