Flash

duminică, 18 iulie 2010, 22:32
8 MIN
 Flash

Lazio il vrea pe Torje

Presa italiana a scris ca gruparea LazioRoma, unde este legitimat fundasul stefan Radu, este interesata de achizitionarea mijlocasului Gabriel Torje, de la Dinamo
"Gabriel Torje, considerat unul dintre cei mai de perspectiva jucatori est-europeni, se afla in atentia clubului Lazio. Directorul tehnic al lazialilor, Igli Tare, i-a cerut informatii despre Torje fostului antrenor italian Cristiano Bergodi, care a pregatit mai multe formatii din Romania", a scris site-ul lalaziosiamonoi.it. Torje a declarat, ca este onorat de interesul italienilor, dar a precizat ca nu a vorbit cu nimeni de la echipa romana "Lazio este un club important si sint onorat de interesul lor, dar nimeni nu mi-a spus nimic despre acest lucru. Nu am vorbit cu nimeni de la Roma, deoarece in acest moment sint implicat cu echipa mea, Dinamo Bucuresti, in preliminariile Ligii Europa. Ma cunosc cu Stefan Radu, am jucat impreuna, dar nu am vorbit despre un eventual transfer al meu acolo. Lazio este o echipa la care orice juctor si-ar dori sa evolueze", a spus Torje.

Grasu ramine pe pozitii

Atleta Nicoleta Grasu a ocupat, simbata, locul doi in proba de aruncarea discului din cadrul reuniunii de atletism de la Paris/Saint-Denis, a noua etapa a Ligii de Diamant. Nicoleta Grasu a inregistrat o performanta de 63,78 metri. Pe primul loc s-a clasat cubaneza Yarelis Barrios (65,53 metri), in timp ce locul trei i-a revenit croatei Sandra Perkovic (63,62 m). in proba masculina de triplusalt, sportivul roman Marian Oprea a ocupat locul VII, cu o saritura de 16,81 metri. Podiumul a fost ocupat, in ordine, de cubanezii David Giralt (17,49 metri) si Alexis Copello (17,45 m), si ucraineanul Viktor Kuznetov (17,21 m). Tot in cadrul reuniunii de la Paris/Saint-Denis, americanul David Oliver a realizat cea mai buna performanta mondiala a anului in proba de 110 m garduri, cu timpul de 12,89 secunde, la fel si kenyanul Brimin Kipruto, campion olimpic, in proba de 3000 metri obstacole, care s-a impus cu timpul de 8:00, 90. Si in proba masculina de 400 metri s-a stabilit cea mai buna performanta mondiala a anului, americanul Jeremy Wariner cistigind concursul cu timpul de 44,49 secunde. Cursa masculina de 100 de metri a fost cistigata de jamaicanul Usain Bolt (9.84 s), care a fost urmat de compatriotii sai, Asafa Powell (9.91 s) si de Yohan Blake (9.95 s).

Urmeaza Uruguay

Reprezentativa de rugby a Romaniei a invins, simbata, la Buzau, cu scorul de 56-13 (30-6), nationala Tunisiei, in recalificarile pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2011. Punctele Romaniei au fost reusite de Dumbrava (5 transformari, 3 lovituri de pedeapsa), Vlaicu (o transformare, un eseu), Gal (un eseu), Ciuntu (un eseu), Maris (un eseu), Calafeteanu (un eseu), Petre (un eseu), plus un eseu de penalizare. Romania va disputa, in luna noiembrie, dubla mansa cu Uruguay, decisiva pentru calificarea la Cupa Mondiala. Echipa sud-americana a invins cu 44-7 Kazahstan. Primul joc va avea loc la Montevideo, al doilea, in Romania.

Spania se muta la Vaslui

Fostul capitan al formatiei Betis Sevilla, David Rivas, caruia i-a expirat contractul cu gruparea spaniola in aceasta vara, a ajuns la un acord pentru un contract pe un an cu FC Vaslui, echipa antrenata de Juan Ramon Lopez Caro. David Rivas vine la Vaslui din postura de jucator liber de contract, acordul cu gruparea din Sevilla expirind pe 30 iunie. Fundasul in virsta de 31 de ani a jucat peste 300 de partide pentru Betis Sevilla in cei 11 ani petrecuti la aceasta formatie si are in palmares o Cupa a Regelui, cistigata in 2005. Rivas a jucat titular in meciul pe care Betis l-a sustinut, in primavara anului 2006, la Bucuresti cu Steaua, in optimile Cupei UEFA (scor, 0-0). Acesta este al doilea jucator spaniol transferat de antrenorul Juan Ramon Lopez Caro dupa preluarea echipei vasluiene, dupa imprumutul atacantului Rodolfo Bodipo de la Deportivo La Coruña.

Iaca si Vinokurov

Rutierul Alexandr Vinokurov (Astana), din Kazahstan, a cistigat, simbata, a 13-a etapa a Turului Frantei. Vinokurov a revenit in acest an pentru prima data in Turul Frantei, dupa ce la editia din 2007 a fost depistat pozitiv. Kazahul a fost urmat in clasament de  britanicul Mark Cavendish (Columbia), urmat de italianul Alessandro Petacchi (Lampre). Ieri, etapa a XIV-a a revenit ciclistului francez  Christophe Riblon (AG2R La Mondiale). Nici dupa aceasta etapa nu s-au produs schimbari majore in clasamentul general, luxemburghezul Andy Schleck (Saxo Bank) mentinindu-se in frunte, cu un timp total de 68 de ore, 2 minute si 30 de secunde. Spaniolul Alberto Contador (Astana) ocupa locul doi, la 31 de secunde, iar pozitia a treia ii revine tot spaniolului Samuel Sanchez, la 2 minute si 31 de secunde diferenta. Cea de-a 15-a etapa se va disputa luni, pe traseul Pamiers – Bagneres-de-Luchon, pe distanta de 187,5 kilometri.

Locul IV in "European League"

Nationala de volei masculin a Romaniei a ratat cistigarea medaliilor de bronz in Liga Europeana, dupa ce a fost invinsa, simbata, in finala mica a Turneului Final Four de la Guadalajara, de reprezentantiva Turciei, scor 2-3 (-19, 22, 17, -16, -13). Dupa un prim set pierdut in fata Turciei, tricolorii au aratat un cu totul alt joc. Mai concentrati la serviciu si blocaj, cu atacuri bine plasate, jucatorii antrenati de Stelian Moculescu au reusit sa egaleze (25-22), iar in setul trei s-au dezlantuit, conducind la un moment dat si cu 20-9. Turcii au ripostat in setul patru (10-4), pe care l-au cistigat cu 25-16. Setul cinci a fost disputat, ambele echipe aflindu-se la conducere, dar cistigatoarea a fost Turcia, care a fortat ultimele mingi, dupa ce Romania a condus cu 13-12. In semifinale, tricolorii au cedat la mare lupta in fata Portugaliei, scor 2-3, in timp ce Turcia a fost depasita clar de echipa gazda, Spania, cu 0-3. In finala, Portugalia a invins Spania cu 3-1.

Umilinta maxima

Nationala de baschet feminin a Romaniei a fost invinsa, simbata, de campioana mondiala Australia, cu scorul de 23-126, in ultimul meci amical din cadrul turneului de la Szombathely. Debutul a parut promitator (14-9), dupa care tricolorele au mai marcat doar 12 puncte pina la finalul sfertului trei, in timp ce Australia a inscris pe banda rulanta (101-21, min. 32). Cu un minut inaintea finalului, tabela arata 124-21, umilinta fiind maxima pentru nationala Romaniei, care a inscris doar doua puncte in tot sfertul patru. Rezultatul de simbata reprezinta cea mai drastica infringere din istoria baschetului feminin romanesc la nivel de echipa nationala. Echipa Romaniei a fost invinsa si in primele doua confruntari de la Szombathely, de Slovacia (52-100) si de Ungaria (40-108). Ungaria s-a clasat pe locul secund, Slovacia pe locul trei, iar Romania pe ultima pozitie.

Nneka s-a transferat in Elvetia

Componenta nationalei de volei feminin a Romaniei, Nneka-Obiamaka Onyejekwe, care a evoluat in ultimii trei ani la formatia CSU Metal Galati, s-a transferat la campioana Elvetiei, Volero Zürich. Potrivit portalului voleiromania.ro, centrul nationalei Romaniei, care a cistigat ultimele trei titluri nationale in tara cu CSU Metal Galati si a jucat de doua ori in Liga Campionilor cu aceeasi echipa, a semnat un contract valabil pe urmatoarele doua sezoane cu formatia din elvetiana, la care a jucat in urma cu trei sezoane si fostul capitan al reprezentativei, Luminita Trombitas.

Tri-Nations

Reprezentativa de rugby a Noii Zeelande a invins, cu scorul de 31-17 (13-7), selectionata Africii de Sud, intr-un meci disputat, simbata, pe Westpac Stadium din Wellington, in cea de-a doua etapa a Turneului celor Trei Natiuni. Noua Zeelanda a cistigat si meciul din prima etapa, disputat pe 10 iulie, scor 32-12, tot in fata Africii de Sud. Dupa primele doua etape, in clasament conduce Noua Zeelanda, cu 10 puncte, fiind urmata de Australia si Africa de Sud, fara nici un punct. In cea de-a treia etapa, programata simbata, 24 iulie, Australia va intilni Africa de Sud, la Brisbane.

Dansind pe cioburi

Jucatoarea americana de tenis Serena Williams este indisponibila pentru turneele de la Istanbul, Cincinnati si Montreal, ea ranindu-se la piciorul drept dupa ce a calcat pe cioburi la un restaurant. "Imi pare foarte rau ca nu voi putea participa la urmatoarele turnee deoarece trebuie sa ma operez la picior. Astept cu nerabdare sa revin in competitie", a declarat sportiva care se afla pe primul loc in clasamentul mondial. Serena Williams, in virsta de 28 de ani, s-a taiat la picior calcind pe cioburile unui pahar. Ea ar urma sa revina in competitii la US Open, la sfirsitul lunii august.

Parintele microbist

Un preot olandez a fost suspendat deoarece a cedat in fata "nebuniei portocalii" din Olanda si a tinut o slujba pe teme fotbalistice cu citeva ore inaintea finalei Cupei Mondiale, ce s-a disputat la 11 iulie intre Spania si Olanda, a anuntat, vineri, Dioceza din Haarlem. "Episcopul l-a suspendat pe parintele Vlaar cu efect imediat pentru o perioada de reflectie", a anuntat, sursa citata. Paul Vlaar, care tine slujbe in Obdam (vestul Olandei), a tinut o liturghie purtind o bluza portocalie care nu este in concordanta cu "omagiul adus sanctitatii". Imaginile TV i-au surprins pe oamenii prezenti la liturghie in haine portocalii – culoarea nationala a Olandei – sau cu steagul Olandei pictat pe obraji, in timp ce interiorul bisericii a fost decorat cu teme fotbalistice, lucru considerat ca fiind profanator de catre Dioceza.De asemenea, preotul s-a rugat pentru echipa Olandei, care a pierdut in cele din urma finala, scor 0-1, dupa prelungiri.

O decizie controversata

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca cele sapte atlete americane ce au concurat in probele de stafeta la Jocurile Olimpice din 2000, alaturi de Marion Jones, condamnata pentru dopaj si privata de medaliile sale, sa-si pastreze medaliile cistigate la Sydney. Atletele vizate de decizia TAS sint Andrea Anderson, Latasha Colander, Jearl Clark, Torri Edwards, Chryste Gaines, Monique Hennagan si Passion Richardson. Cele sapte au sesizat TAS in aprilie 2008, pentru a denunta decizia Comisiei executive a CIO de a le retrage medaliile cistigate la Sydney.Avind-o pe Marion Jones in componenta, echipele americane au cistigat medalia de aur in proba de stafeta 4×400 metri si pe cea de bronz la stafeta 4×100 metri. Jones a recunoscut, in 2007, ca s-a dopat, ea executind o pedeapsa de sase luni de detentie pentru ca a mintit in timpul anchetei.  Responsabilii CIO au anuntat ca au luat act de decizia TAS, pe care "o considera dezamagitoare si suparatoare pentru ceilalti sportivi care au participat la competitie respectind regulile".

 

Intariri la "ciocanari"

Clubul londonez West Ham United a anuntat, vineri, achizitionarea internationalului mexican Pablo Barrera, care a evoluat la formatia Pumas UNAM, si a atacantului francez Frederic Piquionne (Olympique Lyon). Barrera, 23 de ani, a fost transferat pentru suma de 4,7 milioane de euro, in timp ce in schimbul lui Piquionne (31 de ani) s-a platit suma de 1,2 milioane de euro.Jucatorul mexican, prezent la Cupa Mondiala din Africa de Sud, unde a disputat trei meciuri, a semnat un contract pe patru ani, iar Piquionne a semnat un acord pe trei ani. West Ham a incheiat sezonul trecut pe locul 17.

Comentarii