Mutu – handbalistul

joi, 23 ianuarie 2003, 00:00
2 MIN
 Mutu – handbalistul

Adrian Mutu (Parma) a declarat presei italiene ca este dispus sa se transfere din sezonul viitor la Juventus Torino. " Cu Marcello Lippi ma inteleg bine. Eu sint pregatit sa ma transfer, dar totul depinde de directorul sportiv al Parmei, Arrigo Sacchi", a precizat Mutu. Jucatorul Parmei ocupa locul al doilea, cu o medie a notelor de 6,54, in clasamentul celor mai buni stranieri din Serie A la finalul turului, dupa argentinianul Claudio Lopez (Lazio), a anuntat postul italian de televiziune "Rai Uno". Cu aceeasi medie, care a fost calculata in urma notelor primite in principalele publicatii italiene, internationalul roman se situeaza pe pozitia a sasea, impreuna cu Del Piero (Juventus), in topul celor mai buni jucatori din campionatul italian, dupa Totti (AS Roma), Claudio Lopez, Di Natale (Empoli), Maldini (AC Milan) si Miccoli (Perugia).
Mutu ocupa locul sase in clasamentul celor mai buni stranieri ai etapei a XVII-a, avind o medie a notelor de 6,81. De asemenea, atacantul Parmei este jucatorul care a tras cele mai multe suturi spre poarta, 49, si pe poarta, 24. Adrian Mutu, care a marcat noua goluri in acest tur de campionat, are o medie de un gol la 169 de minute. Internationalul roman va lipsi la partida de duminica, din deplasare, cu formatia Brescia, fiind suspendat pentru cumul de cartonase galbene.
Si site-ul "Datasport.it" a alcatuit un clasament al celor mai buni 20 de jucatori in turul campionatului, in care Mutu este pe locul al treilea, cu o medie de 6,76 (17 jocuri). Cei de la Datasport" considera ca "jucatorul roman este unul dintre cei mai buni atacanti din lume in acest moment". Primele doua pozitii sint ocupate de catre Di Natale, de la Empoli, cu media 7,00 (12 jocuri) si Maldini, de la AC Milan, cu 6,81 (16 j.). Statisticile "datasport" arata ca Mutu ocupa prima pozitie la precizia suturilor (din 35 de suturi expediate a marcat noua goluri), dar si in alte ierarhii precum cea a celor mai multe henturi facute (8) sau a penaltiurilor transformate (3). Cu toate ca vorbim despre "Il Calcio", liderul la faulturi comise nu este nici fundas, si nici italian. Masivul atacant albanez al Bresciei, Igli Tare, a surclasat o pleiada de fundasi fiorosi, contabilizind 63 de faulturi in partidele din turul campionatului.

Comentarii