Campania „Prins în trafic”: Greu se poate găsi o trecere de pietoni fără maşini parcate în jur

vineri, 09 decembrie 2016, 03:00
3 MIN
 Campania „Prins în trafic”:  Greu se poate găsi o trecere de pietoni fără maşini parcate în jur

Șoferii au ajuns să lase maşinile chiar lângă “zebră”, pietonii fiind, astfel, în pericol 

Încălcarea unei norme rutiere a devenit un fenomen generalizat la nivelul întregului oraş. Pe toate marile bulevarde ale oraşului, dar şi pe celelalte străzi, unii şoferi parchează în imediata apropiere a trecerilor de pietoni. Astfel de opriri/staţionări reprezintă un pericol real pentru pietonii care se angajează în traversarea unei artere de circulaţie. Tocmai din acest motiv, conform legislaţiei rutiere, este interzisă oprirea/staţionarea autovehiculelor cu 25 metri înainte sau după o trecere de pietoni.

O controversă ridicată de către un cititor al „Ziarului de Iaşi” face referire şi la modul în care Primăria Iaşi alege să amenajeze staţii pentru taxiuri în apropierea trecerilor de pietoni. De remarcat că cele mai multe dintre aceste staţii nu au alveole. „Nici primarul, nici poliţia, practic nimeni dintre cei plătiţi de cetăţeni nu-şi face treaba. În oraş, chiar pe străzile nou reabilitate sunt multe staţii de taxi care sunt aproape lipite de trecerea de pietoni”, a comentat cititorul pe varianta online a „Ziarului de Iaşi”.

Parcările lângă trecerile de pietoni au devenit o obişnuinţă inclusiv în zona centrală, unde, uneori, maşinile sunt lăsate de şoferi chiar şi pe zebră. Doar în ultimele cazuri menţionate au fost semnalate intervenţii ale poliţiştilor locali sau rutieri, în timp ce la opririle lângă treceri nu se iau măsuri.

Un exemplu este zona supermarket-ului Lidl din Păcurari. Trecerea de pietoni din zonă este în permanenţă flancată de maşini, iar gradul de periculozitate al acesteia este cu atât mai ridicat cu cât şoferii care circulă în ambele sensuri obişnuiesc să mărească viteza după ce „scapă” de semaforul de la pasajul Băncilă şi, respectiv, cel de la Moara de Foc. „Aici ar trebui puse spinări de măgar, se circulă mereu cu viteză. Deranjează evident şi maşinile parcate pentru că nu există vizibilitate, mai ales că în zonă mai parchează şi maşini mari”, a spus Mircea, un angajat al unei firme din complexul Niciman din imediata apropiere.

Campania „Prins în trafic” continuă până pe 20 februarie şi vă încurajăm să ne trimiteţi în continuare sesizări pe adresa redacţiei (redactie@ziaruldeiasi.ro), sub formă de comentariu pe varianta online a ziarului sau pe grupul de Facebook intitulat „Prins în trafic”. Toate sesizările şi soluţii semnalate vor fi înaintate autorităţilor competente inclusiv pe cale oficială.

CITIȚI ȘI:

FOTO: Cum ar putea fi fluidizată circulația în Tudor Vladimirescu

Haideţi să îmbunătăţim împreună traficul din Iaşi! „Prins în trafic”, o campanie a „Ziarului de Iaşi” 

FOTO: Claxoane, înjurături și nervi zi de zi în traficul infernal din Tudor Vladimirescu

Campania „Prins în trafic“: Blocaje în trafic provocate de taximetriştii de la autogară

VIDEO Campania “Prins în trafic”  Pericol public: Stradă împărțită de șoferi și pietoni

Campania “Prins în trafic” O intersecţie din Centru în care unii şoferi merg pe contrasens

Comentarii