Flash

marți, 14 iulie 2009, 21:52
9 MIN
 Flash

Ogararu, reconsiderat la Ajax

Antrenorul echipei Ajax Amsterdam, Martin Jol, a decis, ieri, sa il cheme pe fundasul George Ogararu in cantonamentul primei echipe din Anglia, desi pina acum romanul se pregatise cu formatia secunda, informeaza presa olandeza."George Ogararu are 29 de ani, iar in sezonul trecut a fost imprumutat la Steaua. Apoi, la revenire, Ogararu nu a avut loc in prima echipa a lui Ajax, iar antrenorul Martin Jol l-a trimis sa se antreneze cu formatie de tineret. Acum, jucatorul a fost chemat, pentru ca unii fotbalisti importanti s-au accidentat, dar si pentru ca randamentul fundasilor nu este chiar atit de bun", noteaza cotiadianul Voetbal International. Oleguer, Eyong Enoh si Gabri sint toti accidentati si nu vor face deplasarea in stagiul de pregatire din Anglia, fapt ce ii poate permite lui Ogararu sa se impuna in prima echipa a lui Ajax. In lotul pentru cantonamentul din Anglia a fost chemat si spaniolul Albert

Naidin, alaturi de Neaga

Mijlocasul roman Leonard Naidin s-a transferat la formatia Neftci Baku din Azerbaidjan, unde va fi coleg cu Adrian Neaga si Marian Aliuta, a anuntat marti clubul pe site-ul sau oficial. Naidin (30 de ani) a ajuns la Neftci din postura de jucator liber de contract dupa ce in iarna i s-a incheiat intelegerea cu Politehnica Iasi. La Neftci evolueaza din iarna alti doi fotbalisti romani Adrian Neaga si Marian Aliuta. In sezonul trecut echipa a terminat pe locul 8.

Atentie, unguri periculosi!

Formatia Ujpest va fi incurajata la Bucuresti pentru meciul cu Steaua de 500 de suporteri, care sint considerati de fortele de ordine ungare cu grad ridicat de risc, astfel incit vor fi supravegheati in permanenta, au declarat,surse din Jandarmerie. Cei 500 de suporteri maghiari vor veni la Bucuresti astazi, cu un tren, in care vor avea puse la dispozitie citeva vagoane, ei urmind sa fie insotiti pina de doi politisti unguri, care vor comunica la sosirea in Capitala cu omologii lor bucuresteni.  Toti fanii au un grad ridicat de risc, iar in cazul celor considerati foarte periculosi au fost trimise deja date catre Romania. Tocmai de aceea, cei 500 de suporteri vor fi supravegheati in permanenta de fortele de ordine.  Meciul dintre Steaua si Ujpest, din prima mansa a turului 2 preliminar al Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 20:30, pe stadionul din Bulevardul Ghencea. Mansa retur va avea loc peste o saptamina, in Ungaria.

  

Niculae asteapta sa semneze

Atacantul Marius Niculae a declarat, ieri, ca inca nu a semnat contractul cu echipa cecena, insa a lasat sa se inteleaga ca daca atit vizita medicala, cit si negocierile finale decurg normal, o sa parafeze intelegerea cu gruparea din prima liga rusa. "Inca nu am semnat cu Terek. Azi am facut o parte din vizita medicala, miine voi face cealalta parte. M-au supus la tot felul de teste fizice. Abia dupa ce voi termina vizita medicala, ma voi aseza la masa tratativelor cu ei, sa vedem daca imi convine contractul. Daca nu intervine ceva neprevazut, o sa fie OK. Oricum, eu nu sint venit aici sa dau probe de joc, asa cum a aparut in ziarele din Romania", a spus Niculae. Atacantul dinamovist a parasit cantonamentul ros-albilor din Franta si a mers luni sa negocieze un contract cu echipa Terek Groznii. Fostul impresar Ioan Becali a declarat ca s-a inteles in principiu cu Terek Groznii in privinta transferului lui Marius Niculae, dar si a rapidistului Marius Constantin, ambii urmind sa-si negocieze doar salariile stagionale pe care le vor avea la gruparea cecena.

Daminuta, imprumutat la Modena

Fundasul Cristian Daminuta, a fost imprumutat, ieri, pe o perioada de un an, de catre Inter Milano la echipa din liga a doua italiana Modena, iar jucatorul se va prezenta in aceasta saptamina la pregatirile noii sale formatii. " Modena nu are drept de cumparare, deoarece Inter Milano nu vrea sa renunte definitiv la serviciile sale", a declarat impresarul lui Daminuta, Cristea Opria. Noua echipa a lui Cristian Daminuta a terminat sezonul trecut pe locul 16 in Serie B, cu 51 de puncte.  Cristian Daminuta a jucat in sezonul precedent pentru Inter Primavera, unde a avut evolutii foarte apreciate. El a fost foarte aproape de a fi imprumutat in aceasta vara la Rapid, insa intelegerea nu s-a mai perfectat deoarece gruparea din Giulesti nu a fost de acord cu o clauza impusa de campioana Italiei.

Ce mai cere Penescu?

Finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, solicita inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea de la Tribunalul Arges la o alta instanta, egala in grad, a dosarului in care el a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie, mai exact oferirea de mita mai multor arbitri de fotbal. Inalta Curte urmeaza sa ia in discutie cererea de stramutare pe 26 august. Curtea Suprema a fixat si un termen pentru 12 august pentru a se discuta suspendarea judecarii dosarului de la Tribunalul Arges, dar aceasta este lipsita de obiect, in conditiile in care tribunalul a fixat termen al procesului pentru luna septembrie. "In principiu, s-a facut referire in cerere la dusmaniile locale. Spre exemplu, ziarul Top, care ii apartine lui Cornel Penescu, a publicat, in urma cu ceva timp, un serial foarte dur in legatura cu averile judecatorilor din Arges, precum si cu cumetriile acestora si toate celelalte legaturi", au declarat, pentru NewsIn, surse apropiate omului de afaceri.

Izvoranu,  la Astra

Dinamo si Astra Ploiesti au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al fundasului Silviu Izvoranu, care se va alatura lotului prahovean in cantonamentul din Slovenia, a declarat ieri pentru agentia NewsIn presedintele nou-promovatei, Marian Manea. "Ne-am inteles cu Dinamo pentru transferul definitiv al lui Izvoranu, iar acesta va pleca azi in cantonamentul nostru din Slovenia. Totul este rezolvat, jucatorul va semna un contract pe minim trei ani cu Astra", a spus Manea, care a adaugat ca in urmatoarea perioada va mai negocia cu Dinamo si transferul altor jucatori. Izvoranu (26 de ani) a parasit in urma cu trei zile cantonamentul echipei Dinamo din Franta dupa ce antrenorul Dario Bonetti l-a anuntat ca nu mai are nevoie de serviciile sale. Acesta a fost transferat in anul 2007 de Dinamo de la FC Timisoara, iar in iarna trecuta a sustinut probe de joc la Terek Groznii impreuna cu Lucian Goian, insa amindoi au fost respinsi.

Memoriu contra lui Negru

Directorul general al clubului CS Otopeni, Mugurel Porumbacu, a declarat, ieri, agentiei NewsIn, ca va depune memoriu impotriva lui Vali Negru, deoarece mijlocasul se antreneaza cu Rapid si a jucat deja intr-un meci amical pentru giulesteni, desi regulamentul nu ii permitea acest lucru. "Vali Negru s-a adresat comisiilor pentru a deveni jucator liber. insa, conform regulamentelor, el trebuia sa astepte cele cinci zile in care noi trebuia sa facem recurs si sa ne achitam datoriile fata de el. Vad ca deja este in pregatiri cu Rapid, care chiar l-a folosit intr-un amical. Vom merge azi sa depunem memoriu impotriva sa, atit el cit si Rapid sint in culpa. Jucatorul mai avea un an de contract cu Otopeni si Rapid nu avea voie sa primeasca la pregatiri un jucator sub contract", a spus Porumbacu. Mijlocasul Vali Negru a evoluat in sezonul trecut pentru CS Otopeni, insa clubul ilfovean s-a confruntat cu probleme financiare si in urma acestui fapt mai multi jucatori din lot si-au depus memorii din cauza neplatii restantelor financiare.

Robert Neagoe si-a gasit echipa

Mijlocasul Robert Neagoe a declarat, ieri, agentiei NewsIn, ca a ajuns la un acord de principiu cu oficialii Astrei Ploiesti pentru un transfer la echipa pregatita de Ion Moldovan si se va alatura lotului in cantonamentul din Slovenia. "In mare, ne-am inteles, chiar acum voi merge in cantonamentul din Slovenia. Vom pune acolo la punct ultimele detalii ale contractului. Nu se pune problema sa dau probe acolo, antrenorul Ion Moldovan ma stie pentru ca am mai lucrat impreuna", a spus Neagoe.Fotbalistul in virsta de 27 de ani a plecat in cantonamentul prahovenilor din Slovenia alaturi de fundasul Silviu Izvoranu, achizitionat tot marti de la Dinamo. Neagoe si-a reziliat in urma cu o luna contractul cu Steaua, la mai putin de un an dupa ce s-a transferat in Ghencea deoarece nu a fost folosit in niciun joc oficial la prima echipa.

  

Observatori romani in Cupe

Ionel Piscanu, Dumitru Mihalache si Cristian Bivolaru au fost delegati ca observatori din partea UEFA la meciuri din prima mansa a turului II preliminar al Ligii Europa, partide ce se vor disputa miine, informeaza site-ul oficial al forului european. Ionel Piscanu a fost delegat la meciul dintre Naftan Novopolotk (Belarus) si La Gantoise (Belgia), in timp de Dumitru Mihalache va urmari partida dintre Metalurg Donetk (Ucraina) si MTZ Minsk (Belarus). Cel de-al treilea roman, Cristian Bivolaru, va fi observator la disputa dintre FK Sarajevo (Bosnia) si Spartak Trnava (Slovacia). In alta ordine de idei, fostul arbitru asistent Nicolae Grigorescu va fi observator de arbitri la o partida din prima mansa a turului II preliminar al Ligii Campionilor, meci ce se va disputa, astazi, intre Red Bull Salzburg (Austria) si Bohemians (Irlanda).

Suporterii Unirii vor in Ghencea

Majoritatea suporterilor campioanei Unirea Urziceni isi doresc ca echipa lor favorita sa evolueze pe stadionul Steaua in Liga Campionilor, conform unui sondaj de opinie de pe site-ul oficial al clubului. Dintre cei peste 6.200 de participanti la vot, 62% considera ca stadionul Steaua este cel mai indicat pentru ca Unirea sa evolueze in Liga Campionilor, in timp ce numai 22% agreeaza varianta Cluj si 16% un stadion din strainatate. Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat ca stadionul Steaua ramine singura varianta pentru meciurile campioanei de pe teren propriu, in Liga Campionilor, dupa ce UEFA s-a opus disputarii acestora in Austria, la Klagenfurt.

Acord pentru Xabi Alonso

Reprezentantii clubului FC Liverpool sint dispusi sa-l cedeze pe internationalul spaniol Xabi Alonso al Real Madrid, dupa ce presedintele gruparii iberice, Florentino Perez, a purtat o discutie cu managerul formatiei de pe Anfield Road, Rafael Benitez. Suma pentru care ar urma sa se efectueze tranzactia ar fi in jur de 30 de milioane de euro, cu aproximativ 15 milioane de euro mai putin decit au solicitat initial oficialii echipei britanice. Mijlocasul in virsta de 27 de ani se afla de mai multa vreme pe lista de achizitii a lui Florentino Perez, care ar fi negociat personal cu Rafael Benitez, dupa mai multe tentative esuate ale reprezentantilor madrileni de a-i convinge pe cei de la FC Liverpool sa-l cedeze pe jucator. Internationalul spaniol evolueaza pentru FC Liverpool din 2004, an in care a fost achizitionat de la Real Sociedad. Conform presei italiene, Liverpool cauta deja un inlocuitor pentru Alonso si ar fi facut o oferta de 15 milioane de euro pentru Roberto Aquilani, de la AS Roma.

  

Tevez s-a mutat la vecini

Manchester City a anuntat, luni seara, ca s-a inteles cu internationalul argentinian Carlos Tevez, caruia i-a oferit un angajament valabil pina in 2014. Atacantul in virsta de 25 de ani a evoluat in ultimele doua sezoane sub forma de imprumut la Manchester United, iar in aceasta vara a devenit jucator liber de contract. Totusi, City a platit o suma pe care nu a dorit sa o faca publica impresarului fotbalistului sud-american, Kia Joorabchian, cel care detinea drepturile sportive ale jucatorului. Tevez, care a refuzat in urma cu o luna un contract valabil pe cinci ani oferit de United, va semna cu noua sa formatie o intelegere valabila pina in 2014. 

Nou presedinte la WTA

Stacey Allaster a fost aleasa, ieri seara, in functiile de presedinte si director general al WTA, inlocuindu-l in functie pe americanul Larry Scott, a anuntat asociatia care patroneaza tenisul feminin. "Sint onorata ca voi fi in fruntea circuitului feminin care, de la infiintarea sa, acum 36 de ani, a devenit una dintre cele mai importante ligi sportive din lume", a spus Allaster. Canadianca are 46 de ani, iar din 2006 a ocupat functii de conducere in cadrul WTA, dar a fost si vicepresedinte al Federatiei Canadiene de Tenis. Ea l-a inlocuit in functie pe Larry Scott, care a plecat din fruntea WTA dupa sase ani, el urmind sa se dedice sportului universitar din SUA.

S-a intors fotbalul la Bagdad

Echipa nationala de fotbal a Irakului a trecut, luni seara, de reprezentativa similara a Palestinei, scor 4-0, in primul meci disputat la Bagdad, dupa o pauza de 6 ani. Stadionul Shaab din Bagdad a fost din nou plin, ultima data cind se intimpla acest lucru fiind in 2003, inainte de invazia  trupelor americane. Astfel, peste 45.000 de oameni au asitat la meciul cu Palestina, printre care si citiva fani ai oaspetilor.  Oficialii Federatiei Irakiene de Fotbal spera sa convinga FIFA ca pot gazdui din nou meciuri oficiale, mai ales ca organizarea acestui joc a fost destul de buna. Irakul a mai jucat un meci amical cu Palestina vineri, in nordul tarii, si a invins cu scorul de 3-0. FIFA a aprobat disputarea ambelor partide, insa trebuie sa analizeze foarte bine situatia din tara si sa decida daca va permite irakienilor sa organizeze din nou jocuri oficiale pe teren propriu.

Comentarii