Burse oferite de Clubul Rotary „Curtea Domnească“ pentru 10 studenţi ieşeni

miercuri, 10 octombrie 2018, 20:15
2 MIN
 Burse oferite de Clubul Rotary „Curtea Domnească“ pentru 10 studenţi ieşeni

Zece studenţi ieşeni cu situaţie financiară modestă, dar cu rezultate academice excepţionale, urmează să beneficieze de burse lunare de câte 1.000 de lei pentru urmarea studiilor universitare. Banii sunt oferiţi de Clubul Rotary „Curtea Domnească“, în cadrul proiectului Bursele Rotary Academica. Ceremonia de decernare a avut loc luni.

Proiectul a fost iniţiat de Clubul Rotary „Curtea Domnească“ şi presupune acordarea unei burse de studiu de 10.000 lei/student/an, începând cu anul universitar 2018 – 2019. În cadrul acestei prime ediţii au fost selectaţi 10 studenţi aflaţi în anul I sau II de studiu. Procesul de selecţie a presupus, printre altele, ca tinerii să dovedească o situaţie şcolară excepţională, implicarea în proiecte civice sau activităţi extraşcolare, o personalitate care să se potrivească valorilor rotariene, dar şi proiecte mature de viitor. În acest scop, aplicaţii au fost rugaţi să trimită pentru evaluare un eseu personal de 2 – 3 pagini, o recomandare din partea unei persoane reprezentative, foaia matricolă şi o adeverinţă din care să rezulte veniturile familiale. „Bursierii vor beneficia şi de un «Program de mentorat», adică fiecărui student îi va fi desemnat un rotarian care va avea obligaţia de a îndruma şi sprijini activitatea studentului, atât şcolară cât şi extraşcolară, pe toată perioada în care studentul se află în cadrul programului Bursele Rotary Academica“, a precizat Gabriel Bălăşescu, preşedintele Clubului Rotary „Curtea Domnească“.

Proiectul a fost sprijinit de colegii de la Rotary Club Iaşi 2000, precum şi de sponsorii acestei ediţii: Mobexpert, Sedcom Libris, Eurotex Company, Bess Romania, Elmond COM şi Elcotrans. Câteva burse au fost oferite direct de membrii clubului Rotary „Curtea Domnească“. Studenţii selectaţi în acest program sunt: Muler Paula-Renata (Litere), Olariu Laura-Andreea, (Medicină Veterinară), Zaharia Maria (Medicină), Rusu Marian (Automatizări şi Calculatoare), Chelciuc Mihaela (Medicină), Tudose Georgiana-Viorica (Automatizări şi Calculatoare), Gîrbea Dumitru-Andrei (Informatică), Carp Diana (Medicină), Manole Simona (Medicină), Ionaşcu Elena Laura (Drept). 

 

 

Comentarii