Hagi si-a gasit vocatia

luni, 26 iulie 2010, 22:10
2 MIN
 Hagi si-a gasit vocatia

Fostul international Gheorghe Hagi a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, organizarea, in luna august, a doua turnee rezervate juniorilor sub 15 si 17 ani, competitii la care si-au anuntat prezenta formatii precum Real Madrid, FC Barcelona, Galatasaray, Dinamo Moscova, Dinamo Kiev sau Partizan. La competitia intitulata "Talent Cup", rezervata juniorilor sub 17 ani, vor participa patru echipe: Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi", Galatasaray Istanbul, Real Madrid si FC Barcelona. Turneul va avea loc in perioada 10-12 august si se va disputa pe stadionul "Farul" din Constanta.

Gheorghe Hagi s-a aratat multumit de faptul ca la competitia juniorilor sub 17 ani vor participa echipele pentru care a evoluat in strainatate si a precizat ca la editia viitoare va fi invitata si formatia Brescia. "Am dorit sa aducem nume mari, sa facem turnee competitive, pentru ca doar asa jucatorii pot progresa. Este un turneu pe care dorim sa-l facem cunoscut la Constanta. Copiii au ocazia sa arate cit sint de buni, iar cistigul o sa fie mare, pentru ca vor juca impotriva Realului, Barcelonei sau a celor de la Galatasaray. Am dorit sa incep acest turneu la care sa participe echipele pentru care am evoluat. La anul vom aduce si pe Brescia", a spus Hagi.

"Cupa Stelelor Estului", competitie rezervata juniorilor sub 15 ani, va avea loc in perioada 17-21 august. La acest turneu au confirmat participarea sapte echipe, Academia de Fotbal "Ferenc Puskas" (Ungaria), Dinamo Kiev, Dinamo Moscova, Galatasaray Istanbul, Legia Varsovia, Levski Sofia, Partizan Belgrad, carora li se va alatura echipa Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi". Referitor la "Cupa Stelelor Estului", Gheorghe Hagi a afirmat ca s-a inspirat din competitia intitulata "Mundialito" destinata copiilor si juniorilor din vestul Europei. "Am primit confirmari de la sapte echipe din estul Europei. Vrem ca an de an sa aducem alte echipe si sa avem un turneu frumos si in aceasta parte a Europei. Jucatorii doar asa pot creste, daca se intilnesc cu echipe puternice de afara, doar asa poti sa te formezi. Important nu este sa cistigi, ci sa participi la turneu. Prin acest turneu vrem sa dam o alta nota, sa readucem fotbalul romanesc in prim plan, unde ii sta cel mai bine", a subliniat Hagi.

Comentarii