Casian, cu ultimele puteri către medici: „Nu mă lăsaţi să mor ca cei din Colectiv!“

sâmbătă, 14 noiembrie 2015, 02:58
4 MIN
 Casian, cu ultimele puteri către medici: „Nu mă lăsaţi să mor ca cei din Colectiv!“

Casian Harpă le-a cerut medicilor de la SMURD care au sosit la el să îl salveze. „Salvaţi-mă! Nu vreau să mor ca cei din Colectiv“: asta i-ar fi spus studentul medicului care ajunsese la faţa locului.

Surse medicale apropiate cazului au precizat pentru reporterii „Ziarului de Iaşi“ că, în dimineaţa incidentului, când Casian Harpă a fost preluat de către medicii de la SMURD, aceasta a cerut să îi fie salvată viaţa.

„Încă era acel incendiu şi fumul din cameră când băiatul a fost preluat de echipajul ajuns în campus. Când i-a văzut pe medici, a început să spună «Vă rog, vă rog să mă salvaţi! Nu mă lăsaţi să mor ca cei din Colectiv!», apoi a leşinat. Era slăbit“, au precizat sursele medicale.

La cinci zile de la tragicul incident, Casian Harpă se află în continuare internat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon“ la Clinica de Chirurgie, Anestezie şi Terapie Intensivă. Medicii se aşteaptă ca starea de sănătate a studentului să se îmbunătăţească.

„Pacientul şi-a revenit, este conştient şi stabil. În momentul de faţă are o infecţie respiratorie ce trebuie tratată. Acesta a discutat cu reprezentanţii Poliţiei despre incident, şi sperăm într-o evoluţie favorabilă“, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Aceasta a mai spus că tânărul va mai rămâne sub supraveghere medicală şi în zilele care urmează. În ce priveşte acuzatul, acesta se află în arest pentru minimum următoarele 30 de zile.

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV: Care a fost mobilul crimei din cămin! Studentul înjunghiat a vorbit

Trezirea din starea de inconştienţă a studentului Casian Harpă (foto) pune punct elucubraţiilor colegului său acuzat de crimă. Cu acceptul medicilor, Casian dat declaraţii ample anchetatorilor şi a dezvăluit, în premieră, mobilul crimei.

Cum au fost găsiţi studenţii înjunghiaţi în C4. Giosan, indicat criminal de 4 oameni

Aurelian Giosan, indicat ucigaş de patru martori. Aceştia ar fi auzit de la tânărul rănit în tragedia din C4 că „Aurelian Giosan“ este cel care a comis fapta. Judecătorii au considerat că sunt îndeajuns de multe indicii pentru ca tânărul de 20 de ani, care nu recunoaşte nimic, să fie arestat. În motivarea deciziei s-a amintit şi de conduita sa: împătimit al jocurilor de noroc, faptul că se întâmpla să nu răspundă la telefon cu zilele, că a fugit din Iaşi deşi a spus că a fost rănit de un personaj neidentificat.

Victor, studentul ucis în cămin, nu a apucat să se apere. Îi puteţi ajuta familia

„Ziarul de Iaşi“ a stat de vorbă cu un membru al familiei studentului ucis în cămin. Povestea acestuia este una emoţionantă.

Alt student în vârtejul CRIMEI DIN COPOU. Suspectul şi-a sunat părinţii din pădure

Dosarul crimei din Copou pare în impas: deşi toate dovezile duc la el, suspectul principal nu îşi recunoaşte cu nici un chip vinovăţia. Aurelian Giosan este extrem de reticent în a oferi orice detaliu, iar puţinele vorbe pe care le-a scos au fost total ambigue, adesea aiuritoare, şi nu au lămurit încă întrebările anchetatorilor. Culmea, acesta afirmă că un alt coleg, prieten cu el, dar dintr-un cămin alăturat, ar fi autorul masacrului.

Studenţii înjunghiaţi se mutaseră cu CRIMINALUL de teama altor colegi

„Ziarul de Iaşi“ a reuşit ieri să vorbească cu tatăl lui Casian Harpa, studentul în­jun­ghiat de 12 ori, internat la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

CRIMĂ ODIOASĂ ÎN CĂMIN! Şi-a înjunghiat colegii de zeci de ori, apoi le-a dat foc

Noapte a cuţitelor lungi, scăldată în sânge, într-o cameră din căminul C4, complexul Târguşor. Un student de anul I şi-a căsăpit efectiv colegii de cameră, apoi a fugit, fiind căutat de Poliţie de ieri dimineaţă. Atacul a avut loc la primele ore ale dimineţii de ieri, după ce criminalul ar fi venit de la club. Cea care a dat alarma a fost femeia de serviciu, care a auzit strigăte de ajutor, ea aflându-se în căminul de alături. Un paznic al unităţii de cazare, împreună cu un student de pe acelaşi palier cu camera groazei, a spart uşa. Ceea ce au văzut le-a făcut părul măciucă: două paturi, în care se aflau corpurile a doi studenţi, ardeau. Camera, paturile, podeaua, toate erau pline de sânge.

Comentarii