Oltchim bate la portile Europei

sâmbătă, 06 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 Oltchim bate la portile Europei

Formatia de handbal feminin Larvik NK, campioana Norvegiei, a sosit, joi, cu o cursa KLM, pe aeroportul Otopeni, de unde a plecat, cu autocarul, spre Rimnicu Vilcea, in vederea disputarii jocului de astazi, cu Oltchim, din prima etapa a grupei C a Ligii Campionilor. Delegatia Norvegiei a fost intimpinata la aeroport de Paul Barariu, organizatorul de competitii al gruparii vilcene, dar si de doi simpatizanti ai reprezentativei Norvegiei, Claudiu Ghica si Robert Dorobantu, din Bucuresti, care s-au fotografiat cu jucatoarele lor favorite si au luat autografe. Larvik locuieste la hotelul Alutus din Rimnicu Vilcea si va pleca luni din Romania, norvegiencele dorind sa petreaca o zi in Bucuresti.
Antrenorul principal al formatiei nordice, Ole Gustav Gjekstad, a declarat ca se asteapta la un un meci greu cu Oltchim. "Sper ca vom cistiga. Aceasta partida este foarte importanta pentru noi avind in vedere ca este prima pe care o disputam in faza grupelor Ligii Campionilor. Pina acum ne-am descurcat bine si sper sa ne calificam in sferturile de finala ale competitiei", a spus Gustav. Reprezentanta Norvegiei a venit in Romania fara internationala Tonje Larsen, accidentata, dar cu alte cinci internationale, trei din reprezentativa Norvegiei, una din cea a Danemarcei si una din cea a Finlandei.
Oltchim a facut ultima repetitie generala pentru acest meci deosebit de important in partida disputata miercuri cu Universitatea Cluj, in etapa de debut a Ligii Nationale de handbal feminin. Oltchim a invins cu 27-21 (13-10), intilnirea fiind echilibrata doar pe parcursul primei reprize. Dupa 10-10 inregistrat in minutul 28 s-a rupt, insa, echilibrul si Oltchim s-a distantat, dupa pauza gazdele mentinind permanent diferenta de 5-6 goluri. Cele mai bune jucatoare ale echipei vilcene in acest meci au fost portarita ucraineana Tatiana Vorojtova (capitana vicecampioanei continentale la CE din decembrie), pivotul rus Alla Plohova (autoare a opt goluri) si interul Steluta Luca.
Partida dintre Oltchim Rimnicu Vilcea si Larvik HK va fi transmisa in direct, de la ora 17.30, de postul ProTV. In celalalt meci din grupa C, echipa elena Anagennisis Artas va primi vizita danezelor de la Viborg. Iata si programul celorlalte meciuri din etapa inaugurala a Ligii Campionilor la handbal: Akva Volgograd (Rusi) – Hypo Niederösterreich (Austria); Frederiksberg (Danemarca) – Buducnost Podgorica (Iugoslavia) in grupa A; Ferrobus Mislata (Spania) – Hertz Budapesta (Ungaria), Baekkelagets (Norvegia) – Giessen Luetzellinden (Germania); Eto Gyori (Ungaria) – Milar Valencia (Spania), Spartak Kiev (Ucraina) – Krim Neutro Roberts Ljubljana (Slovenia) in grupa D.
Tot astazi, dar in turul al treilea al Cupei Cupelor, Silcotub Zalau, va disputa, pe teren prorpiu, partida tur cu formatia portugheza Madera. Jucatoarea Silcotubului, Alina Jula, a suferit o fractura de piramida nazala la meciul cu RAT Antilopa, din prima etapa a Ligii Nationale, si va fi indisponibila pentru partida cu Madeira. Antrenorul principal al echipelei salajene, Gheorghe Tadici, a mai spus ca in acelasi meci s-a accidentat si Alina Maerean, care a facut entorsa la piciorul sting si nu va putea fi nici ea utilizata in meciul cu Madeira. "Nu ne facem griji in privinta calificarii in faza urmatoare a competitiei, insa avem probleme cu aceste indisponibilitati. Lor li se adauga accidentarea mai veche a Marinelei Patru, care are o intindere", a precizat Tadici. Duminica, formatia feminina Otelul Galati va juca in deplasare, in compania echipei poloneze Montex Lublin, in turul al treilea al Cupei EHF. Forta celor de la Montex este evidentiata de traseul de pina acum din actuala editie a cupelor europene. Polonezele au ajuns in Cupa EHF dupa ce au fost eliminate extrem de greu din Liga Campionilor, la un singur gol diferenta, de campiona Ungariei, Dunaffer, iar faptul ca Montex a pus probleme serioase unei echipe ce le-a avut in componenta pe celebrele Beata Siti si Agnes Farkas, recent campioane europene, spune totul. Tot lotul Otelului este valid, doar pivotul Luminita Stroe-Chiriev nefiind deplin recuperata dupa o entorsa, insa ea va juca. (Ion TEODOR)

Comentarii