Bertens uimeşte la Madrid

sâmbătă, 12 mai 2018, 01:43
2 MIN
 Bertens uimeşte la Madrid

Kiki s-a calificat în finală, după ce a învins-o şi pe Caroline Garcia * Rafael Nadal a bătut un record şi a fost eliminat

 

 

*  Olandeza Kiki Bertens (20 WTA) este, indiscutabil, revelaţia turneului WTA de la Madrid, de categorie Premier Mandatory. După ce le-a eliminat succesiv pe Maria Sakkari, Anastassija Sevastova, Caroline Wozniacki şi Maria Şarapova, olandeza a trecut clar şi de Caroline Garcia (7 WTA), scor 6-2, 6-2 şi va avea o adversară cehă în finală, care s-a stabilit aseară. Fie Petra Kvitova, cea care a învins-o cu 6-4, 6-0 pe altă revelaţie a turneului, Daria Kasatkina (15 WTA). Următorul turneu din circuitul WTA se dispută pe arenele de la “Foro Italico” din Roma. În afara liderului mondial, Simona Halep, vor mai participa din România Mihaela Buzărnescu, Irina Begu şi Sorana Cîrstea, iar Monica Niculescu este înscrisă în calificări, urmând a întâlni în primul tur pe rusoaica Natalia Vihlianţeva (86 WTA). Dacă va trece de aceasta, Monica va juca pentru un loc pe tabloul principal cu Arîna Sabalenka (Belarus) sau Allison Riske (SUA). Simona este calificată direct în turul secund, unde va juca împotriva învingătoarei dintre Viktoria Azarenka (Belarus) şi japoneza Naomi Osaka. Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu vor avea adversare din China, Zhang Shuai, respectiv, Peng Shuai, iar Sorana Cîrstea se va confrunta cu croata Petra Martic.

* În optimile de finală ale turneului masculin, de categorie Masters 1000, Rafal Nadal a doborât un record, în partida cu argentinianul Diego Schwartzman (16 ATP). Nadal a ajuns la 50 de seturi consecutive câştigate pe aceeaşi suprafaţă, recordul precedent (49) fiind stabilit de legendarul John McEnroe. Însă în partida din sferturi, “Rafa” a întrerupt seria, pierzând prima manşă a partidei cu austriacul Dominic Thiem (7ATP). Mai mult, Nadal a pierdut întâlnirea cu Thiem, scor 5-7, 6-3. În primul sfert de finală disputat la Madrid, sud-africanul Kevin Anderson (8 ATP) l-a bătut pe  sârbul Dusan Lajovic (95), scor 7-6, 3-6, 6-3. Celelalte sferturi de finală sunt Kyle Edmund – Denis Shapovalov şi John Isner – Alexander Zverev.

 

Comentarii