Campioana de la Wimbledon a venit acasă

marți, 16 iulie 2019, 01:43
4 MIN
 Campioana de la Wimbledon a venit acasă

 

Simona Halep a făcut declaraţii la sosirea pe Aeroportul Otopeni. Ea îşi va prezenta publicului trofeul miercuri, pe Arena Naţională şi va fi decorată de preşedintele României

Simona Halep a revenit,ieri, în ţară, după ce a câştigat pentru prima dată în carieră turneul de la Wimbledon. Simona a sosit la aeroportul Otopeni cu o aeronavă British Airways şi a fost întâmpinată la scara avionului de ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, de preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, de fostul tenisman Ilie Năstase, de preşdintele COSR, Mihai Covaliu, care i-au oferit buchete de flori. Şi preşedintele Klaus Iohannis a trimis un buchet de flori pentru jucătoarea română. Îmbrăcată complet în alb, ţinuta obligatorie de la All England Club şi cu replica trofeului cucerit la Londra, campioana de la Wimbledon a fost invitată apoi la Salonul Prezidenţial. Tot ieri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea Simonei Halep cu cu Ordinul Naţional „Steaua României”. Ceremonia va avea loc la o dată ulterioară. De asemenea, Federaţia Română de Tenis a confirmat faptul că Simona Halep va fi prezentă miercuri pe Arena Naţională din Bucureşti, unde va prezenta trofeul cucerit la Wimbledon într-o ceremonie organizată de Primăria Municipiului Bucureşti. Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că nu va participa la eveniment.

Jucătoarea de tenis a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au ajutat-o să obţine rezultate remarcabile în carieră. „Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit. Este o primire călduroasă, ca de fiecare dată, de altfel. Vreau să mulţumesc familiei în primul rând, pentru tot sprijinul pe care l-am avut de când am început să joc tenis, tuturor antrenorilor mei pe care i-am avut de când am ţinut prima dată o rachetă în mână, la patru ani şi jumătate, echipei mele din prezent, bineînţeles federaţiei, pentru că fără ea nu prea ştiam ce înseamnă tenisul, tuturor celor care mă susţin, fanilor mei”. Simona Halep a precizat că există „persoane speciale” în viaţa ei: O să încep cu doamna Virginia Ruzici, acum zece ani a fost alături de mine şi a considerat că o să ajung foarte sus, Darren Cahill, care în ultimii patru ani m-a învăţat să cred în mine şi că pot să câştig pe cele mai mari arene ale lumii în tenis, domnului Ţiriac îi mulţumesc foarte mult pentru tot sprijinul şi pentru toate sfaturile pe care mi le-a dat şi m-au făcut să cred că sunt sută al sută capabilă să o înving chiar şi pe Serena într-o finală de Grand Slam.”, a spus Halep, în faţa numeroşilor ziarişti prezenţi la Salonul Oficial. 

Ea a mai precizat că la Wimbledon a primit de la fostul ei antrenor Darren Cahill doar sfaturi prieteneşti: „Am primit sfaturi de la Darren, dar sunt sfaturi prieteneşti. A fost antrenorul meu, acum antrenorul meu oficial este Daniel Dobre, care este alături de mine, aici. Darren a fost şi el alături de noi şi este în continuare”, a mai spus ea. Simona Halep a adăugat că victoria din finală a fost mai dificilă decât a arătat scorul, pentru că a fost supusă unei mari presiuni. „Acest turneu, fiind pe iarbă, este mai deosebit şi a fost mult mai greu, mai ales că a trebuit să joc contra Serenei. Dar am fost destul de lucidă, destul de clară cu ceea ce am de făcut. Am jucat cât am putut eu de bine şi de aceea am reuşit să câştig. Este un succes enorm, pentru că, după cum bine ştiţi, nu avem teren cu iarbă în România şi nu multe ţări au terenuri cu iarbă. Este greu să credem când suntem copii că o să avem şansa să jucăm la Wimbledon şi să câştigăm, dar acum visul a devenit realitate şi sper că pentru tânăra generaţie şi pentru copilaşi să fie o inspiraţie, să creadă în ei că orice este posibil şi niciodată să nu cedeze „, a afirmat campioana.

Simona Halep a avut un parcurs impresionant de-a lungul turneului de Grand Slam, ea învingând în ordine pe Aliaksandra Sasnovici, Mihaela Buzărnescu, Victoria Azarenka, Cori Gauff, Zhang Shuai, Elina Svitolina şi Serena Williams. Trofeul de la Wimbledon este al doilea titlu de Grand Slam obţinut de Simona Halep. Primul este trofeul de la Roland Garros, din anul 2018, atunci când a întâlnit-o, în finală pe Sloane Stephens, pe care a învins-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1.

 

Comentarii