So pe ei, ciini turbati!

miercuri, 29 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 So pe ei, ciini turbati!

Pentru Dinamo, meciul din aceasta seara este, probabil, cel mai important disputat in ultimul deceniu. Dupa neasteptata, dar pretioasa victorie obtinuta in urma cu doua saptamini pe terenul Benficai, jucatorii lui Cornel Dinu au sansa de a accede in turul secund al Cupei UEFA, eliminind una dintre cele mai galonate formatii ale Europei. Ar fi sansa reabilitarii echipei din Stefan cel Mare in competitiile continentale si sansa intregului fotbal romanesc de a demonstra ca are din nou echipe de club competitive pe plan international. Golul reusit la Lisabona de Vali Nastase confera "ciinilor rosii" un important avantaj in meciul din aceasta seara, dar nu chiar atit de mare incit meciul sa fie considerat ca si cistigat.
Capitanul Benficai, Joao Pinto, a declarat ca echipa lui se va califica in turul al doilea al Cupei UEFA, chiar daca va avea o partida dificila cu Dinamo. De altfel, majoitatea membilor delegatiei lusitane s-au declarat increzatori in sansele Benficai de a intoarce rezultatul si a obtine calificarea. Poate fi un optimism "de parada", pentru impresionarea gazdelor, sau pur si simplu o incredere de nezdruncinat in propriile forte, asa cum sta bine unei echipe profesioniste. Eliminarea ar reprezenta un adevarat dezastru financiar pentru Benfica, clubul lusitan urmind sa piarda aproximativ zece milioane de dolari in acest caz! De cealalta parte, antrenorul Cornel Dinu s-a aratat foarte rezervat in declaratii, apreciind ca portughezii detin in continuare prima sansa de calificare si ca elevii sai vor trebuie sa joace perfect pentru a merge in turul doi.
Partida se va disputa pe stadionul "Cotroceni", cu incepere de la ora 20.45 si va fi transmisa in direct de TVR 1. Asa cum se stie, conducerea lui Dinamo a dorit sa joace acest meci pe un stadion cu instalatie de nocturna si care sa corespunda standardelor impuse de UEFA. S-a optata initial pentru stadionul "Lia Manoliu", dar cum gazonul acestuia era distrus in totalitate s-a decis mutarea meciului pe "Cotroceni", in fieful echipei FC National.
Pentru acest meci, Dinamo nu poate conta pe Tinel Petre si Dobre, accidentati la ultimul meci de campionat, iar prezenta in teren a lui Mihalcea este, de asemenea, incerta. Lupescu si Vladoiu au fost recuperati, prin efortul medicilor si vor putea incepe partida ca titulari. Nu trebuie uitat nici faptul ca meciul de astazi va fi ultimul pentru Ciobotariu in tricoul alb-rosu, fundasul dinamovist urmind a se transfera la Standard Liege saptamina viitoare. In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au cinci jucatori indisponibili, Nuno Santos, Tahar, Luis Carlos, Jose Soares si Andrade, cu totii accidentati, iar portarul Bossio nu are drept de joc. Incert pentru acest meci este si Rojas, care ar putea fi inlocuit cu Sergio Nunes. (Ion TEODOR)
Echipele probabile:
Dinamo: Preda – Fl. Petre, Ciobotariu, Nastase, Florea – Iftodi, Hildan, Lupescu, Mutu – Vladoiu, Mihalcea.
Benfica: Enke – Okunowo, Paulo Madeira, Ronaldo, Sergio Nunes – Kandaurov, Calado, Poborsky, Maniche – Joao Pinto, Nuno Gomes.

Comentarii