Burse pentru doi olimpici internaţionali

luni, 04 august 2014, 01:50
2 MIN
 Burse pentru doi olimpici internaţionali

Theodora Constantin a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de biologie. Va studia la Imperial College în Londra

Ministerul Educaţiei Naţionale oferă bursă de merit olimpic internaţional celor doi elevi ieşeni care au obţinut rezultate foarte bune la competiţiile internaţionale pe anul şcolar care tocmai s-a încheiat. Aceste burse au fost acordate elevei Gurulea Corina din clasa a IX-a de la Colegiul Economic Administrativ, care a obţinut premiul II la Olimpiada Internaţională de limba rusă şi elevei Constantin Theodora Alexandra (foto, stanga), din clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, care a obţinut medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de biologie.

„Cuantumul bursei care se acordă pentru medalia de argint sau premiul al II-lea este de 675 lei şi reprezintă echivalentul a 75% din salariul minim garantat pe economie la data acordării acesteia, iar cuantumul bursei care se acordă pentru medalia de bronz sau premiul al III-lea este de 450 lei şi reprezintă echivalentul a 50% din salariul minim garantat pe economie la data acordării acesteia“, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoraului Şcolar Judeţean. Bursele de merit olimpic internaţional se acordă pentru o perioadă de 12 luni, începând cu luna imediat următoare realizării performanţei şcolare.

„Totul a început în clasa a VII-a, când, sub îndrumarea doamnei profesoare Ioana Bohotineanu, am participat la Olimpiada Judeţeană de Biologie, însă fără a trece mai departe la etapa naţională. Încă de atunci învăţam din plăcere şi din curiozitate. În clasa a XI-a am participat pentru prima oara la pregătirea lotului naţional lărgit şi am susţinut testul de selecţie a lotului restrâns, alcătuit din patru elevi, însă m-am clasat pe poziţia a cincea. Anul acesta, în ciuda competiţiei foarte mari, am reuşit să mă calific la cea de-a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, organizată în Bali, Indonezia, unde am obţinut o medalie de bronz. Sunt sigură că medalia nu a fost un scop, ci este o recompensă pentru cei cinci ani de muncă“, a spus Theodora Constantin. Aceasta a dat în sesiunea din vară bacul şi a fost admisă la Imperial College în Londra unde va studia Biomedical Sciences.

 

Comentarii