1.300 de laptopuri la Universitatea Tehnică, destinate studenţilor

sâmbătă, 25 septembrie 2021, 01:57
1 MIN
 1.300 de laptopuri la Universitatea Tehnică, destinate studenţilor

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ achiziţionează peste 1.300 de laptopuri pentru studenţii care îndeplinesc condiţiile pentru acordarea de burse sociale, achiziţie care se face în cadrul proiectului „ELEARN4ALL – Dezvoltarea infrastructurii TIC a TUIASI pentru susţinerea e-learning şi a educaţiei mixte“.

Valoarea totală a proiectului este de 7.316.252,99 de lei, din care finanţare nerambursabilă 7,061,642.81 de lei, din aceşti bani urmând să fie digitalizate şi 67 de săli de predare/învăţare.

Obiectivul general al proiectului este acela de a dezvolta infrastructura TIC de predare-învăţare de la Politehnica ieşeană şi pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor didactice în scenariul online sau hibrid. De asemenea, un alt scopt al proiectului este acela de a asigura egalitatea de şanse în aceste scenarii pentru toţi studenţii universităţii.

Proiectul a fost demarat, potrivit reprezentanţilor TUIASI, în urma situaţiei provocate de epidemia de Covid-19, care a forţat trecerea în mediul online. Astfel, potrivit acestora, sunt create deja materiale de învăţare, care nu au putut fi folosite în totalitate de către studenţii care nu aveu echipamentele, conectivitatea sau experienţele necesare.

Proiectul ELEARN4ALL este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Comunicatul integral poate fi consultat la linkul următor

Comentarii