3 aspecte care arata utilitatea unor combinezoane de lucru in ateliere industriale (P)

joi, 11 august 2022, 09:44
3 MIN
 3 aspecte care arata utilitatea unor combinezoane de lucru in ateliere industriale (P)

Munca in ateliere industriale presupune riscuri sporite pentru lucratori. Pentru a se proteja in mod corespunzator, ei primesc o instruire detaliata referitoare la modul in care isi desfasoara activitatea si, in paralel, sunt echipati corespunzator, cu combinezoane de lucru.

Acest tip de echipamente individuale de protectie este esential atat in atelierele industriale, cat si in alte domenii de activitate, precum spitale, centre medicale, cabinete stomatologice sau laboratoare de cercetare.

Utilitatea purtarii unor combinezoane de lucru este dovedita in primul rand de materialele rezistente folosite la productia lor. Acestea prezinta un grad foarte scazut de scamosare si sunt tratate antistatic. In plus, salopetele sunt prevazute cu fermoar in ambele sensuri, cu clapeta protectoare si forme suplimentare de protectie. De pilda, beneficiaza de elastic pentru mansete, zona taliei si a gleznelor, astfel incat sa ofere si libertate in miscari.

Un al doilea aspect care dovedeste utilitatea echipamentelor consta chiar in functiile de protectie pe care le indeplinesc. Ele reprezinta o bariera excelenta impotriva particulelor uscate si, in anumite cazuri, a stropirii limitate cu substante chimice lichide. De exemplu, in cazul in care iti desfasori activitatea intr-un mediu in care sunt folosite diferite tipuri de vopsea, purtarea echipamentului te va proteja de pulverizarile cu astfel de substante.

In al treilea rand, se remarca faptul ca diferitele tipuri de combinezoane disponibile in magazinul online TotalClean.ro sunt certificate in conformitate cu standardele de protectie aferente Directivei pentru EIP, categoria III, clasele 5 si 6. Astfel, exista garantia respectarii celor mai importante norme in vigoare.

Cum alegi tipurile potrivite de combinezoane de lucru?

Exista mai multe criterii de clasificare a acestor elemente de protectie. Primul dintre ele se refera la rezistenta si durabilitate.

Pe de o parte, sunt utilizate combinezoane de unica folosinta, al caror principal avantaj este reprezentat de pretul mai mic. Ele sunt ideale daca nu ai nevoie de protectie in mod constant, zi de zi.

Pe de alta parte, sunt disponibile combinezoane reutilizabile, realizate din materiale cu rezistenta mecanica si rezistenta la foc ridicata. Este recomandat ca spalarea lor sa se faca la locul de munca sau la o curatatorie specializata, dar nu acasa, impreuna cu hainele purtate in mod obisnuit. Dupa spalare, depozitarea se face intr-un dulap sau un compartiment separat si curat al unui dulap, separat de obiectele de imbracaminte deja folosite si murdare.

Standardele europene pentru combinezoane de lucru permit realizarea unei alte clasificari, dupa cum urmeaza:

• cele de tipul 1 sunt etanse, presurizate, cu sursa de aer independenta. Modelul ofera protectie impotriva gazelor si a lichidelor periculoase, a aerosolilor si a particulelor solide.

• tipul 2 include produse care nu sunt etanse, dar pot avea o sursa de aer extern. Sunt de asemenea eficace impotriva aerosolilor si a gazelor.

• tipul 3 protejeaza impotriva substantelor chimice lichide. Este, prin urmare, rezistent la contactul cu lichide sub presiune.

• tipul 4 protejeaza impotriva improscarii cu lichide, cu substante chimice sau aerosoli, in medii fara contaminanti in aer.

• echipamentele de tip 5 ofera un grad sporit de protectie impotriva pulberilor periculoase si al particulelor solide aeropurtate.

• in fine, tipul 5 este destinat mediilor de lucru cu riscuri minime si ofera protectie la contactul cu substante chimice lichide.

Cu tipul potrivit de combinezoane de lucru, vei asigura protectie deplina pentru toti muncitorii din ateliere industriale si astfel vei evita aparitia problemelor!

 

Comentarii