Scandalul TSKA ia amploare

joi, 19 iunie 2008, 21:14
1 MIN
 Scandalul TSKA ia amploare

Presedintele demisionar al clubului bulgar de fotbal TSKA Sofia, Aleksandar Tomov, si directorul executiv al acestei grupari, Aleksandar Garibov, fac obiectul unei anchete pentru detunarea a 5 milioane de euro, a anuntat ieri procurorul municipal din Sofia, Nikolai Kokinov."Am inceput o ancheta preliminara referitoare la presupusa detunare a sumei de 5 milioane euro de catre cei doi responsabili si, daca vom aduna suficiente probe, vom formula acuzatiile la adresa lor", a declarat Kokinov, care a precizat ca cei doi oficiali ai echipei TSKA risca pedepse cuprinse intre 10 si 20 de ani de inchisoare. Aleksandar Tomov si-a prezentat demisia la inceputul acestei luni, dupa ce TSKA Sofia, care a cistigat campionatul Bulgariei, cu un avans de 16 puncte fata de rivala Levski Sofia, nu a reusit sa obtina licenta necesara participarii la viitoarea editie a Ligii Campionilor, avind datorii de aproximativ un milion de euro catre fisc si asiguratori.
Fostul presedinte a declarat presei bulgare ca nu are nimic de ascuns si este convins ca ancheta va permite lamurirea faptelor.
TSKA Sofia, echipa la care evolueaza internationalul roman Florentin Petre, apartine omului de afaceri indian Pramod Mittal, fratele magnatului otelului Lakshmi Mittal. Acesta detine, totodata, si cel mai mare complex metalurgic bulgar, Kremikovti, aflat in pragul falimentului.
Presa bulgara afirma ca Pramod Mittal se pregateste sa vinda clubul TSKA miliardarului ucrainean Konstantin Jevago, unul dintre candidatii la achizitionarea combinatului Kremikovti.

Comentarii