Simionas a spus "DA"

vineri, 11 ianuarie 2002, 00:00
4 MIN
 Simionas a spus "DA"

Dupa ce in tur a coordonat din punct de vedere tehnic activitatea AS Poli Unirea Iasi de pe pozitia de membru al Consiliului de Administratie, Vasile Simionas s-a inteles ieri cu presedintele CA iesean, Gheorghe Nichita in privinta trecerii pe banca tehnica. Intelegerea se intinde pe o durata de doi ani si jumatate si prevede ca obiectiv final promovarea in prima liga, prima tinta fiind revenirea in acest an in divizia B. Oficializarea contractului va avea loc simbata, la prima sedinta din acest an a Consiliului de Administratie a gruparii din Copou. La acea intilnire sint asteptate sa participe multe nume grele ale administratiei iesene, Gheorghe Nichita anuntind ca pina si senatorul PSD Ion Solcanu, marcant membru in conducerea partidului de guvernamint, doreste sa aiba o intrevedere cu conducerea clubului saptamina viitoare. "Domnul senator mi-a spus ca vrea sa discute personal cu conducerea clubului si nu este exclus ca la acea intrevedere sa participe si domnul prefect, domnul presedinte al CJ si domnul primar. Cred ca Iasul constientizeaza faptul ca ar fi o palma prea mare pe imaginea noastra ca un singur om de afaceri din Vaslui sa invinga un oras si un judet ca al nostru in aceasta lupta pentru promovarea in divizia B dusa intr-un sport cu mare impact la public cum e fotbalul" a spus Nichita.
Simionas a pus doua conditii pentru a prelua destinul echipei la care a jucat aproape intreaga sa cariera: readucerea de la Telecom in Copou a celui mai autorizat pretendent la statutul de urmas a lui Pancu, Bogdan Chiper, transferarea altor 3 jucatori pentru acoperirea posturilor de atacant central, fundas dreapta si mijlocas stinga precum si marirea primelor de victorie ale jucatorilor care actualmente sint de 1 milion de lei acasa si dublu in deplasare.
Numele jucatorilor care vor fi transferati vor fi stabilite abia dupa ce se va sti pe ce bani se conteaza. "In tur i-am avut in curte pe Ion Radu si Abalasei, pe Anghel si Gnandt, am tratat si cu State insa i-am pierdut pe toti pentru ca nu am avut bani. Asa ca vom stabili numele achizitiilor abia dupa ce vom sti clar pe ce bani contam. Oricum, e clar ca dupa ce atitia ani Iasul a vindut tot ce avea mai bun cred ca a venit timpul sa mai si cumpere!" a spus "Simi".
Acesta va fi "uns" manager general sau director tehnic, actualii antrenori, "principalul" Adrian Kereszy si "secundul" Gelu Paveliuc urmind a-si pastra functiile avute inca de la inceputul sezonului. " Pe cei doi i-am avut si coechipieri, le-am fost si antrenor iar eu nu sint genul de om care sa vin sa dau pe cineva afara" a confirmat Simionas (care va avea mina libera atit in ceea ce priveste alegerea colaboratorilor cit si a jucatorilor) "conservarea" persoanelor de pe banca tehnica.
In ceea ce priveste aspectul financiar al contractului acesta inca nu a fost discutat, reputatul tehnician declarind: " Am senzatia ca lumea se fereste sa vorbeasca acest aspect pentru ca se crede ca sint un antrenor scump. Cind e vorba de Iasi insa pentru mine acest aspect este pe ultimul loc asa ca nu cred ca va fi nici o problema din acest punct de vedere. De altfel, in toate perioadele in care am antrenat Poli nu am avut decit o singura data contract cu prima de instalare".
Primul gind al celui care va prelua friiele echipei de luni, cind se vor relua pregatirile este parasirea diviziei C: "Obiectivul final de promovare in prima liga va fi foarte greu de atins fara investitii serioase la toate nivelele. Ne trebuie multi jucatori de valoare, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca stadionul mai are putin si se darima. De aceea nu vreau sa ma gindesc asa departe ci doar la iesirea imediata din mocirla diviziei C, acolo unde Poli nu a fost niciodata in existenta ei. De altfel am inteles ca au fost amenintari ca daca nu se promoveaza in acest an echipa, sustinuta in primul rind din bani de la oficialitatile locale, va fi desfiintata. Or, la numele orasului Iasi si traditia lui Poli acest lucru ar insemna o palma si mai crunta ".
Gheorghe Nichita nu si-a ascuns satisfactia ca Simionas va face pasul spre banca tehnica: "Pe linga profesionalismul care-l caracterizeaza, numele si imaginea pe care Simi o are in Iasi ne da speranta ca fotbalul iesean va reveni acolo unde-i este locul". (Ovidiu MINEA)
Vasile Simionas
Nascut la Iasi pe 16 noiembrie 1950.
Drumul fotbalistului: Unirea Roman (C), 1965; Victoria Roman (B) – 1966-1968; SC Bacau , 1968-1969 (debut la Bucuresti, cu Progresul); Poli Iasi , 1969 – 1984; selectionat la toate loturile nationale, 4 prezente in prima reprezentativa; 369 de meciuri jucate in divizia A.
Drumul antrenorului: Poli Iasi , 1983 – 1985 (antrenor secund, jucator si apoi principal), 1990-1991, 1993-1994; CSM Suceava, 1984-1988 (promovare in divizia A in 1987); CFR Pascani, 1988-1989; Progresul Braila, 1991-1992; Progresul Bucuresti, 1992-1993 (promovare in divizia A); Otelul Galati, 1994-1999 (doua prezente in Cupa UEFA); Astra Ploiesti, Farul Constanta, 1999-2000; Laminorul Roman, FCM Bacau , 2000-2001.

Comentarii