Flash

luni, 16 august 2010, 22:05
6 MIN
 Flash

Cernat, omul meciului

Fotbalistul Florin Cernat a fost autorul unei pase de gol, duminica seara, in meciul cistigat de echipa Karabükspor, scor 2-1, pe teren propriu, in fata formatiei Manisaspor, la care evolueaza Nicolae Dica, in prima etapa a campionatului Turciei. Cernat, care a jucat pina in minutul 81, a pasat decisiv la golul de 1-0 al echipei Karabükspor, inscris de Emenike in min. 46. Fotbalistul roman a avut citeva ocazii de gol pe parcursul partidei, mai ales in prima repriza.La Manisaspor, Nicolae Dica a evoluat pina in minutul 77. Agentia DHA l-a desemnat pe Cernat cel mai bun jucator de pe teren, acordindu-i nota 7, in timp ce Dica a fost notat cu 6. Ajansspor.com i-a dat lui Florin Cernat trei stele.

Lille, egala cu PSG

Formatia OSC Lille, adversara FC Vaslui in play-off-ul Ligii Europa, a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut in compania echipei Paris Saint-Germain, in prima etapa a campionatului Frantei, ultimul dinaintea intilnirii cu vasluienii. Formatia OSC Lille, pregatita de Rudi Garcia, a evoluat in formula: Landreau – Debuchy, Rami, Chedjou, Beria – Balmont, Mavuba, Cabayé – Gervinho (’89 – Frau), de Melo (’73 – Sow), Hazard (’82 – Obraniak). OSC Lille va juca in compania FC Vaslui in dubla mansa, la 19 si 26 august, in play-off-ul Ligiii Europa.

A doua infringere

Nationala de polo pe apa a Romaniei a fost invinsa duminica de selectionata Muntenegru, campioana europeana, cu scorul de 6-9 (1-3, 2-2, 2-2, 1-2) in turneul de Cupa Mondiala de la Portugalete (Spania). Pentru nationala noastra, antrenata de Istvan Kovacs, au marcat Cosmin Radu (1 gol), Nicu Diaconu (1), Alexandru Matei (1), Kalman Kadar (3). In celalalt meci, Spania si Ungaria au terminat la egalitate, 9-9.
Romania a obtinut o singura victorie la Portugalete, 11-9 cu campioana olimpica Ungaria, fiind invinsa de Spania, vicecampioana mondiala, cu 8-10, si de Muntenegru. Turneul a fost cistigat de Muntenegru, care a obtinut victorii in cele trei meciuri disputate. (AGERPRES)

Votul lui Prandelli pentru Mutu

Selectionerul Italiei, Cesare Prandelli, a declarat intr-un interviu acordat cotidianului La Stampa ca atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, este cel mai puternic jucator pe care l-a antrenat vreodata. "Adrian Mutu. Si nu spun asta doar ca sa ii ridic moralul", a raspuns el cind a fost intrebat care a fost cel mai puternic fotbalist pe care l-a antrenat. Cesare Prandelli l-a antrenat pe Mutu la Fiorentina, din 2006 pina in vara acestui an. Adrian Mutu a fost suspendat noua luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), dupa ce a fost depistat pozitiv cu sibutramina. Suspendarea lui Mutu va expira in luna octombrie.

A intrat si a marcat

Atacantul Ciprian Tanasa a inscris, ieri, golul victoriei echipei sale, Metalurh Donetk, scor 1-0, in meciul din deplasare cu Sevastopol, din etapa a VI-a a campionatului Ucrainei. Tanasa a marcat in minutul 89, iar un minut mai tirziu a primit cartonas galben. Ciprian Tanasa a intrat pe teren in minutul 86.

Maradona vrea sa antreneze in Anglia

Walter Soriano, impresarul fostului selectioner al Argentinei, Diego Maradona, a declarat ca tehnicianul ar fi incintat de un angajament cu gruparea engleza Aston Villa, ramasa fara antrenor de o saptamina. "Cred ca Diego ar fi foarte deschis ideii de a merge in Anglia si a antrena echipa Aston Villa. Este foarte atras de fotbalul engleza si stiu ca ar dori sa se mute acolo. Iubeste Anglia de provincie, astfel ca ar fi foarte fericit, mai ales la un club mare ca Aston Villa. Daca proprietarul Randy Lerner i-ar face o oferta serioasa, sint sigur ca raspunsul va fi pozitiv. Diego negociaza in prezent cu mai multe cluburi din Europa, inclusiv unul din Anglia, si isi analizeaza optiunile cu atentie", a spus Soriano.Managerul nord-irlandez Martin O’Neill a demisionat, in urma cu o saptamina, de la conducerea echipei Aston Villa, dupa patru sezoane petrecute pe banca tehnica a gruparii din Birmingham. Interimatul este asigurat de Kevin McDonald.

Iertare de la to’arasi

Selectionerul Coreei de Nord, Kim Jong-hun, a primit a doua sansa dupa campania dezastruoasa de la Cupa Mondiala de fotbal din Africa de Sud, unde echipa sa a fost eliminata inca din primul tur al competitiei.
Presa internationala anuntase ca, dupa revenirea din Africa de Sud, Kim Jong-hun ar fi fost trimis de autoritatile comuniste nord-coreene pe un santier, unde sa lucreze timp de 14 ore pe zi, drept pedeapsa pentru neindeplinirea obiectivului fixat inaintea plecarii la CM 2010. in urma acestor zvonuri, FIFA a decis sa ceara explicatii autoritatilor de la Phenian in legatura cu soarta selectionerului.
Potrivit postului Open Radio for North Korea, citat de presa sportiva italiana, Kim Jong-hun a fost "iertat" si a primit acum o noua sarcina, aceea de a pregati nationala Coreei de Nord in vederea participarii la Cupa Asiei pe Natiuni, competitie programata in luna ianuarie (AGERPRES)

Rossi schimba echipa

Constructorul japonez Yamaha a anuntat, duminica, la Brno, ca isi va incheia, la finalul acestui sezon, colaborarea cu pilotul Valentino Rossi, care a semnat un contract pe doi ani cu italienii de la Ducati. Rossi va ramine pilotul Yamaha in ultimele opt curse ale sezonului 2010, se mentioneaza in comunicat. Rossi il va inlocui la Ducati pe australianul Casey Stoner. Valentino Rossi, in virsta de 31 de ani, de noua ori campion mondial, dintre care de sapte ori la categoria regina (500cc sau MotoGP), a ratat trei curse in acest sezon, din cauza unei duble fracturi de tibie si peroneu, suferita in data de 5 iunie, la Mugello."A sosit pentru mine momentul sa gasesc noi provocari: munca mea la Yamaha s-a terminat. Din nefericire, chiar si cele mai frumoase povesti de dragoste au un final, dar ele lasa amintiri minunate", a declarat pilotul italian in comunicatul Yamaha.

Robinho, linga Raul?

Cotidianul L’Equipe a scris, ieri, ca atacantul brazilian Robinho ar putea parasi gruparea Manchester City pentru a ajunge la Schalke 04, in campionatul Germaniei, unde evolueaza si fostul sau coleg de la Real Madrid, Raul. L’Equipe scrie ca gruparea germana ar fi pregatita sa ofere 25 de milioane de euro clubului Manchester City pentru aducerea atacantului brazilian de 26 de ani. Sub contract pina in 2013 cu Manchester City, Robinho a fost achizitionat cu 42 de milioane de euro in ultimele momente ale perioadei de transfer din 2008, iar in ultimele sase luni a fost imprumutat la Santos, clubul la care s-a format. Manchester City este adversara FC Timisoara in play-off-ul Ligii Europa, primul meci fiind programat la 19 august, iar returul la 26 august.

  

Schweinsteiger, mai tare ca Ballack

Fotbalistul Bastian Schweinsteiger (Bayern München) are cel mai mare potential in ceea ce priveste contractelele de publicitate si de sponsorizare in Germania, in timp ce Michael Ballack si-a pierdut statutul de lider in domeniu, conform unui studiu publicat de Wirtschaftswoche. Potrivit studiului realizat de firma de consultanta Batten & Company, valoarea potentiala a lui Schweinsteiger pe piata publicitatii este de 20,7 milioane de euro. Bastian Schweinsteiger ii devanseaza pe coechipierii sai de la Bayern, olandezul Arjen Robben (17,5 milioane de euro) si francezul Franck Ribéry (15,8 milioane de euro). Ballack ocupa doar locul 11 al clasamentului, cu o "valoare" de 8,1 milioane de euro. Printre fotbalistii pe care il devanseaza pe Michael Ballack se numara Mesut Özil (12,2 milioane de euro) si Thomas Müller (10,9 milioane de euro).

O noua demisie la TSKA

Antrenorul Pavel Docev a demisionat, luni, de la conducerea tehnica a echipei TSKA Sofia, ca urmare a inceputului slab de sezon a formatiei bulgare. TSKA Sofia ocupa locul 13 in clasamentul campionatului bulgar, dupa trei etape, inregistrind doua infringeri si un rezultat de egalitate. "Au fost multe dificultati si obstacole. Nu am fost sustinut in ceea ce am facut, dar plec cu capul sus", a declarat Docev, care a preluat postul de antrenor principal la tSKA Sofia in luna mai, cind la echipa din Bulgaria evoluau Daniel Pancu si Florentin Petre.

Comentarii