Nu mai sunt incertudini

“Echipa poate fi bună, foarte bună sau modestă!”

vineri, 30 iulie 2021, 01:43
2 MIN
 “Echipa poate fi bună, foarte bună sau modestă!”

spune antrenorul Politehnicii, Costel Enache, înaintea debutului Ligii a II-a.  Politehnica Iaşi va debuta mâine în sezonul 2021-2022, în care va evolua în Liga a II-a de fotbal. Iaşi va juca în prima rundă a campionatului la Ploieşti, cu Petrolul, de la ora 11:00.

Ieri, Poli şi-a expus planurile pentru stagiunea amintită înr-o conferinţă de presă derulată la stadionul “Emil Alexandrescu” la care au participat managerul Florin Briaur, antrenorul Costel Enache şi căpitanul echipei, Florin Plămadă.

Briaur, care s-a arătat mulţumit de cum s-a lucrat în vară şi optimist în privinţa comportării Politehnicii, a spus că speră ca la începutul săptămânii viitoare să se închidă o bună parte din datoriile din sezonul trecut, cu ajutorul a peste 3,3 milioane lei de la Consiliul Local Iaşi. Conducătorul a mai declarat că intenţionează ca la primul meci de pe teren propriu, cu echipa Concordia Chiajna, de săptămâna viitoare, intrarea să fie liberă, mai ales că suporterii s-au arătat nemulţumiţi de ce se întâmplă la club.

Enache a subliniat încă o dată faptul că la acest moment există multe necunoscute la Politehnica. “Vor fi fluctuaţii foarte mari pe parcursul unui joc sau între meciuri. Noi avem omogenitate doar între Onea, Cristea şi Zaharia. Dintre noii veniţi, unii au ajuns acum patru săptămâni, alţii – săptămâna trecută. E complicat că creşti şi nivelul fizic şi nivelul de omogenitate în astfel de condiţii, timpul nu ne ajută. Nu ştim unde vom putea ajunge. Echipa actuală poate fi bună, foarte bună sau modestă”. Şeful băncii tehnice ieşene, care a anunţat că “poarta e deschisă în continuare la veniri, dacă găsim jucători peste media echipei” s-a referit şi la duelul cu Petrolul: “Nu plecăm cu prima şansă. Cât or fi însă şansele noastre, 5, 8, 10, 20, 40 la sută, trebuie să ne batem pentru ele. Întâlnim o echipă cu un obiectiv declarat, care are opt jucători de anul trecut în primul 11. Omogenitatea şi continuitatea e de partea lor, va trebui să compensăm deficitul prin atitudine şi dorinţă. Avem şi noi argumente, nu foarte puternice, dar cred în dorinţa grupului de a face treabă”.

Foarte optimist a fost Plămadă, care a spus că “vom aduce punct sau puncte de la Ploieşti”, deşi fotbalistul a recunoscut că “debutul va fi foarte greu, cu o echipă foarte bună a Ligii a II-a. “Uşor, uşor, trebuie să ne închegăm, să facem o echipă bună” a mai precizat stoperul.

Politehnica va pleca la Ploieşti astăzi, cu autocarul, după un antrenament, care va avea loc în cursul dimineţii, în Copou. Revenirea acasă se va face imediat după disputa din Prahova.

 

 

 

 

Comentarii