Flash

joi, 27 mai 2010, 20:54
5 MIN
 Flash

Ploua la Roland Garros

Inceputa cu o zi in urma, vremea ploioasa a afectat intrecerile de la Roland Garros, multe meciuri fiind aminate, printre acestea si confruntarea lui Victor Hanescu din turul II cu kazahul Iuri Sciukin. In functie de vreme, partida se va disputa astazi, cind este programata si intilnirea din turul III a Alexandrei Dulgheru, cu daneza Caroline Wozniacki (nr. 3 mondial). Dintre meciurile care s-au disputat ieri, se pot retine la masculin rezultatele: Andy Roddick (SUA) – Blaz Kavcik (Slovenia) 6-3, 5-7, 6-4, 6-2; Fabio Fognini (Italia) – Gaël Monfils (Franta) 2-6, 4-6, 7-5, 6-4, 9-7; Markos Baghdatis (Cipru) – Marcell Granollers (Spania) 4-6, 6-1, 7-5, 6-2. La feminin: Alisa Kleibanova (Rusia) – Ana Ivanovic (Serbia) 6-3, 6-0 (!); Alexandra Wozniak (Canada) – Katerina Bondarenko (Ucraina) 6-4, 6-1; Anastasia Rodionova (Rusia) – Vera Zvonareva (Rusia) 6-4, 6-4 (!); Elena Dementieva (Rusia) – Anabel Medina (Spania) 6-2, 7-6; Jelena Jankovic (Serbia) – Kaja Kanepi (Estonia) 6-2, 3-6, 6-4; Iaroslava Svedova (Kazahstan) – Agnieszka Radwanska (Polonia) 7-5, 6-3 (!); Aliona Bondarenko (Ucraina) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-3, 6-3.

Tricolorii au plecat la Kiev

Delegatia Romaniei pentru partida amicala contra Ucrainei, care se va disputa, simbata, cu incepere de la ora 20.30, la Lvov, a plecat, ieri dupa amiaza, de pe Aeroportul International "Henri Coanda". In lotul deplasat de Razvan Lucescu s-au aflat si jucatorii echipei CFR Cluj, Nicolae Dica si Ciprian Deac, care au fost invoiti pina miercuri, deoarece gruparea ardeleana a disputat finala Cupei Romaniei, impotriva formatiei FC Vaslui. Meciul Ucraina – Romania va avea loc, simbata, de la ora 20.30, fiind transmis in direct de Pro TV.

  

Köln negociaza pentru Bucurica

Conducerea gruparii germane FC Köln negociaza cu Unirea Alba Iulia transferul fundasului stinga Bogdan Bucurica, a anuntat, ieri, presedintele executiv al clubului ardelean, Nicolae Lupu. "Nu s-a discutat de procente la o vinzare ulterioara, dar un lucru devine cert, si anume ca jucatorul este dorit de Koln. Deocamdata sintem in faza negocierilor, urmeaza sa mai punem la punct si alte detalii", a afirmat Nicolae Lupu. Clubul care l-a transferat si pe atacantul echipei Rapid, Alexandru Ionita, este dispus sa achite o suma cuprinsa intre 600.000 si 800.000 de euro, in timp ce gruparea din Alba Iulia doreste sa inceapa tratativele de la un milion de euro. Antrenorul bosniac Blaz Sliskovici, care a condus formatia ardeleana in returul Ligii I, l-a recomandat pe Bucurica la FC Köln.

Zenga la Mogosoaia

Tehnicianul Walter Zenga a declarat, ieri, la Centrul National Academia de Fotbal Mogosoaia, ca in perioada in care a fost antrenorul formatiei Steaua Bucuresti, tribunele stadionului din Bulevardul Ghencea erau pline. "Nu ma asteptam sa fie asa tribunele la Steaua, pe vremea mea erau pline. E ceva fantastic ce s-a intimplat la Cluj si la Urziceni cu proiectele de acolo", a spus Zenga care, in afara de Steaua, a mai pregatiti in Romania echipele FC National si Dinamo Bucuresti.Zenga a explicat ca nu a fost contactat de vreun conducator de club din Romania, iar antrenorii italieni sint cautati in Liga I pentru stilul de joc pe care il adopta. "Pe mine nu m-a cautat nimeni in Romania sa antrenez, dar ma bucur ca am deschis un drum aici. De exemplu, Mandorlini a cistigat cupa si campionatul, iar cind cei de la CFR m-au intrebat de el, eu chiar l-am recomandat. Probabil ca italienii sint cautati in Romania pentru stilul de joc pe care il adopta", a spus Zenga, prezent la un antrenament al nationalei conduse de Razvan Lucescu, la Mogosoaia.

Handbalistii anului 2009

Sportivii Alison Pineau (Franta) si Slawomir Szmal (Polonia) au primit titlul de "Cei mai buni handbalisti ai anului 2009", din partea Federatiei Internationale de Handbal. Pentru stabilirea celor mai buni doi handbalisti in anul 2009 au fost deschise si voturi ale publicului, peste 33.000 de fani exprimindu-si optiunile pina miercuri. Astfel, Alison Pineau (20 de ani), care este vicecampioana mondiala cu nationala Frantei in 2009, a primit 39,8 la suta din voturi, devansindu-le pe portarul KatrineHaraldsen (Norvegia, 33,9 %) si pe Liudmila Postnova (Rusia, 26,3 %). La masculin, polonezul Slawomir Szmal (31 de ani) a fost votat de 68,7 % dintre iubitorii handbalului, fata ce 20,9 % cit a primit Nikola Karabatic (Franta) si Igorv Vori (Croatia 10,4 %). Premiile anuale oferite de IHF dateaza din 1998, iar titlurile pe anul 2009 merg pentru prima data catre o handbalista din Franta si un jucator polonez. In cursa pentru titlul de "Cel mai bun handbalist al anului 2009" nu a fost nominalizat niciun sportiv roman

Becali din Milano

Proprietarul clubului AC Milan, Silvio Berlusconi, a declarat ca daca ar fi fost antrenorul echipei in acest sezon, aceasta ar fi cistigat titlul de campioana in Italia cu un avans de 5-6 puncte. "Milan este echipa pe care o iubesc si sint primul ei suporter. Daca eu as fi fost antrenor in acest sezon, Milan ar fi cistigat titlul cu 5-6 puncte avans", a spus Berlusconi. In sezonul 2009-2010, AC Milan a terminat pe locul trei in Seria A, iar tehnicianul brazilian Leonardo a parasit echipa. Principalul favorit pentru preluarea functiei de antrenor principal este Massimiliano Allegri, care in sezonul trecut a pregatit echipa Cagliari.

Liber la sex

Jucatorii nationalei Argentinei au primit acceptul de a intretine relatii sexuale in zilele in care nu au programate meciuri la Cupa Mondiala, cu conditia sa fie vorba de partenere stabile si sa nu consume alcool, a spus medicul echipei nationale, Donaldo Villani: "Sexul face parte din viata sociala in intreaga lume si nu este o problema. Problemele apar cind intervin excesul, o partenera instabila sau se face sex la orele destinate odihnei", a declarat medicul. Selectionerul Diego Maradona a adoptat un stil mai lejer in cadrul loturlui, in comparatie cu predecesorii sai, in special cu Carlos Bilardo.La Cupa Mondiala, Argentina joaca in grupa B, alaturi de Grecia, Nigeria si Coreea de Sud.

Porto n-are antrenor

FC Porto si antrenorul Jesualdo Ferreira au pus capat, "de comun acord", contractului care expira la finalul sezonului viitor, a anuntat, ieri, gruparea portugheza. FC Porto a informat ca a "reziliat de comun acord contractul cu antrenorul", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul bursei portugheze (CMVM).Jesualdo Ferreira, in virsta de 64 de ani, a cistigat de trei ori consecutiv titlul in Portugalia (2007, 2008, 2009) cu FC Porto, doar in acest sezon campionatul fiind obtinut de Benfica Lisabona. Numele succesorului lui Ferreira va fi anuntat in zilele urmatoare. In acest sezon, FC Porto a cistigat Cupa Portugaliei.

Lupta mare in Conferinta de Est

Echipa Orlando Magic a invins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 113-92, formatia Boston Celtics, in meciul cinci al finalei Conferintei de Est a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), care se desfasoara in sistemul "cel mai bun din sapte meciuri". Cei mai buni marcatori ai invingatorilor au fost Jameer Nelson – 24 de puncte si Dwight Howard – 21 de puncte, in timp ce de la oaspeti s-au remarcat Rasheed Wallace – 21 de puncte si Rajon Rondo – 19 puncte.Boston Celtics conduce la general cu scorul de 3-2. Meciul sase al finalei Conferintei de Est va avea loc astazi, la Boston.

Comentarii