Campania “Prins în trafic” O intersecţie în care unii şoferi merg pe contrasens

joi, 08 decembrie 2016, 03:01
3 MIN

 La ore de vârf, virajul la stânga de str. Gavril Muzicescu spre Piaţa Unirii este o adevărată aventură

Una dintre cele mai aglomerate intersecţii din zona centrală face cu greu faţă traficului la orele de vârf. Continuăm campania „Prins în trafic” cu intersecţia str. Arcu – str. Gavril Muzicescu, din faţa Colegiului Naţional. Prin această intersecţie trec inclusiv tramvaie care circulă dinspre Piaţa Unirii pe trasee spre Canta, Gară şi Copou. La ore de vârf, se creează frecvent blocaje, cozile fiind până spre Râpa Galbenă sau spre Piaţa Unirii.

O problemă sesizată de cititori constă în faptul că Primăria şi Poliţia Locală „închid ochii” la parcările de pe str. Gându, arteră în prelungirea str. Muzicescu, care face legătura cu str. Sf. Petru Movilă. Şoferii aleg să parcheze în zonă cu toate că, la doar câţiva paşi, se află parcarea de la Cinematograful „Victoria”. „În zonă se pot aplica şi mâine două măsuri simple, dar eficiente. În primul rând, trebuie scoase toate maşinile de pe Gându care stau parcate la blocul TAROM. Astfel se eliberează o bandă care poate prelua maşinile care vin cu viraj de stânga dinspre Piaţa Unirii, iar banda actuală care e liberă să preia traficul de pe Muzicescu. Apoi, trecerea de pietoni de acolo să fie mutată câţiva zeci de metri mai în faţă, poate chiar înainte de intrarea în parcarea de la Registrul Comerţului. Astfel, nu vor mai fi create blocaje în mijlocul intersecţiei atunci când şoferii care vor să intre pe Gându sunt nevoiţi să aştepte să treacă pietoni”, a spus Ionuţ Matei într-o sesizare adresată în cadrul campaniei „Prins în trafic”.

El a adăugat că, în cazul mutării trecerii de pietoni, obligatoriu trebuie prelungit gardul de protecţie de pe ambele trotuare. În alte sesizări primite cu referire la această intersecţie, cititorii au solicitat prezenţa poliţiştilor la orele de vârf. „Mai mereu cei care coboară pe Muzicescu intră cu tupeu în intersecţie, iar dacă tu vii dinspre Piaţa Unirii trebuie să intri pe contrasens ca să poţi continua în jos pe Arcu. Nişte poliţişti plasaţi în intersecţie atunci când e aglomerat poate i-ar mai calma pe unii”, a comentat un cititor pe varianta online a ziarului.

Pe de altă parte, la ore de vârf, virajul la stânga de pe Muzicescu spre Piaţa Unirii se poate face, în condiţii regulamentare, după minute de aşteptare.

Campania „Prins în trafic” continuă până pe 20 februarie şi vă încurajăm să ne trimiteţi în continuare sesizări pe adresa redacţiei (redactie@ziaruldeiasi.ro), sub formă de comentariu pe varianta online a ziarului sau în grupul de Facebook intitulat Prins în trafic. Toate sesizările şi soluţiile propuse vor fi aduse la cunoştinţa autorităţilor inclusiv pe cale oficială.

VEDEȚI ȘI:

FOTO: Cum ar putea fi fluidizată circulația în Tudor Vladimirescu

Haideţi să îmbunătăţim împreună traficul din Iaşi! „Prins în trafic”, o campanie a „Ziarului de Iaşi” 

FOTO: Claxoane, înjurături și nervi zi de zi în traficul infernal din Tudor Vladimirescu

Campania „Prins în trafic“: Blocaje în trafic provocate de taximetriştii de la autogară

VIDEO Campania “Prins în trafic”  Pericol public: Stradă împărțită de șoferi și pietoni

Comentarii