Advertorial

5 întrebări pe care să le pui la interviul de angajare în videochat în Iași (P)

miercuri, 20 octombrie 2021, 01:50
4 MIN

Mă bucur că vrei să te angajezi în videochat în Iași! E o decizie bună pe care ai luat-o.

Ca să fie însă o decizie de-a dreptul excelentă, trebuie să faci o alegere cu adevărat inspirată. Adică să lucrezi într-un studio care să-ți ofere condiții superioare din toate punctele de vedere.

Dacă te întrebi cum faci asta, îți spun eu! Sunt Claudia, de la Departamentul Resurse Umane al Preziosa, cel mai mare studio de videochat din Iași. Am o mare experiență pe partea de interviuri și îmi doresc să te învăț cum să faci alegerea corectă pentru tine.

După cum observi, nu-ți spun direct să vii la Preziosa. Cred că cel mai bine este să încerci în alte 2-3 locuri și abia apoi să vii la o discuție cu mine, la Preziosa. În felul ăsta te poți convinge singură care sunt diferențele dintre studiourile de videochat din Iași. Și ai ocazia să alegi în cunoștință de cauză.

Iată deci 5 întrebări care cred că te-ar ajuta să-ți clarifici opțiunile:

1.    Care sunt comisioanele reale pe care mi le oferiți?

Întrebarea asta e foarte importantă pentru a vedea cât câștigi pe bune la acel studio. O să observi că pe orice site, în afară de preziosa.ro, nu sunt afișate comisioanele modelelor. De ce se întâmplă asta? Pentru că multe studiouri îți dau mai puțin decât pretind în reclame.

Altele au condiții ascunse, pe care nu le clarifică nici măcar la interviu. Se bazează pe faptul că, odată angajată acolo, n-o să mai pleci ca să nu pierzi și banii deja câștigați în primele săptămâni. Așadar, cere-i persoanei de la interviu să-ți dea în scris comisioanele și un exemplar a unui contract de angajare. Ca să vezi toate clauzele de acolo. Citește-le bine, ca să nu ai pe urmă surprize!

2.    Câți traineri sau admini mă vor ajuta?

Ăsta e un detaliu tehnic de mare importanță. Degeaba îți promite un studio că-ți dă, să zicem, 55% comision, dacă are 2 admini. Asta înseamnă că în majoritatea timpului lucrezi singură, fără niciun ajutor.

Nu are cine să te învețe videochat, să îți ajute conturile, să te susțină non-stop la program. Ca să-ți faci o idee, la Preziosa avem 14 trainere care sunt cu tine 24 din 24 de ore. Asta contează enorm ca să-ți ridici contul cât mai repede și să faci mai mulți bani.

3.    De ce alte servicii voi beneficia?

Multe studiouri, chiar și din cele cu pretenții, îți propun 50% comision și atât. Fără machiaj zilnic, bani de transport, lecții de engleză sau alte avantaje. Întreabă clar la interviu dacă primești așa ceva sau nu. O să descoperi că în unele studiouri nu există nici măcar fotograf profesionist. Sau că pozele le plătești, de fapt, din așa zisul bonus de angajare. Lămurește-te din start cu lucrurile astea, decât să-ți pară rău că nu te-ai interesat.

4.    Cu ce formă legală voi munci și cum faceți plata?

Asta ține de legalitate, ca să te asiguri că muncești cu acte în regulă. Dacă persoana de la interviu încearcă să te convingă că nu contează cum lucrezi și că e bine să iei bani la plic, sau pe niște carduri ciudate, nu e ok. Asta înseamnă că vor să lucrezi la negru și să comiți niște ilegalități. Pleacă de acolo, pentru că ai opțiuni mult mai bune în videochat în Iași.

5.    Personalul studioului e feminin sau masculin?

Cele mai multe studiouri au admini bărbați. Care se vor uita la tine, în private-uri, în situații intime. Cred că nu vrei așa ceva. Unele studiouri din Iași angajează doar bărbați, pentru că nu cred în eficiența adminilor femei.

Așadar, lucrează într-un mediu feminin, dar sunt misogini. Spre deosebire de aceste studiouri, la Preziosa echipa e 100% feminină. Așadar, te simți confortabil, relaxată. Chiar sloganul studioului este „Iubim discreția”, deci e cu totul altceva.

Sper că îți vor fi de folos toate aceste sfaturi. Mai ales la început de drum, e bine să iei decizii informate. Cum îți spuneam, chiar te încurajez să mergi în câteva locuri la interviu. Află și părerea altor modele, care fac deja videochat în Iași. Apoi vino și la Preziosa, să stăm de vorbă despre toate detaliile jobul de model. Plăcerea e a mea!

Contact:

Telefon / WhatsApp Claudia Preziosa: 0740.234.235

www.preziosa.ro

Comentarii