Jocuri de culise?

miercuri, 31 martie 1999, 23:00
3 MIN
 Jocuri de culise?

In Copou febra derbiului de simbata Poli Iasi – Rocar a si inceput in Iasi mai ales ca victoria in acest meci este ultima sansa a "alb-albastrilor" de a mai sta la masa celor care joaca pentru locurile promovabile. La nivelul folclorului, au aparut insa deja voci care spun ca suspiciunile care au planat asupra jocurilor bucurestenilor de la Roman si Moinesti vor fi translate in Iasi, acolo unde un autocar ar face cu ochiul celor de la Poli.
Aceste variante de jocuri de culise sint infirmate cu tarie de oficialii clubului iesean, purtatorul de cuvint al Consiliului de Administratie, Constantin Benta spunind: "Nu am venit la fotbal pentru a face cariera, ci din dragoste pentru imaginea orasului. Dupa cite eforturi am facut pina acum nu voi da cinstea pe rusine indiferent de ce se va intimpla! Imi doresc din tot sufletul sa cistigam simbata si cred ca putem face acest lucru. De altfel ne vom gindi si la posibilitatea acordarii unei prime suplimentare baietilor tocmai in ideea de a-i stimula si mai tare in acest meci de orgoliu". La rindul lui, presedintele CA, Mihai Alexa ameninta: "Daca vreun jucator va juca suspect simbata, va fi exclus din viata sportiva! Daca batem ajungem la doua puncte de Rocar si cine stie ce va mai urma".
In sinul lotului iesean atmosfera este optimista, jucatorii spunind ca pot repeta isprava din tur cind au cistigat un alt meci de grad zero, cu FC Brasov. Batai de cap are antrenorul principal Leonida Antohi care are multi jucatori in pioneze. Astfel, dupa trecerea pe lista de transferuri a lui Puscas, Stancu si Tiron si plecarea lui Colceag la Lokeren, tehnicianul iesean nu va putea conta in mod sigur nici pe Urdaru si Cotan. In schimb recuperarea mai vechilor accidentati Serban si Manole decurge bine, Ionescu putind fi si el apt de joc dupa usoara accidentare de la Roman. Pentru jucatori, faptul ca la meciul de simbata si-au anuntat prezenta mai multi samsari reprezinta o alta motivatie suplimentara.
Antrenorul principal Leonida Antohi spune, la rindul lui, ca lupta pentru promovare este un lucru iar meciul direct cu totul altceva, in ciuda fortei financiare a bucurestenilor, iesenii vrind sa arate macar in duel "1 la 1" cine e mai bun.
Din pacate jocurile de culise par a apare pe alte piste, iesenii aratind cu degetul spre curioasele decizii din aceasta saptamina. Astfel, fundasul Ciprian Paraschiv, aflat intr-o revenire spectaculoasa, a fost delegat simbata sa arbitreze partida de Divizia C dintre Callatis Mangalia si Fulgerul Bragadiru si astfel nu va putea evolua in derby! Culmea curiozitatii vine de la faptul ca este prima delegare din acest sezon a ieseanului. In plus, brigada care va conduce acest meci il va avea la centru pe Sorin Vadana, unul dintre "prietenii" Iasului, la fel ca si observatorul FRF, Nicolae Rainea.
Referitor la organizarea partidei, biletul de intrare va costa tot 10 000 de lei, in deschiderea meciului societatea de paza IGS urmind sa organizeze si o demonstratie de metode specifice utilizate in activitatea sa. (Ovidiu MINEA)

Comentarii