„Rezultatele din tur ma ambitioneaza!”

miercuri, 16 decembrie 2009, 23:16
5 MIN
 „Rezultatele din tur ma ambitioneaza!”

– Domnule Grigoras, inainte de partida de la Urziceni ati facut o radiografie aproape completa a turului. Ce adaugiri mai puteti face acum, dupa ce prima jumatate a campionatului in curs a devenit istorie?

– Acum se poate vorbi si pe baza de cifre. Am incheiat turul cu 18 puncte si -6 in clasamentul adevarului. Din capul locului vreau sa spun ca nu sint multumit cu ce am realizat. Puteam face mai mult, chiar cu lotul actual, chiar in conditiile in care s-a lucrat. Cred ca daca realizam 20-21 de puncte, se putea spune ca am avut un parcurs multumitor. Totusi, si cu actuala zestre, am realizat mai multe puncte decit turul trecut si sintem la trei puncte distanta de recolta din returul trecut, atunci cind la Poli jucau un Andrei Cristea ori un Montiel si, din cite mi-au spus jucatorii, conditiile financiare au fost net superioare. Apoi, in clasamentul adevarului sintem pe locurile X-XII, adica in graficul stabilit inainte de startul sezonului.

– Care e principala cauza a faptului ca nu ati reusit sa ajungeti la cele 20 de puncte pe care ati spus ca vi le propuseseti la startul sezonului?

– La fotbal, vina nu poate fi indreptata intr-o singura directie. Un club trebuie sa fie cu adevarat o echipa, si la bine si la greu. Cind se realizeaza un obiectiv, meritul apartine tuturor, actionari, conducatori, antrenori, jucatori, angajati, cind se pierde – la fel. In ceea ce ma priveste, nu sint multumit de ceea ce am realizat, chiar daca sint convins ca daca-i aveam doar pe Milea si Negru in a doua jumatate a turului, si nu pe Andrei Cristea, puteam face minimum trei puncte mai mult. Acest lucru ma ambitioneaza si mai mult pentru retur, cind sint decis sa demonstrez ca rezultatele pe care le-am obtinut in trecut nu au fost intimplatoare.

"Nu ma prea intereseaza imaginea"

– Ati declarat ca ati fost primit foarte bine la Iasi si va simtiti adoptat de acest oras. Totusi, daca la tribune au fost putine persoane care v-au contestat, corul contestatarilor dumneavoastra a fost destul de vocal la "oficiala"…

– Eu poate pacatuiesc prin faptul ca nu prea ma intereseaza imaginea, ci doar munca mea. Din punct de vedere al relatiei pe care am avut-o cu domnul primar si cu actionarii, nu am nimic ce sa le reprosez. Chiar daca sint vremuri grele, sint convins ca s-au facut toate eforturile pentru ca echipa sa aiba cele mai bune conditii. Ca au existat restante, e un lucru obisnuit in ziua de azi. De aceea, nu m-ati auzit plingindu-ma deloc pe marginea acestui subiect. Daca dinsii ori conducatorii vor sa le dau explicatii vizavi de anumite aspecte, eu, ca subordonat, trebuie sa ma conformez. In rest, parerile unor "specialisti" care stau pe margine, tinjind dupa anumite functii, in care unii au fost, dar nu au realizat nimic, nu ma intereseaza. Singurul lucru pe care pot sa-l faca aceste persoane care vorbesc doar pe la colturi si nu in fata este ca pot aduce o atmosfera negativa. Daca insa nu sint bagati in seama, echipa nu are de suferit si acesta este lucrul cel mai important. In ceea ce ma priveste, eu nu umblu cu nici o periuta prin buzunar si spun intotdeauna ceea ce simt. Recunosc, poate nu am dreptate mereu, insa cred ca e mai bine sa-ti spui punctul de vedere fara ocolisuri, pentru ca asa pot aparea corecturile de care e nevoie pentru a se lucra in echipa.

– Citiva jucatori sustin ca obiectivul pe care-l au trecut in contracte este evitarea retrogradarii, conducerea vorbeste de locul zece. Care e adevarul?

– Eu nu stiu ce scrie in contractele jucatorilor, asta nu e treaba mea. Eu stiu doar ca imi doresc sa ma tin de cuvint si sa duc echipa, la final, in jurul locului X, asa cum am discutat in vara.

"Sa aducem tineri"

– Ce trebuie facut in iarna pentru a realiza acest lucru?

– In primul rind, o sedinta de analiza temeinica a lucrurilor care s-au petrecut in tur. Sa vedem unde s-a gresit si cum pot fi indreptate lucrurile. Apoi, stabilirea unei strategii clare referitoare la lot. Cum Romania nu este Anglia, sa existe un manager tip Ferguson, care sa aiba drepturi totale, dar si garantia faptului ca va avea timp indelungat la dispozitie pentru a lucra la o echipa, eu cred ca transferurile trebuie facute de conducere, antrenorul dind doar avizul final. Cum conducerea da liniile strategiei lotului, se poate evita situatia ca antrenorul care va urma dupa mine la Politehnica sa se plinga de mostenirea pe care a gasit-o.

– Inteleg ca nu aveti preferinte vizavi de jucatori.

– Eu nu pot cere jucatori care nu pot fi adusi. Am inteles si in vara ca nu s-au putut aduce nici macar jucatorii de B pe care i-am cerut, Curelea, Ferfelea ori Marinescu. De aceea, am spus ca imi doresc jucatori cu o valoare mai ridicata decit cea pe care o au actualii componenti ai lotului si nu ca-l vreau pe "X" sau "Y". Daca vor fi tineri, cu atit mai bine, pentru ca sint convins ca pot intineri Politehnica si obtine rezultate macar ca acelea de la Galati. Daca dupa un tur pe care l-am pregatit doar o luna au aparut deja trei jucatori tineri in echipa, Bujor, Straut si Birladeanu, cred ca, avind mai mult timp la dispozitie pentru pregatirea returului, se pot face lucruri frumoase in Copou.

– Inclusiv imbunatatirea calitatii jocului?

– Lumea sa fie convinsa ca daca nu pierdeam doua treimi din mijlocul de baza, nu mai vorbesc de alte aspecte, jocul bun pe care l-am etalat in seria aceea de cinci meciuri, in care am cistigat de patru ori si am remizat la Cluj, era vazut si in continuare. Oricum, in iarna avem timp suficient pentru a pune la punct si acest capitol, mai ales ca mie nu imi place sa cistig cu noroc ci doar in urma unor jocuri spectaculoase.

Comentarii