Ce alimente îți distrug pofta de sex

miercuri, 21 decembrie 2016, 22:45
2 MIN
 Ce alimente îți distrug pofta de sex

Dacă este binecunoscut faptul că scoicile, chili și sparanghelul sunt afrodisiace, există și alimente care scad dorința sexuală în loc să aprindă pasiunea. Experții în nutriție susțin că anumite mâncăruri ne pot distruge libidoul provocând letargie, diminuând nivelul de testosteron și sporind producția de spermă. 

Prea multă carne roșie este contraindicată întrucât poate dezechilibra nivelul hormonilor naturali ai bărbatului, fiindu-i mai greu să se excite.
 
Ea este o sursă foarte bună de proteine și zinc, ajutându-ne să construim masa musculară și să scăpăm de grăsimi, însă trebuie consumată moderat, în niciun caz zilnic.
 
În ceea ce privește alcoolul, deși este un ingredient bun pentru a scăpa de inhibiții, consumat în cantități mari poate determina probleme în atingerea orgasmului.
 
Dr Cecilia Tregear a declarat pentru Daily Mail că, în cazul omului, creierul este cel mai mare organ sexual, întrucât produce substanțele chimice și hormonii care sunt responsabili de sentimentele de dragoste și atracție, excitație și orgasm.
 
Prin urmare, trebuie să consumăm alimentele potrivite care să asigure producția acestor substanțe și hormoni.
 
Soia și lemnul dulce pot scădea nivelul de testosteron, iar menta este nerecomandată bărbaților din același motiv. Cacaoa din ciocolată conține methylxantină, care ne poate face letargici.
 
Alimentele prăjite sunt complet nesănătoase, iar pentru sex sunt devastatoare.
 
Chinina este folosită pentru a da aromă băuturilor răcoritoare cum este apa tonică, dar are efecte negative asupra libidoului. Așadar, atenție la gin tonic înaintea unei întâlniri!
 
Popcornul pregătit la cuptorul cu microunde este un element potrivit pentru a vedea un film cu partenerul, însă va rămâne o relație platonică întrucât chimicalele (Perfluoroalkyl sulfonat) cu care sunt căptușite pungile în care sunt ambalate floricelele scad libidoul.
 
În mod surprinzător, și grăsimile sănătoase sunt pe lista celor incompatibile cu o viață sexuală activă dacă procentul de grăsime corporală este diminuat, cum se întâmplă după curele de slăbire.

Comentarii