Flash

duminică, 16 octombrie 2011, 21:35
4 MIN
 Flash

Revansa spadasinelor

Echipa feminina de spada a Romaniei, formata din Anca Maroiu, Ana Maria Brinza, Simona Alexandru si Loredana Dinu, a cistigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrima de la Catania, dupa ce a invins, duminica, in finala, cu scorul de 27-26, reprezentativa Chinei. Romancele au obtinut titlul mondial pentru a doua oara consecutiv, dupa ce s-au impus si in 2010, la Paris, in aceeasi formula, in finala cu Germania. La editia de la Catania a CM, echipa feminina de spada a Romaniei a acces direct in turul doi, in care a eliminat Marea Britanie, scor 45-3. In sferturile de finala, romancele au trecut de Polonia, scor 37-33, si in semifinale de Germania, scor 24-23. Romania a mai obtinut doua medalii de bronz la Campionatele Mondiale, tot la spada, insa la individual feminin, prin Anca Maroiu si Ana Maria Brinza, invinse in semifinale de jucatoarele chineze.

Inca un argint la ping-pong

Participarea Romaniei la Campionatelor Europene de tenis de masa de la Gdansk s-a incheiat cu doua medalii de argint. Dupa cea obtinuta de echipa feminina, perechea Elizabeta Samara/Daniela Dodean a acces in finala probei de dublu, dupa ce a trecut, in semifinale,  cu 4-3 (7, -10, -6, 7, 7, 7) de cuplul maghiar Krisztina Toth/Georgina Pota. In finala, Eliza si Dana au fost invinse cu 2-4 (8,2, -10, -7, -9, -6) de  perechea Ruta Paskauskiene/Oksana Fadeeva (Lituania/Rusia). Cele doua romance au cistigat titul european in urma cu doi ani. In proba de simplu, Elizabeta Samara a ajuns pina in sferturi, unde a cedat cu 2-4 in fata ucrainencei Margarita Pesotka

 

Fluiera nemtii pe Otelul

Arbitrul german Felix Brych va conduce la centru meciul Otelul Galati – Manchester United, care se va disputa, miine  de la ora 21.45, pe Arena Nationala din Bucuresti, in etapa a treia a grupei C a Ligii Campionilor, informeaza uefa.com.  Felix Brych va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Thorsten Schiffner si Mark Borsch, iar rezerva va fi Peter Gagelmann. Asistentii suplimentari vor fi Christian Dingert si Tobias Welz.

Odorhei avanseaza in Cupa EHF

Vicecampioana Romaniei la handbal masculin HC Odorhei s-a calificat, simbata, pe teren propriu, in turul trei al Cupei EHF, dupa ce a eliminat formatia austriaca Fivers.  In tur, formatia antrenata de Vlad Caba a fost invinsa in deplasarea din Austria, scor 28-32 (13-15), dar simbata, in fata propriilor fani, HC Odorhei si-a luat revansa, cistigind cu 37-30 (19-17). Cu scorul general de 65-62, HC Odorhei a obtinut calificarea in turul trei al competitiei.  Vicecampioana Romaniei isi va cunoaste adversara din turul trei al Cupei EHF, marti, la tragerea la sorti de la Viena. In urne se vor afla si cele opt echipe venite din calificarile Ligii Campionilor.

Wrestling pe ringul de box

Pugilistul american Bernard Hopkins, care la 46 de ani era cel mai in virsta pugilist din istorie ce detinea o centura mondiala majora, a pierdut titlul WBC la categoria semigrea, simbata, la Los Angeles, in fata compatriotului sau Chad Dawson, dupa un meci controversat. Dawson, in virsta de 29 de ani, a cistigat meciul prin decizie tehnica in repriza a doua, cind arbitrul a apreciat ca Hopkins s-a accidentat la un umar dupa ce Dawson l-a trimis la podea deoarece i s-a prins de spate. Hopkins a ramas lungit pe ring mai multe minute dupa aceasta scena ciudata pe care spectatorii nu au apreciat-o. El s-a plins de maniera mai putin ortodoxa folosita de Dawson: "Nu era «Ultimate Fighting» care ar fi trebuit sa fie, el m-a trintit la sol. Mi-a sarit in spate si a tras de mine. L-am impins cu o lovitura la umar. Voiam o lupta frumoasa deoarece m-am antrenat opt saptamini pentru asta. El a simulat accidentarea si nu voia lupta", a declarat Hopkins. Doar 18 lovituri au fost numarate la acest meci, majoritatea date de Dawson.

Afacerea "Mita in Caraibe"

Comisia de etica a FIFA a anuntat suspendarea mai multor oficiali ai Confederatiei de Fotbal din Caraibe (CFU), unii dintre acestia fiind si amendati, in cadrul scandalului de coruptie izbucnit cu ocazia alegerilor pentru functia de presedinte al FIFA, informeaza AFP.Astfel, Franka Pickering (Insulele Virgine) a fost suspendat 18 luni si amendat cu 500 de franci elvetieni, Horace Burrell (Jamaica) a primit o suspendare pentru sase luni, dintre care trei cu suspendare, in timp ce Osiris Guzman (Republica Dominicana) si Ian Hypolite (Saint-Vincent-Grenadines) au fost suspendati 30 de zile, dintre care 15 cu suspendare, si amendati cu 300 de franci elvetieni.De asemenea, trei oficiali au primit vot de blam si cinci au fost avertizati.  ACcesti oficiali au fost sanctionati pentru incalcarea Codului de etica in legatura cu ancheta privind reuniunea Confederatiei de Fotbal din Caraibe ce a avut loc in zilele de 10 si 11 mai 2011, in Trinidad-Tobago. In cadrul acelei reuniuni, membrilor confederatiei li s-au oferit "cadouri" in valoare de 40.000 de dolari pentru a-l vota pe presedintele de atunci al Confederatiei Asiatice de Fotbal (AFC), Mohamed Bin Hammam, la conducerea FIFA in detrimentul elvetianului Joseph Blatter.

O luna, maximum doua

Fotbalistul uruguayan al echipei Internazionale Milano, Diego Forlan, a declarat ca va fi indisponibil doua luni, dupa ce gruparea milaneza a indicat doar o luna de indisponibilitate. Diego Forlan s-a accidentat la ischiogambierii de la piciorul sting la un meci cu Paraguay din preliminariile CM-2014. Gruparea milaneza a anuntat, joi, ca jucatorul va fi indisponibil o luna. "Medicul mi-a spus ca nu voi putea juca doua luni, dar vom vedea", a spus Forlan pentru postul uruguayan de radio Sport 890.

Comentarii