Se coace lista de transferuri

luni, 28 decembrie 2009, 21:32
3 MIN
 Se coace lista de transferuri

Inceputa duminica seara, sedinta organizata la virful Politehnicii in care s-a efectuat analiza comportarii echipei in turul campionatului si s-a stabilit strategia pentru retur s-a incheiat abia ieri seara, dupa mai multe intreruperi si schimbari ale cadrului discutiilor. Singurul rezultat concret al intilnirii la care au participat reprezentantii actionarilor majoritari, conducerii executive si  tehnice, a fost stingerea litigiului financiar cu omul de afaceri Ioan Zapodeanu. Acesta ceruse falimentul clubului din cauza faptului ca Poli nu i-a returnat o suma de 150 000 de euro, imprumutata la inceputul anului. Informatia a fost anuntata de vicepresedintele Politehnicii, Pavel Hodea: "Asa cum s-a promis, datoria fata de domnul Zapodeanu a fost stinsa pina la sfirsitul anului 2009, confirmindu-se astfel ca pericolul falimentarii clubului a fost extrem de redus". Zapodeanu a confirmat declaratia oficialului iesean, precizind ca nu a facut uz de prevederile contractului de imprumut prin care putea solicita penalitati importante deoarece banii nu i-au fost returnati la timp. Fondurile necesare stingerii litigiului au fost asigurati de societatea Mobilis, actionarul majoritar actual al Politehnicii.

In ceea ce priveste fluxul de jucatori dorit, nu au aparut noutati importante. Pe lista jucatorilor de care Poli doreste sa se desparta au ramas M. Croitoru, V. Frunza, Balde, Bernsjak, Pecnik, Buta, Cr. Bratu si Tincu, in timp ce dintre fotbalistii asupra carora planau dubii, I. Costache, Straton si Viveiros, doar in cazul primului se va incerca despartirea. Referitor la achizitii, la ora actuala nu exista nici un punct concret. "S-a stabilit o lista de 8-9 jucatori care credem ca ar putea aduce un plus in jocul echipei. Am fost consultat si eu si cred ca sint alegeri bune. Conducerea urmeaza sa demareze negocierile. Daca se va reusi aducerea a patru-cinci jucatori dintre cei despre care s-a vorbit, voi fi multumit", a spus antrenorul Petre Grigoras. Desi atit tehnicianul cit si oficialii clubului s-au ferit sa faca nominalizari, surse credibile sustin ca pe ciorna intocmita apar urmatoarele nume: Daniel Pancu (liber de contract dupa despartirea de Terek Groznii), Liviu Ganea (imprumutat in tur de Dinamo Bucuresti la Astra Ploiesti), Gheorghe Grozav (Unirea Alba Iulia), Laurentiu Marinescu (Unirea Urziceni), Costin Curelea si Viorel Ferfelea (ambii de la Sportul Studentesc), Gaston Mendy (Farul Constanta), Mihai Pintilii si Salif Nogo (ambii, Jiul Petrosani), doar ultimii doi avind profil defensiv.

Referitor la pregatirea returului, s-a stabilit ca prima perioada centralizata sa aiba loc la Poiana Brasov, intre 11 si 21 ianuarie, urmind ca turneul de jocuri de verificare sa se deruleze in Antalya, intre 27 ianuarie si 9 februarie; datele pregatirii din Turcia nu sint batute in cuie, plecarea si sosirea avind sanse sa se decaleze cu o zi, in functie de avionul cu care se va face deplasarea.

In ceea ce priveste salariile jucatorilor, aici se doresc a fi facute mai multe modificari. "Am constatat mai multe dezechilibre intre randamentul jucatorilor si salariile pe care acestia le au. De aceea, dorim sa reasezam angajamentele fotbalistilor. Linia de baza va fi reducerea contractelor si marirea primelor, dorindu-se astfel stimularea performantei. Chiar daca la multi jucatori vom incerca sa micsoram salariile, vor exista si cazuri in care vor aparea mariri ale acestora" a precizat Hodea.

Comentarii