OFICIAL: Primarul Chirica, inculpat într-un nou dosar de corupţie. Ce interdicţii are UPDATE

miercuri, 14 decembrie 2022, 13:38
4 MIN
 OFICIAL: Primarul Chirica, inculpat într-un nou dosar de corupţie. Ce interdicţii are UPDATE

Primarul Mihai Chirica are calitatea de suspect în dosarul vizat de către procurorii DIICOT Iaşi. Aşa a spus Daniel Atasiei, avocatul său, în faţa presei. 

UPDATE ORA 23.35 Primarul Mihai Chirica a ieşit de la audieri. El se află sub control judiciar, potrivit propriilor declaraţii. Edilul a declarat că mâine va susţine o conferinţă de presă pe tema acuzaţiilor care i se aduc. Chirica a precizat că are calitatea de inculpat în dosar. Sub control judiciar pentru 60 de zile, edilul nu are voie să semneze acte de urbanism şi nici să părăsească ţara.

UPDATE ORA 23.00: Soţia primarului, Cristina Chirica, a revenit la sediul DIICOT, cu un autoturism Mercedes. Ea a mai trecut pe la parchet în urmă cu aproximativ două ore, dar apoi a plecat.

UPDATE ORA 19: Primarul Mihai Chirica a fost adus la audieri la sediul DIICOT. Este secondat de fostul viceprimar Gabriel Harabagiu

ORA 13:45

“În momentul de faţă s-au desfăşurat nişte percheziţii într-un dosar mai vechi, care nu-l privea pe domnia sa. A fost pus în executare un mandat de percheziţie la sediul biroului de primar, există un mandat de aducere pentru domnia sa, în calitatea de suspect, urmează să vedem care sunt acuzaţiile în momentul în care încep audierile. Deocamdată aşteptăm să se finalizeze celelalte activităţi din dosar pentru a vedea momentul în care va da domnia sa declaraţii şi va afla care sunt faptele care i se impută. Momentan nu are niciun fel de grijă, ştie că nu a făcut nimic ilegal, sunt convins că doreşte să lămurească aceste aspecte”, a susţinut avocatul.

"Domnul primar este liniștit, este a treia – a patra vizită"

Avocatul a precizat că Mihai Chirica nu a mai dat declarații în acest dosar până în prezent. “În momentul de față nu știm nici măcar care este acuzația, deci nu pot să vă spun dacă exisstă sau nu probe, fiindcă nu am avut acces. Suntem în postura în care așteptăm să vedem ce acuzații sunt formulate la adresa sa. Domnia sa se află aici invitat la sediul Poliției în baza unui mandat de aducere așteptând să se termine la parchet celelalte activități și să ne vină și nouă rândul. Perchezițiile au fost în toată primăria, nu doar în cabinetul domnului primar. Domnul primar este liniștit, este a treia – a patra vizită pe care o primește. Sigur că este un element care îi perturbă activitatea în acest moment, dar mereu a fost dispus să ofere organelor de justiție toate informațiile în toate  dosarele în care a fost chemat. A furnizat declarații, nu s-a prevalat de dreptul la tăcere, nu cred că va fi o problemă să lămurească ce aspecte vor fi aduse în discuție de domnul procuror. Nu cred că se va întâmpla (n.red. reținerea 24 de ore). Nu cred că pe un dosar care e în lucru de ceva vreme să ia cineva o măsură preventivă. Dar toate acestea sunt aspecte care țin exclusiv de procuror, la momentul de față nu am cunoștință care sunt acuzațiile și probele, prin urmare nu pot să vă spun ce riscuri sunt sau nu. Sunt convins că vom lămuri toate aspectele și nu cred că se pune problema de vreo măsură preventivă”, a mai spus avocatul.

Perchezitii domiciliare

Astăzi au avut loc mai multe percheziţii domiciliare efectuate de către procurorii DIICOT împreună cu cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Iaşi. Printre persoanele care au intrat în atenţia procurorilor se numără şi fostul viceprimar Gabriel Harabagiu şi omul de afaceri Cristin Zămăsteanu. Surse apropiate anchetei susţin că pe lista viitorilor audiţi în cazul investigat de către DIICOT sunt: Cristina Oţeleanu (şefa serviciului juridic), Denisa Ionaşcu (secretarul municipiului), Alexandru Mustiaţă (arhitect şef), Raluca Mocanu (fost arhitect şef), Doina Florescu (fostă şefă serviciu juridic, actual consilier personal al primarului), Elena Herţanu (consilier serviciu urbanism), Andrei Pascariu (consilier urbanism).

Cititi si: Primarul Mihai Chirica, dus la audieri de procurori într-un Duster alb

Cititi si: Noi percheziţii la Primărie, la numai două zile după cele ale DNA. 30 de persoane vor fi audiate. Este cazul Hala Centrală

Comentarii