FLASH

vineri, 20 iunie 2003, 23:00
4 MIN
 FLASH

Doi ieseni in nationala de karate
In acest week-end, la Vilnius, capitala Lituaniei, va avea loc cea de-a 24-a editie a Campionatului European de Karate Traditional pentru seniori si a VII-a editie a competitiei similare, pentru tineret si juniori. Din delegatia tricolora de 13 sportivi fac parte doi ieseni de la clubul Enpi (presedinte, Constantin Adascalitei): Irina Simirad – ce va participa la probele de kata individual, kata echipe si enbu – si Razvan Popa, component al echipei de kumite, alaturi de fostul karateka de la Fujiyama Iasi, Cornel Musat, multiplu campion european si mondial. (OM)
Turcii vin la Hagi
Cotidianul „Fanatik” a anuntat, ieri, ca membrii Comisiei de transferuri a clubului Bursaspor vor sosi in Romania, in vederea semnarii contractului cu Gheorghe Hagi, care va antrena echipa turca. „Fanatik” scrie ca la Bursaspor vor evolua, in sezonul viitor, romanii Ionel Ganea, Bogdan Vintila si Tiberiu Curt. Adunarea Generala Extraordinara a clubului Bursaspor, in cadrul careia urma sa se aleaga noul presedinte al gruparii, programata initial miercuri, s-a aminat pentru data de 25 iunie. La presedintia clubului candideaza Fikret Ustenci, care a promis ca il va aduce pe Gheorghe Hagi ca antrenor, si parlamentarul Serif Birinc.
Abaluta trece la Astra
Marcel Abaluta a participat la antrenamentul efectuat, joi seara, de Astra Ploiesti. Conducerea clubului Astra va lua o decizie in privinta achizitionarii lui Abaluta, dupa vizita medicala pe care acesta o va efectua in cursul zilei de luni. Iulian Apostol si Claudiu Batrinu, imprumutati in sezonul trecut la Gloria Buzau, echipa la care au jucat barajul pentru promovarea in Divizia A, au discutat cu antrenorul Florin Marin despre revenirea la echipa ploiesteana. Cei doi sint asteptati sa se prezinte la antrenamente saptamina viitoare. Luni este programata si reunirea lotului divizionarei A Petrolul Ploiesti. Mai multi jucatori ai acestei formatii intentioneaza sa depuna memorii pentru a deveni liberi de contract, deoarece nu si-au primit ultimele sapte prime si nici ultima rata scadenta din contracte.
Betis renunta la Filipescu
Conducerea clubului Betis Sevilla a anuntat ca a renuntat la fundasul Iulian Filipescu, desi jucatorul are contract cu gruparea spaniola pina in 2006, informeaza cotidianul „Marca”. Clubul spaniol a mai renuntat si la Casas, Calado si Tomas. Conducerea gruparii a luat aceasta masura deoarece doreste sa achizitioneze alti fotbalisti. „Marca” noteaza insa ca Filipescu nu are inca nici o oferta de transfer. Filipescu a fost achizitionat de Betis in iarna anului 1999, de la Galatasaray. Filipescu a mai evoluat la Steaua Bucuresti.
Mai multi bani pentru FC Oradea
Primaria municipiului Oradea a anuntat ca va suplimenta fondurile destinate sprijinirii echipei FC Oradea, suma de 7 miliarde de lei fiind deja deblocata in vederea renovarii stadionului formatiei. „Acum pretentiile sint cu totul altele. Am convingerea ca alaturi de Marius Vizer (n.r. – actionarul majoritar al FC Oradea) si de Primarie vor aparea si alti investitori care vor dori sa ducem echipa mai departe”, a declarat primarul municipiului, Petru Filip. Autoritatile locale au alocat deja echipei, in doi ani si jumatate, 22 miliarde de lei. FC Oradea a revenit in Divizia A, prin victoria obtinuta pe teren propriu, cu 3-1, in fata formatiei Otelul Galati, la baraj. Petru Filip a precizat ca este mirat de atitudinea pe care a avut-o antrenorul echipei Otelul, Costel Orac, dupa meciul care a dus la retrogradrea in Divizia B a formatiei galatene. „L-ati vazut, dupa meci, pe Costel Orac zicind ca asa a fost sa fie. Acea degajare pe figura lui spune foarte mult despre modul in care comunitatea galateana era interesata de ce se intimpla cu Otelul. Acea prezenta degajata dadea imaginea unui om impacat cu o anumita stare de fapt. Noi am dovedit, in schimb, ca acolo unde exista dorinta, putere de implicare, credinta in ce vrei sa faci, se poate realiza ceva”, a spus Filip.
Rosca si Ciorceri, pe lista lui Dobos
Presedintele Consiliului de Administratie al clubului Poli AEK Timisoara, Anton Dobos, i-a contactat pe Victor Rosca si George Ciorceri pentru functia de antrenor principal al formatiei timisorene. Rosca se afla la final de contract cu Inter Gaz Bucuresti. George Ciorceri, insa, se afla inca sub contract cu CFR Cluj Napoca si este putin probabil sa accepte functia de antrenor al echipei Poli AEK. Poli AEK a reusit sa se mentina in Divizia A, in urma victoriei inregistrate, in deplasare, cu 3-1 (1-0), in fata formatiei Gloria Buzau, in mansa a doua a barajului de mentinere-promovare in primul esalon. La cele doua partide din baraj, echipa timisoreana a fost condusa de pe banca tehnica de Gheorghe Multescu, care va antrena insa in sezonul viitor formatia turca Samsunspor.

Comentarii