Popa s-a decis

Subtitlu

luni, 02 iunie 2008, 20:57
3 MIN
 Popa s-a decis

Politehnica Iasi ramine in stand-by in ceea ce priveste numele antrenorului care o va conduce in sezonul viitor. Totusi, tehnicianul Ionut Popa, cel care a reusit sa mentina echipa din Copou patru ani consecutiv in elita, a mai limpezit ieri dilema referitoare la viitorul sau profesional, intr-un interviu acordat "Ziarului de Iasi".

 – Domnule Popa, pe 15 iunie va expira contractul cu Poli. V-ati hotarit ce faceti in continuare?

– Am cumpanit mult, am analizat toate ofertele, insa decizia am luat-o tot cu sufletul. Daca presedintele de onoare al clubului, Gheorghe Nichita, ramine primar al Iasului, sint gata sa semnez un nou angajament cu Poli.

–  De ce conditionati raminerea la Poli de o alegere politica?

– Nu e o alegere politica, ci doar o asigurare a mea ca am pe cine ma baza. In toti acesti patru ani dificili in care am lucrat la Iasi, singurul om in care s-a sprijinit echipa a fost Nichita, ce a fost apropiat de mine si jucatori din toate punctele de vedere. Daca dinsul ramine la Primarie, si eu si jucatorii stim ca avem un om puternic in spatele nostru, ceea ce conteaza enorm. In caz contrar…

 – Chiar, ce se intimpla daca Nichita pierde Primaria?

– Nu ramin la Iasi! Din pacate si echipa cred ca se va destrama, pentru ca aceeasi idee o au si alti jucatori cu care am vorbit pe marginea acestui subiect, Miclea, Naidin, Sfirlea ori Munteanu, de exemplu. In plus, impresarul Florin Iacob, cel care i-a adus la Poli pe slovenii Bersnjak si Pecnik, mi-a comunicat ca nu-i va mai lasa in Copou pe cei doi daca eu nu ramin antrenor.

– Bine, dar aveti alte variante? Iar jucatorii nu sint sub contract cu Poli?

–  Miclea e la final de contract, iar alti jucatori au diferite clauze in contracte. In ce ma priveste, daca in aceasta vara mi s-a oferit un contract de cinci ori mai mare decit cel pe care l-am avut la Poli in ultimul sezon, cu siguranta ca voi mai gasi si alte oferte! Nu ascund faptul ca si prieteni din Arad incearca sa ma convinga sa vin la UTA, impreuna cu citi mai multi jucatori de la Iasi. Sper sa nu se ajunga la asa ceva insa si pe 16 iunie sa pornim la un nou drum in aceeasi echipa si sa facem iarasi mii de ieseni fericiti in sezonul viitor, asa cum am facut-o in acest an cind am batut Steaua ori pe CFR Cluj.

2 X Cristi

* virful Daciei Mioveni, Bratu, si fundasul dreapta al Sportului, Irimia, sint in vizorul Politehnicii

Desi situatia Politehnicii se va clarifica abia dupa rezultatele turului doi al alegerilor pentru Primarie, actuala conducere a inceput tatonarile pentru intarirea lotului de jucatori, a carui forta este deja diminuata de plecarile lui Andrei Cristea, Homei si Toma. Nerecunoscute oficial, principalele tinte actuale ale clubului din Copou sint doi jucatori ce pot fi achizitionati gratis, atacantul Daciei Mioveni, Cristian Bratu si Cristian Irimia, fundasul lansat de  Sportul Studentesc.

O alta tinta, galateanul Daniel Stan, a fost deja ratata, fotbalistul fiind anuntat a fi transferat la Unirea Urziceni. Presedintele Politehnicii, Sorin Boca, nu a dorit sa intre in amanunt vizavi de varianta prezentata mai sus, confirmata de surse de incredere: "E adevarat ca acum cautam citiva jucatori liberi de contract pentru a ne intari lotul, deoarece, dupa 16 iunie, cind lucrurile se vor clarifica la club, riscam sa fie prea tirziu. In momentul in care vom parafa anumite transferuri, le vom anunta. Acum, sint doar tatonari si discutii de principiu, pe care nu ar fi drept sa le finalizam pina nu vom sti care va fi structura noastra in sezonul viitor".

Bratu, ce poate evolua si ca mijlocas ofensiv,  va implini in decembrie 31 de ani si a mai evoluat la Dacia Pitesti, FC Arges, Poli Timisoara, CSM Resita, Universitatea Craiova si cinci ani in Israel, la Ironi Rishon Lezion si Hapoel Ierusalem in timp ce Irimia are 27 de ani sI a mai fost legitimat si la Rapid, Dinamo Bucuresti si Dinamo Kiev.

Comentarii