Atacul este baza în Copou!

marți, 14 martie 2017, 02:43
3 MIN
 Atacul este baza în Copou!

 

Succesul CSM Politehnica în faţa Concordiei s-a datorat prestaţiei atacanţilor gazdelor, Andrei Cristea şi Bojan Golubovic
 
 
Fotbalul a devenit, în numai o săptămână, mai frumos la CSM Politehnica Iaşi. Echipa ieşeană a învins cele două echipe ilfovene din Liga I, FC Voluntari, lunea trecută, în deplasare şi Concordia Chiajna, sâmbătă şi a făcut cât de cât uitat startul strâmb din 2017, când a obţinut un singur punct în patru partide.
Primul succes pe teren propriu din acest an, obţinut cu formaţia din Chiajna, s-a datorat, aşa cum s-a recunoscut unanim, formei bune a atacanţilor Iaşului, Cristea şi Golubovic. Andrei s-a simţit perfect pe o vreme făcută celebră de concitadinul său, poetul George Bacovia şi a marcat o dublă, punctând în momente importante ale meciului: a deschis scorul, cu o execuţie excelentă, din lovitură liberă şi a liniştit repede elanul oaspeţilor, care strânseseră la 2-1, marcând pentru 3-1 după o demarcare perfectă şi o execuţie care nu i-a dat nicio şansă lui Drăghia. Bojan a avut şi el o execuţie de vârf adevărat şi, după ce marcase şi la Voluntari, a reînceput să zâmbească.
Execuţiile experimentatelor vârfuri ieşene au făcut astfel ca succesul Iaşului să pară unul fără emoţii, just, contrar cifrelor statistice, care ar fi indus ideea că o remiză ar fi fost mai echitabilă. Oaspeţii au avut posesia (51%), s-au impus la capitolul ocazii mari (2-0), raportul şuturilor a fost egal (7-7), gazdele câştigând la limită la încercări cadrate (6-5) şi lejer la cornere (9-6, după 4-4 în prima repriză).
Aspectul echilibrat al meciului a fost generat de hărnicia trupei lui Dan Alexa, care a muncit mult, ilfovenii având şi momente bune în care au avut iniţiativa. Suprapus peste diferenţa de valoare dintre cele două atacuri, plusul de experienţă, etalat atât în maniera de exprimare cât şi în aşezarea pe teren, al CSM a contat însă decisiv, astfel că ieşenii şi-au trecut în cont încă trei puncte şi s-au îndepărtat de locul care duce la baraj, Iaşul ajungând pe poziţia a doua în play-out.
Pentru trupa pregătită de Eugen Neagoe umrează o nouă dispută cu Pandurii, în  deplasare, disputa cu echipa pe care Iaşul putea să o bată lejer în sezonul regulat dacă Mihalache nu comitea o eroare mare pe final, fiind programată a avea loc lunea viitoare.
PS: Ultimul meci din prima etapă a play-out-ului: Gaz Metan Mediaş – ASA Târgu Mureş 2-0 (0-0). Munteanu (’63), Sikorski (‘90^2). Clasament:  1. Mediaş – 23 p; 2. Iaşi – 18 p; 3. Voluntari – 16 p (1-1); 4. Botoşani – 16 p (1-2); 5. Chiajna – 13 p; 6. Pandurii – 11 p; 7. Timişoara – 10 p; 8. ASA – 6 p.
 
 
 
CSM-catalog
 
Grahovac (5,5) – a fost la un pas de a comite două erori, în minutul 41, când a fost salvat de Frăsinescu la şutul lui Alexandru, căruia îi oferise mingea, şi în minutul 85, când şi-a reparat singur greşeala de după lovitura liberă executată de Herea.
Bosoi (6) – sigur.
Mihalache (5,5) – s-a complicat uneori inutil, Alexandru a marcat de lângă el.
Frăsinescu (6) – câteva erori, dar şi două intervenţii decisive, în minutele 36 şi 41, când a scos din apropierea liniei porţii.
Ţigănaşu (5,5) – depăşit extrem de uşor de Serediuc la faza golului oaspeţilor; a centrat perfect, din lovitură liberă, pentru golul trei al gazdelor.
Böle (7) – evoluţie bună, centrare perfectă pentru Golubovic, la golul sârbului.
Răuţă (6) – a muncit mult.
Gheorghe (6) – travaliu.
Ştefănescu (6) – câteva încercări.
Golubovic (7,5) – a marcat un gol frumos.
Cristea (8) – două goluri marcate în momente importante ale partidei.
Ciucur (5,5) – nu a adus nimic nou.
Mitic a intrat în minutul 79 iar Panţîru în minutul 89.
 
 
 
 
FOTO AGERPRES
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

    

Comentarii