Centrala nucleară de la Cernobîl: 38 de ani de la accident și 2 ani de la deocupare

sâmbătă, 27 aprilie 2024, 15:16
1 MIN
 Centrala nucleară de la Cernobîl: 38 de ani de la accident și 2 ani de la deocupare

Acum treizeci și opt de ani a avut loc un accident la centrala nucleară de la Cernobîl. Moscova a ascuns multă vreme adevărul despre consecințele sale oribile.

Și pe 24 februarie 2022, ocupanții ruși au ocupat platforma industrială a centralei nucleare de la Cernobîl – așa a aflat întreaga lume despre un nou act de terorism nuclear comis la ordinul Kremlinului.

Vă invităm să citiți despre accidentul de la Cernobîl și cum se recuperează aceasta după ocupație în ancheta noastră.

În noaptea de 25 spre 26 aprilie 1986 a avut loc o explozie la a patra unitate de putere de la centrala nucleară de la Cernobîl. Acest lucru a dus la eliberarea unei cantități uriașe de substanțe radioactive în atmosferă și la creșterea nivelului de radiații. La două zile după accident, sistemul de siguranță al centralei nucleare suedeze Forsmark a raportat niveluri ridicate de radiații în mediu.

Cu toate acestea, la început, suedezii nu au înțeles care este sursa. Pe baza direcției vântului, s-a sugerat ipoteza că au fost aduse particule periculoase de la centrala nucleară de la Cernobîl, unde probabil s-a produs un accident.

Menționăm aici că centrala nucleară Forsmark se află la o distanță de aproximativ 1.100 de kilometri de cea de la Cernobîl.

Vezi mai multe detalii pe presshub.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii