Si-au luat repede de-o grija

luni, 05 iunie 2006, 21:02
3 MIN
 Si-au luat repede de-o grija

Dupa succesul de simbata in fata Argesului, Poli si-a asigurat locul 11 in clasament si pastreaza inca posibilitatea teoretica de a termina sezonul pe locul 8. Succesul iesenilor s-a conturat repede, dupa un start fulminant ce a adus 3 goluri in 31 de minute, regresul din actul secund aducind doar stringerea scorului de catre pitesteni.
Din punct de vedere tactic, oaspetii nu au etalat nici o surpriza, atit in start, care a adus obisnuitul lor „4-4-2” cit si la pauza, cind cele doua mutari efectuate au fost post pe post. La Poli, au aparut mai multe modificari fata de meciul de la Vaslui. Atit de nume (Bernard, in locul lui Ciobanu, Saric in locul lui Arhire, Miclea in locul lui Rednic) cit si de distributie, Tincu alunecind pe dreapta pentru a-i face loc in centru lui Saric. In plus, Iurisniti, a jucat intre linia de fund si cea de mijloc, aspectul Politehnicii fiind „4-1-3-2”. Referitor la schimbari, primele doua au fost post pe post, introducerea lui Arhire in locul lui Bilba aducind modificarea sistemului, renuntindu-se astfel la modulul cu doi atacanti
Poli-catalog
Branet (6) – a avut citeva interventii foarte bune, insa a ezitat la primul gol al oaspetilor.
Toma (6) – constant.
Bernard (5,5) – a avut viata grea cu Bilasco.
Onut (6) – liniar.
Bordeanu (6) – in nota echipei.
Iurisniti (6) – a evoluat intre linia defensiva si cea mediana.
Tincu (6) – start bun, urmat de iesiri la rampa in perioade lungi de absenta.
Saric (6) – din prea mula dorinta de a se remarca la primul meci ca titular, a avut destule gafe.
Miclea (7) – a reusit, in sfirsit, sa sparga gheata, inscriind chiar de doua ori dupa o lunga perioada de seceta.
Cernoch (7,5) – desi nu a inscris, a facut cel mai bun joc al sau de la venirea in Copou, reusind sa genereze toate cele trei goluri ale iesenilor.
Bilba (7) – in ciuda faptului ca nu a mai iesit la rampa ca in alte partide, a inscris iarasi; din pacate, a luat iarasi cartonas si va lipsi in ultima etapa.
Gavatorta (5) – s-a simtit faptul ca a lipsit in ultima perioada.
Ciubancan (5) – a avut citeva zbateri, fara concretete insa.
Arhire a intrat in minutul 81.
Popa ramine doi ani
La finalul sedintei CL de ieri, antrenorul Ionut Popa a declarat: „Am spus-o si duminica, raminerea mea la Iasi depindea de votul de astazi. S-a votat pentru Poli, asa ca ramin!”. Ieri s-au purtat primele discutii intre conducere si tehnician privind viitorul contract, ce va fi parafat astazi, intr-o conferinta de presa, si se va intinde pe durata a doi ani. Desi nu s-au stabilit detaliile financiare, este foarte posibil ca antrenorul sa primeasca un salariu de 50 000 euro in primul an si 60 000 euro in urmatorul. In acest sezon, Ionut Popa a avut un contract de 50 000 $.
Fotbalistii au trecut la munca de imagine
In schimbul procentului de 1% din bugetul local alocat Politehnicii, jucatori si oficiali ai clubului vor avea printre obligatii si vizitarea unor scoli iesene. Prima actiune de acest gen a avut deja loc ieri, cind antrenorii Ionut Popa, Narcis Ciocirlan, Ioan Cimpeanu, alaturi de jucatorii Daniel Rednic, Ionut Bilba, Bogdan Onut, Alejandro Gavatorta, Martin Saric precum si antrenorii de la Centrul de Copii si Juniori, Dumitru Romila si Gelu Paveliuc au avut o intilnire cu elevi de la Scoala Petru Poni. Dupa discutii a avut loc si un meci de mini-fotbal intre elevi ai lui Dan Cananau, ce au fost echipati in tricouri ale Politehnicii.

Comentarii