Casa Pătrată intră în renovare, cu bani europeni, prin PNRR. Valoarea maximă: 500 euro/mp

marți, 18 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Casa Pătrată intră în renovare, cu bani europeni, prin PNRR. Valoarea maximă: 500 euro/mp

Ministerul Dezvoltării a transmis şefilor Casei Pătrate că solicitarea de finanţare a renovării Instituţiei Prefectului a fost aprobată. Mai mult, finanţarea proiectului va fi făcută din fonduri nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Runda 1 Componenta C5 – Valul Renovării, Operaţiunea B2 – renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

„A fost un efort susţinut al colegilor din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Iaşi. În colaborare cu structurile centrale ale MAI, am reuşit să depunem cererea de finanţare la timp şi cu toate actele solicitate în ghidul solicitantului”, afirmă prefectul Bogdan Cojocaru. El a adăugat că acesta e doar primul pas şi că urmează o serie de etape procedurale până la semnarea contractului de finanţare.

„Din acel moment curg alte termene maximale în care noi trebuie să finalizăm documentaţia tehnică, inclusiv proiectul tehnic, şi apoi contractul pentru realizarea lucrărilor. Valoarea finală a investiţiilor va rezulta după realizarea proiectului tehnic şi, mai ales, după licitaţia de lucrări şi semnarea contractului pentru execuţia lucrărilor”, a precizat prefectul judeţului.

Conform ghidului solicitantului, valoarea maximă eligibilă a unui proiect corespunde unui cost unitar pentru lucrările de renovare aprofundată de 500 Euro/mp (arie desfăşurată), fără TVA. În cazul Palatului Administrativ Iaşi, aria desfăşurată este de peste 9.800 mp, ceea ce înseamnă că valoarea maximă eligibilă se ridică la aproape 5 milioane euro (fără TVA). 

Comentarii