Au revenit la normal

miercuri, 22 mai 2013, 01:50
3 MIN
 Au revenit la normal

După evoluţia bună din meciul cu Universitatea Cluj, fotbaliştii de la CSMS Iaşi s-au întors în mocirlă luni, în jocul cu Gaz Metan Mediaş

 

 
“Campionii” de la CSMS, aşa cum au fost ironizaţi fotbaliştii ieşeni de către spectatori, în jocul de luni, cu Gaz Metan Mediaş, şi-au “revenit” repede! După evoluţia bună de la Cluj, cu Universitatea, din etapa trecută, jucătorii pregătiţi de Sorin Cîrţu au reintrat în mocirla în care s-au zbătut în ultima perioadă, evoluţia dezastruoasă din partida de luni, cu Gaz Metan Mediaş, fiind pe linie asemănătoare cu cea din partidele cu Viitorul Constanţa ori Astra Giurgiu. Ca şi în alte rânduri, pe lângă lipsa oricărei idei de joc, pe lângă gafele incredibile, individuale ori colective, deranjantă a fost lipsa oricărei dorinţe de victorie, de etalare a unei doze minime de orgoliu. Drept urmare, deşi a jucat mai bine de o oră în inferioritate numerică, Gaz Metan, care nu s-a omorât cu firea în Copou, s-a impus fără prea mari probleme, chiar dacă restanţele financiare ale unei trupe fără obiectiv, aşa cum e Mediaşul, sunt extrem de mari.
Pe lângă lipsa de valoare a jucătorilor, nu trebuie trecută cu vederea nici erorile majore făcute de antrenorul Sorin Cîrţu. Incapabil să menţină tonusul bun pe care el însuşi a recunoscut că l-a simţit după victoria de la Cluj, tehnicianul a avut şi câteva mutări care au bulversat echipa. Formula de start în care s-au regăsit doar trei jucători cu profil ofensiv (Ţigănaşu, Onofraş şi Pătulea), politica de efectiv (Ciucur şi Ionescu nu au fost nici rezerve, mai mulţi jucători au fost utilizaţi pe posturi pe care nu sunt obişnuiţi: Creţu – fundaş dreapta, Mitic – mijlocaş dreapta, ca şi Moutinho), stilul de joc (pe lângă desfacerea jocului pe benzi, singurul atu care putea fi apelat era jocul tehnic, însă acest lucru a fost imposibil de pus în aplicare în condiţiile în care în centrul terenului au acţionat mult timp doi închizători), ezitările legate de Mitic, în condiţiile în care era clar că sârbul nu poate juca prea mult, lipsa de autoritate la faza penaltiului din minutul 60 (deşi Tudor, ultimul jucător care a transformat un penalty pentru CSMS, în Ghencea, era proaspăt introdus pe teren, Onofraş, care fusese contestat de tribună şi era extrem de bine cunoscut de Pleşca, a luat mingea şi a executat, trimiţând mult peste poartă), care, dacă era transformat, ar fi putut întoarce soarta jocului, sunt doar câteva dintre aspectele negative ale unui tehnician care a mai şi deraiat verbal extrem de urât.
Paradoxal, în ciuda unei noi pete negre puse pe istoria fotbalului ieşean, CSMS e ţinută încă în viaţă de calculele matematice. Şase puncte obţinute în ultimele două etape, la Piatra Neamţ şi acasă, cu Vasluiul, obţinerea de către Ceahlăul a maxim unei remize în Giuleşti şi de către Concordia a maxim un punct până la final este reţeta care menţine Iaşul în Liga I.
 
 
CSMS-catalog
 
Lungu (4,5) – a scos câteva şuturi pe final de joc.
Creţu (2) – dezastruos, a fost cel mai contestat jucător ieşean.
Tincu (3) – extrem de departe de un căpitan de echipă.
Avrămia (3) – ezitant.
Vladu (4) – a vrut, nu i-a ieşit nimic.
Mitic (4,5) – s-a dăruit, în ciuda faptului că a jucat minute bune cu capul spart.
Milea (4) – unul dintre cele mai slabe jocuri ale sale.
Semenenko (4) – aerian.
Ţigănaşu (4,5) – două şuturi notabile şi atât.
Onofraş (3) – nu i-a ieşit nimic, a ratat un penalty într-un moment în care jocul putea fi relansat.
Pătulea (4) – total neinspirat.
Moutinho (3,5) – neimplicat.
Tudor (4) – multe pase greşite.
Mitrea (4,5) – nu a greşit foarte mult în comparaţie cu coechipierii săi.
 
 

 

Comentarii