Flash

luni, 25 februarie 2013, 21:01
6 MIN
 Flash

Inter si Lazio se bat pe Sapunaru

Fundasul echipei Real Zaragoza, Cristian Sapunaru, este dorit de Internazionale Milano, informeaza ilsussidiario.net, mentionand ca principalul pericol pentru gruparea milaneza in privinta tentativei de achizitionare a romanului este clubul Lazio, care vrea sa isi intareasca apararea. "Avand in vedere prestatiile foarte bune ale romanului, multe cluburi sunt interesate de el, iar intre acestea se afla si Inter. (…) Conducerea gruparii Real Zaragoza ar intentiona sa ii prelungeasca lui Sapunaru contractul, dar deocamdata nu a primit raspunsuri din partea fundasului, care se gandeste bine la viitorul sau, deoarece este destul de tanar si poate avea o sansa importanta sezonul viitor. Pericolul mare pentru Inter vine din Italia, de la Lazio: aceasta grupare vrea sa isi intareasca apararea, avand in vedere faptul ca Abdoulay Konko ar putea pleca la alta echipa", noteaza site-ul italian, care precizeaza ca Sapunaru s-a aflat in atentia mai multor cluburi italiene si anul trecut. Cristian Sapunaru, 28 de ani, a semnat un contract pe un an cu Real Zaragoza, la 31 august 2012.

Petrescu si-a prelungit contractul cu Dinamo

Antrenorul Dan Petrescu si clubul Dinamo Moscova au ajuns la un acord pentru activarea optiunii de prelungire a contractului tehnicianului, a declarat directorul sportiv al gruparii ruse, Dmitri Galiamin. "Petrescu avea un contract pe un an, cu optiune pentru inca doi. Optiunea de prelungire cu doi ani a fost activata acum. Astfel, Petrescu va ramane la Dinamo inca doua sezoane si jumatate", a spus Galiamin. Dan Petrescu a preluat conducerea tehnica a echipei Dinamo Moscova in august 2012, iar acum contractul sau este valabil pana la finalul sezonului 2015/2016. Dinamo Moscova ocupa in prezent locul IX in clasamentul campionatului rus, cu 30 de puncte. Cand conducerea tehnica a fost preluata de Petrescu, echipa se afla pe ultima pozitie a clasamentului.

Lucescu, egal cu Iordanescu

Tehnicienii Anghel Iordanescu, Mircea Lucescu si Victor Piturca au fost inclusi in clasamentul celor mai buni antrenori in perioada 1996-2012, intocmit si publicat, luni, de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS). Iordanescu si Lucescu se afla pe locul 51, cu cate 36 de puncte, la egalitate cu spaniolul Juande Ramos. Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, ocupa pozitia 136, cu 14 puncte, la egalitate cu belgianul Eric Gerets, cu sarbul Ivan Jovanovic, cu francezul Jean Tigana, cu columbianul Luis Fernando Montoya, cu portughezul Paulo Bento si cu olandezul Ruud Gullit. Primele trei locuri sunt ocupate de Alex Ferguson, Arsène Wenger si José Mourinho.

  

Macar pe turci ii batem la handbal

Vicecampioana la handbal masculin stiinta Bacau a obtinut, pe teren propriu, prima victorie din grupa D a Cupei EHF, scor 26-24 (15-13), cu Besiktas JK, in cea de-a treia etapa.  Tot duminica s-a disputat si cealalta partida din grupa, dintre HBC Nantes si SC Magdeburg, scor 20-27 (8-13). In prima etapa, formatia antrenata de Eliodor Voica a cedat, pe teren propriu, in fata francezilor de la HBC Nantes, cu 18-21, iar in cea de-a doua a pierdut, in deplasare, cu SC Magdeburg, scor 25-33. Dupa trei etape, SC Magdeburg este lider, cu 6 puncte, urmata de HBC Nantes, cu 4, Stiinta Bacau, cu 2, si Besiktas, cu 0 puncte. Pe 9 martie se va disputa, la Istanbul, returul partidei cu Besiktas.

Programul poloistilor romani, la Mondiale

Forul international de profil (FINA) a anuntat programul meciurilor din grupele Campionatului Mondial de polo de la Barcelona, Romania urmand sa debuteze in compania Italiei, in 22 iulie.  Tricolorii vor evolua in grupa D, ei aflandu-si adversarele ieri. Astfel, Romania a fost repartizata in grupa cu Italia, Germania si Kazakhstan.  Potrivit anuntului FINA, tricolorii vor avea urmatorul program: cu Italia (22 iulie), cu Kazakhstan (24 iulie) si cu Germania (26 iulie). Romania va debuta astfel chiar in compania campioanei mondiale si totodata vicecampioana olimpica, Italia. In 28 iulie sunt programate meciurile din runda eliminatorie, in 30 iulie sferturile de finala, pentru ca in 1 august sa aiba loc semifinalele, iar doua zile mai tarziu partidele pentru clasarea finala pe locurile 5-6 si 7-8, respectiv finala mica si finala mare.

Maradona s-a intors in Italia

Fosta vedeta a echipei SSC Napoli, Diego Maradona, a revenit, ieri, in Italia, pentru a-si lamuri problemele pe care le are cu fiscul italian, informeaza Gazzetta dello Sport. Maradona a sosit pe aeroportul din Roma, la ora 14.11, cu o cursa de la Dubai. "A venit asa cum a promis, deoarece iubeste Italia si vrea sa lamureasca opinia publica ca nu a comis nicio evaziune fiscala", a declarat la aeroport avocatul lui Maradona, Angelo Pisani. Diego Maradona a fost condamnat in 2005 de Curtea de Casatie la plata de 37,2 milioane de euro, din care 23,5 milioane de euro penalizari, pentru ca nu si-a platit la timp impozitul pe venit. insa justitia italiana a decis ulterior sa reia procesul din cauza unei erori de procedura.

Gattuso debuteaza ca antrenor

Capitanul echipei FC Sion, Gennaro Gattuso, a preluat si responsabilitatile de antrenor al formatiei elvetiene, ca urmare a unei decizii luate de conducerea clubului dupa infrangerea de duminica, din meciul cu FC Thun, scor 0-4. In prezent, FC Sion ocupa locul patru in clasamentul campionatului elvetian, fiind departe ambitiile afisate de presedintele clubului, Christian Constantin, care vrea ca echipa sa joace in sezonul viitor in Liga Campionilor.  "Ca urmare a prestatiei dezastruoase a echipei FC Sion in meciul din deplasare cu Thun si in fata lipsei evidente de implicare a echipei, conducerea clubului a decis sa ii confrunte pe jucatori cu responsabilitatile lor. In acest scop, incepand de astazi si pana la noi ordine, acestia isi vor gestiona ei insisi activitatile. Conducerea i-a incredintat responsabilitatea ierarhica a grupului capitanului Gennaro Gattuso. In ceea ce-l priveste pe antrenorul Victor Muñoz, acesta a facut un pas inapoi", se arata intr-un comunicat al clubului elvetian. Potrivit cotidianului Le Matin, Victor Muñoz, numit la conducerea tehnica a FC Sion in luna ianuarie, a fost mentinut in organigrama clubului deoarece Gattuso nu are licenta de antrenor.

Malesani, demis de la Palermo

Tehnicianul Alberto Malesani a fost demis din functia de antrenor principal al echipei Palermo, iar in locul sau a fost chemat Gian Piero Gasperini. "Ii multumim lui Malesani pentru activitatea sa. Decizia pare sa fie unica viabila in aceasta perioada dificila", se arata pe site-ul echipei din Serie A. Malesani era antrenorul echipei Palermo din februarie 2012, cand a devenit succesorul celui adus acum la conducerea formatiei italiene, Gasperini. Formatia Palermo a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputata sambata seara, pe teren propriu, cu echipa Genoa, in etapa a XXVI-a a campionatului Italiei. Palermo ocupa ultimul loc in clasamentul campionatului italian, cu 20 de puncte.

Dedicatie pentru Papa

Antrenorul echipei Manchester City, Roberto Mancini, i-a dedicat victoria de duminica din meciul cu Chelsea, scor 2-0, Papei Benedict al XVI-lea, informeaza Gazzetta dello Sport. "Pentru noi, catolicii, aceasta duminica este ultima cu Papa Benedict al XVI-a si ii dedicam lui aceasta victorie. De asemenea, ii multumim pentru tot ce a facut in cei opt ani de pontificat", a declarat Mancini. Echipa Manchester City a invins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formatia Chelsea Londra, intr-un meci din etapa a XXVII-a a campionatului englez. Golurile invingatorilor au fost marcate de Yaya Touré (’63)  si Tevez (’85).

Sanctiuni extinse

FIFA a anuntat, ieri, ca a extins la nivel mondial suspendarea a 58 de jucatori si oficiali chinezi implicati in scandalul meciurilor trucate pentru pariuri. Saptamana trecuta, Comisia de Disciplina a Federatiei Chineze de Fotbal (CFA) a exclus pe viata persoane si a aplicat amenzi de sute de mii de dolari cluburilor, in cadrul celui mai mare scandal de meciuri trucate pentru pariuri. Printre persoanele excluse pe viata din fotbal sunt si fostii presedinti ai federatiei chineze, Nan Yong si Xie Yalong, ambii aflati in inchisoare, dar si presedintele clubului Dalian Aerbin, Xu Hong. Doua cluburi implicate in scandalul meciurilor trucate din 2003, Tianjin Teda si Shanghai Shenhua, au fost amendate cu cate 160.000 de dolari si vor incepe sezonul viitor cu penalizari de puncte. De asemenea, gruparea Shanghai Shenhua a fost deposedata de titlul cucerit in 2003. O serie de alte cluburi au primit sanctiuni mai mici.

Comentarii