Ce este un softshell pentru femei și ce avantaje are? (P)

luni, 14 noiembrie 2022, 14:26
3 MIN
 Ce este un softshell pentru femei și ce avantaje are? (P)

O jachetă softshell damă este o haină anti-vânt, cu o protecție sportită împotriva umidității, confecționată dintr-o țesătură hidrofugă, concepută pentru a fi folosită în zilele ploioase și reci de toamnă. Și nu numai. O geacă softshell damă va oferi nu doar un plus de protecție, ci și un strop de stil, datorită zecilor de modele confecționate în pas cu moda. Ceea ce face cu adevărat special aceste geci, este faptul că sunt adaptate special pentru a se potrivi formei și dimensiunii corpului unei femei.

Jachetele Softshell – o piesă vestimentară extrem de versatilă și populară

Jachetele Softshell au devenit din ce în ce mai populare atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, în ultimii ani, datorită versatilității și confortului lor. Jachetele softshell au o căptușeală din material respirabil, care asigură izolarea împotriva vremii reci.

Aceste jachete softshell femei sunt excelente pentru a te menține cald în timpul drumețiilor, mersului pe bicicletă, alergării, snowboarding-ului, campingului sau pur și simplu la o plimbare în oraș. Jachetele Softshell sunt extrem de versatile și pot fi purtate peste orice, de la un tricou la un pulover gros, în funcție de condițiile meteo. 

Avantajele purtării unei jachete Softshell pentru femei

Jachetele Softshell sunt, în general, mai ușoare decât jachetele tradiționale hardshell și oferă mult mai multă flexibilitate la mișcare. O jachetă softshell este, de asemenea, mult mai respirabilă decât o jachetă hard shell. Sunt versatile, regăsindu-se într-o gamă largă de modele și forme, astfel încât să îndeplinească toate cerințele de stil. 

Jachetele softshell pentru femei sunt jachete concepute special pentru vremea rece. Sunt în general mai ușoare decât jachetele pentru bărbați și sunt mai puțin voluminoase. Acest lucru le face mai ușor de purtat și de transportat. Deoarece sunt concepute pentru femei, tind să fie mai scurte și mai înguste decât jachetele pentru bărbați.

Alege și tu o geacă softshell dama și bucură-te de un plus de căldură în fiecare zi. În același timp, o jachetă softshell damă este rezistentă la apă, poate fi purtată atât peste tricouri și malete, cât și stratificată cu articole vestimentare mai groase. Arată foarte bine, sunt confortabile și flexibile, călduroase, ușor de curățat și sunt disponibile în mai multe culori, pentru a se asorta perfect într-o ținută din sezonul rece. 

Alături de toate aceste proprietăți, jachetele softshell sunt elastice, ceea ce le face grozave pentru mișcare. Țesătura din care sunt confecționate, permite libertate de mișcare și mobilitate de neegalat. Aceste caracteristici fac ca o geacă softshell damă să fie perfectă pentru sporturi în aer liber, precum alpinism, cățărare sau alte exerciții ce implică mișcare. 

Criterii care ajută la achiziționarea unei jachete softshell potrivite 

Există o gamă largă de jachete softshell, de la jachete groase, izolate până la jachete mai subțiri și ușoare, potrivite pentru alergare. Cele mai multe sunt confecționate dintr-un material țesut, elastic, care oferă flexibilitate și o bună rezistență la vânt și ploaie. De asemenea, sunt dotate cu o membrană respirabilă NeoDry ce va garanta o protecție optimă împotriva ploii sau a zăpezii. 

Un factor decisiv în alegerea unui softshell damă este utilizarea finală. Ai nevoie de o jachetă pentru snowboard, pentru drumeții sau uz zilnic? Dacă intenționezi să folosești jacheta pentru drumeții sau să o porți ca haină principală, optează pentru un model cu impregnare hidrofobă împotriva umezelii. Dacă preferi un model pentru munte, alege o geacă dotată cu membrană respirabilă NeoDry 5 000/3 000 pentru protecție împotriva zăpezii. 

De asemenea, nu uita să iei în considerare și buzunarele și modul în care sunt amplasate. Dacă vei purta jacheta și vei folosi buzunarele pentru a depozita mici lucruri, acestea trebuie să îți permită o ușoară accesibilitate și să dispună de fermoar pentru a-ți păstra bunurile în siguranță. 

Fiecare jachetă softshell își are rolul în garderoba ta, indiferent că este vorba de activități în aer liber sau pur și simplu, de o plimbare seara în oraș. Optează pentru un model care te avantajează stilistic pentru a te menține călduroasă atunci când vremea este răcoroasă și ploioasă. Estetica, construcția și funcționalitatea sunt elemente importante pentru o ținută confortabilă și de înaltă performanță, iar un softshell este piesa potrivită care le îndeplinește pe toate. 

Comentarii