Onofras, demon si inger

sâmbătă, 03 septembrie 2011, 10:06
5 MIN
 Onofras, demon si inger

CSMS: C. Popa – Ciucur, R. Tincu, Mitrea, Vladu – Straton (’55 Nalati) – Onofras,  Cl. Tudor (‘90^4 – Vatavu), Herghelegiu – Gado, Ghiceanu (’66 – Badic). Antrenor: Ionut Popa.

Gloria: Sirbu – I. Filip, C. Pusca, Tabara, Poterasu (’41 – R. Tudor) – Corcoveanu (’54  – Spataru), Horovei, M. Pusca, Boboc – Ad. Cimpeanu, D. Prodan (’82 – Mihalcescu). Antrenor: M. Ciobanu.

Cartonase galbene: Gado (’27) – M. Pusca (’38), R. Tudor (’43), Horovei (’65).

Arbitri: Claudiu Baboia (Bucuresti); Costin Florescu (Bucuresti), M. Fridl (Comanesti).

 

1-0, min. 90: Vladu a centrat dintr-o lovitura libera de pe dreapta, mingea a ajuns la Onofras, in careul mic, ieseanul impingind-o in poarta.

 

Tare s-a mai chinuit Iasul pina a obtinut prima victorie stagionala pe teren propriu! Vizibil  incomodata de o echipa preocupata aproape in exclusivitate de aparare, lipsita de prospetime, inspiratie si sansa, CSMS a tremurat pina in ultimul minut pentru a obtine trei puncte. Eroul meciului de simbata a fost Onofras, care a trecut intr-o secunda de la statutul de demon, capatat intr-o prima repriza in care jucat extrem de modest si intr-un act secund in care a irosit doua ocazii mari, la cel de inger.

Nimic nu anunta supliciul prin care au trecut iesenii, care, in ciuda unei viteze scazute de joc, si-au creat citeva ocazii bune in start, cind lovitura libera executata de Tudor de la 20 metri (min. 9) a trecut putin pe linga poarta, sutul lui Straton (min. 10) – "peste", iar Herghelegiu a trimis din 6 metri, cu poarta goala, peste poarta, dupa o pasa a lui Tudor. Scapati cu bine de primul sfert de ora, oaspetii s-au asezat mai bine in teren, si, profitind de paloarea gazdelor, au echilibrat disputa. Drept urmare, doar loviturile de cap trimise pe linga poarta de Gado (min. 33 – din 6 metri, dupa un corner executat de Tudor) si Herghelegiu (min. 44 – din 8 metri, nejenat de nimeni) au mai dezmortit atmosfera pina la pauza.

Cam acelasi scenariu a avut, pina la un punct, si actul doi. Gazdele au pornit mai bine – Onofras (min. 51) a trimis in bara laterala, din unghi, dupa ce trecuse si de Sirbu, iar Ghiceanu (min. 55), din "foarfeca", pe linga poarta – si au avut apoi o perioada oarba, in care doar loviturile de cap trimise de Tincu (’69 si ’74) "afara" au colorat o dominare aproape totala, insa lipsita de claritate. Greul dus de defensiva buzoiana a inceput sa se simta dupa primul sut cadrat al oaspetilor, trimis de Boboc, de la 40 de metri, in minutul 76, Gloria terminind jocul in genunchi. Parasiti de resursele fizice, oaspetii au fost dominati net pe final, cind s-au multumit sa se maseze in jurul careului propriu, de o echipa care a aratat ca nu sta nici ea prea bine la capitolul prospetime. Cum Herghelegiu nu a reusit sa rupa logodna cu neinspiratia nici in minutul 76 nici in minutul 78, iar suturile lui Ciucur (’86) si Onofras (’87) au fost respinse in corner, s-a ajuns ca ultimul minut sa fie decisiv pentru soarta partidei.

Una peste alta, victorie absolut meritata a gazdelor, care au etalat insa (prea) multe carente in joc pentru o echipa care ataca promovarea.

 

Popa, la tribuna B

 

^ Suspendat, Ionut Popa a ales sa urmareasca jocul de la tribuna B. ^ Venit de citeva zile in Copou, Vladu, fostul jucator al Mioveniului, a fost integralist. ^ In tribune au fost peste 1 000 de spectatori, intre care si o activa galerie ieseana. ^ Gloria a avut in teren doi frati, Pusca. Pe banca tehnica a oaspetilor a stat si fiul antrenorului principal, Alexandru Ciobanu, care este antrenor secund. In ceea ce-l priveste pe Danut Prodan, acesta nu are nici o legatura de rudenie cu fostul international. ^ In minutul 35, Vladu a executat o lovitura libera de pe dreapta, arbitrul Baboia nu a vazut ca asistentul Florescu a semnalizat ofsaid, balonul a ajuns apoi la Gado, care a inscris. Abia dupa ce mingea a intrat in plasa, "centralul" a sesizat semnalizarea colegului sau si a anulat golul. ^ Arbitrul a dictat pauze de hidratare in ambele reprize. ^ In minutul 67, Cimpeanu a fost scos in afara terenului deoarece tricoul sau era murdar de singe. Buzoianul a revenit in joc abia dupa ce a luat tricoul unei rezerve, Berceanu, pe care a fost scris cu markerul un "1" inainte de numarul "original", 4, rezultind astfel  cifra 14  cu care atacantul Gloriei incepuse jocul. ^ Desi a marcat din careul mic, Onofras a declarat ca "a fost unul din cele mai grele goluri pe care le-am inscris". Ieseanul a mai spus ca "victoria a fost pe deplin meritata, am dominat jocul de la un capat la altul. Suferim inca in joc, poate si datorita tracului indus de esecurile din start, insa orice punct, orice victorie este importanta. Ne-a lipsit si nea Ionut, care ne-ar fi motivat altfel de pe banca tehnica". ^ Ruptura dintre managerul CSMS Iasi, Leo Grozavu, si vestiar s-a adincit simbata, dupa ce managerul a folosit un limbaj neacademic la pauza jocului, jucatorii fiind certati de Grozavu si imediat dupa partida.

 

Declaratiile tehnicienilor

Ionut Popa: "A fost un joc tare greu. Am facut o prima repriza mai putin buna decit cea de-a doua, in care ne-a fost tot mai greu deoarece oaspetii s-au retras mult, spatiile au fost mici, iar jocul nostru a fost lent, previzibil. Totusi, chiar daca jocul scirtiie, ne-am creat 4-5 ocazii mari iar oaspetii n-au contat in atac. Am suferit de la mijloc in sus, unde trebuie sa iutim jocul, sa avem mai multa inventivitate. Fiind primul meu joc la CSMS, as vrea sa pun evolutia de astazi pe seama caldurii si lipsei de prospetime".

Mihai Ciobanu: "Sintem afectati ca am pierdut jocul. Pe faza defensiva am fost bravi, in atac ne-au tremurat genunchii. Nu poti, la un joc de fotbal, sa te gindesti ca exista numai o poarta, sint doua porti! Totusi, pentru efortul depus de elevii mei si pentru faptul ca am primit gol in minutul 90, cred ca meritam un punct. Promovarea va depinde de conjunctura, de partea financiara, pentru ca diferentele dintre cele 16 echipe sint foarte mici. Chiar daca Iasul, Tulcea, Viitorul si Sageata au loturi cu nume, nu numele joaca. Oricum, noi nu ne gindim la promovare, avem un cu totul alt obiectiv".

 

Comentarii