Test pentru Londra

marți, 08 mai 2012, 22:34
2 MIN
 Test pentru Londra

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei isi testeaza potentialul inaintea Olimpiadei de la Londra cu prilejul editiei 2012 a Campionatelor Europene de senioare si junioare, gazduite de Bruxelles intre 9 si 13 mai. Antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang au deplasat in Belgia un lot de 5 sportive, alcatuit din Sandra Izbasa, Catalina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar si Raluca Haidu. Au ramas acasa Diana Chelaru si Amelia Racea, doua sportive care pot intra insa oricand in cartile pentru Londra. Fetele noastre intra maine in concursul de calificari, Romania fiind repartizata in prima subdiviziune, alaturi de Italia, Danemarca, Austria, Rusia, Polonia si Croatia. Sambata are loc finala pe echipe, la care participa primele opt clasate in concursul de calificare. Duminica sunt programate finalele pe aparate la senioare, in intervalul 15,00-16,00.
In competitia junioarelor, echipa Romaniei este compusa din Andreea Munteanu, Cristina Tudorache, Alina Stanila, Miriam Aribasoiu si Silvia Zarzu. Antrenorii lotului sunt Cristian Moldovan, Lacramioara Moldovan si Gheorghe Orban.
Calificarile sunt programate astazi, iar echipa Romaniei face parte din prima subdiviziune. La sfarsitul zilei se vor cunoaste ierarhia generala si podiumul pe echipe la junioare. Vineri este programat concursul la individual compus, la care se califica cele mai bune 24 gimnaste din calificari, iar duminica se disputa finalele pe aparate (10,30-13,30).
La CE 2011, de la Berlin, Romania cucerea la gimnastica feminina doua medalii de aur prin Raluca Izbasa la sol si sarituri, un argint prin Diana Chelaru la sol si un bronz la individual compus prin Amelia Racea. La editia a 29-a a Campionatelor Europene de gimnastica artistica pentru junioare si senioare si-au anuntat participarea 252 gimnaste (138 senioare si 114 junioare), din 36 de tari (34 la senioare, 29 la junioare). (AGERPRES)

Comentarii