În vacanţa de iarnă cresc şansele de a deveni părinţi. Care este explicaţia

sâmbătă, 07 ianuarie 2017, 16:12
2 MIN
 În vacanţa de iarnă cresc şansele de a deveni părinţi. Care este explicaţia

Statisticile arată că relaxarea din timpul vacanţei de iarnă poate creşte şansele obţinerii unei sarcini, chiar şi în cazul cuplurilor care se confruntă cu probleme de infertilitate. 

 “Cu siguranţă, factorul psihologic joacă un rol foarte important pentru cuplurile care se confruntă cu diagnosticul de infertilitate. Există situaţii în care inhibiţia psihologică, fie din cauza unui stil de viaţă stresant, fie dintr-o dorinţă exacerbată de a avea un copil, poate fi singurul element ce determină întârzierea apariţiei unui copil. Indiferent de modul de obţinere a sarcinii, întotdeauna există şanse mai mari de reuşită în cazul cuplurilor optimiste şi relaxate”, spune dr. Flavia Zant, specialist în infertilitate.Recent, doctorii britanici au atras atenţia asupra unui fenomen îngrijorător: jumătate dintre cei 15 mii de adulţi incluşi într-un studiu despre infertilitate nu solicitaseră sfatul unui specialist, în ciuda faptului că nu reuşeau să devină părinţi după încercări repetate în decursul unui an. În aceste condiţii, experţii recomandă atât femeilor, cât şi bărbaţilor să pregătească sarcina prin teste uzuale de preconcepţie, dar şi prin teste genetice specifice, disponibile şi în România.
 
“Pentru cei la care istoricul medical nu este accesibil sau vor totuşi să aibă nişte informaţii generale despre statusul lor genetic, cel mai uzual test este reprezentat de cariotipul din sângele periferic al ambilor parteneri. Acest test ne prezintă o imagine de ansamblu a bagajului genetic pe care îl avem şi eventualele probleme de ordin numeric sau de structură cromozomială, fără a exclude posibilitatea apariţiei unor probleme genetice la copii. Cariotipul este important în tratamentul infertilităţii, pentru că  problemele cromozomiale apar în mai mult de jumătate din toate cazurile de avort spontan în primul trimestru de sarcină. Multe dintre aceste avorturi sunt cauzate de anomalii cromozomiale aleatorii de la nivelul embrionilor”, afirmă medicul Flavia Zant.
 
Citeşte continuarea în Gândul!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii