anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Alte două proiecte internaţionale pentru elevii de la Liceul de Informatică

GALERIE
infoinfo1
 • info
 • info1
- +

14 elevi şi patru cadre didactice de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi au participat la dialoguri interculturale şi schimburi de bune practici în cadrul proiectelor Erasmus^ Let's Build Word Towers Together şi Let’s Bring Dreams to Reality.

Şapte elevi, însoţiţi de cadrele didactice prof. Lăcrămioara Popa şi prof. dr. Anamaria Ghiban, au participat la activităţi de învăţare intercuturale în Zychlin, Polonia, în cadrul proiectului Let's Build Word Towers Together, în perioada 27 februarie – 3 martie 2023. Alături de ei au fost profesori şi elevi din Belgia, Turcia, Polonia, Italia.

Programul întâlnirii de proiect a cuprins în principal activităţi de învăţare a limbii engleze, atât indoor, cât şi outdoor, iar elevii au avut ocazia să îşi îmbunătăţească competenţele lingvistice prin activităţi non-formale variate, pregătite de şcoala gazdă

Alţi şapte elevi, însoţiţi de prof. drd. Cristina Fulop şi prof. dr. Adina Romanescu, au participat la o mobilitate de învăţare în Turcia, în cadrul proiectului Let’s Bring Dreams to Reality.

Aceştia au discutat cu partenerii lor din Spania, Cehia, Portugalia şi din ţara gazdă despre profesiile viitorului, modalităţile de eficientizare a producţiei, strategiile de promovare a afacerilor, stimularea liberei initiaţive şi dezvoltarea antreprenoriatului. Grupul participant a avut întâlniri cu direcţia administrativă locală şi cu mass-media din oraşul Beysehir.

În cadrul proiectului, elevii au realizat un glosar de termeni specifici mediului de afaceri tradus în toate limbile ţărilor participante. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.