Circa 1.000 de elevi şi studenţi ieşeni, raportaţi oficial ca infectaţi cu Covid-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Circa 1.000 de elevi şi studenţi ieşeni, raportaţi oficial ca infectaţi cu Covid-19

GALERIE
elevi covid
  • elevi covid
- +

Totodată, peste 270 de angajaţi din învăţământ sunt în aceeaşi situaţie.

Aproape 1.000 de elevi şi studenţi de la nivelul judeţului Iaşi au fost raportaţi în cursul zilei de ieri de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi ca fiind îmbolnăviţi cu noul coronavirus, fiind raportaţi şi peste 270 de angajaţi din învăţământ. Tot în cursul zilei de ieri a fost raportat şi un nou focar, la Grădiniţa PP 18, unde au fost diagnosticate pozitiv 4 cadre şi un copil, în acest caz fiind dispusă închiderea unităţii timp de 14 zile.

La acest moment sunt suspendate cursurile faţă în faţă pentru cinci unităţi şcolare din judeţ, la care se adaugă şi aproape 500 de grupe sau clase din învăţământul preşcolar, şcolar sau liceal.

Numărul de cazuri în rândul elevilor a ajuns în prezent la aproape o mie, cele mai multe îmbolnăviri fiind raportate la clasele V-XII. Astfel, dintre cele 933 de cazuri la elevi şi studenţi, 712 sunt la elevii din clasele V-XII, 176 de cazuri la elevii din clasele I-IV, 30 de cazuri în rândul studenţilor, 14 în rândul celor de la şcolile postliceale sanitare, iar un caz la şcoala profesională. La aceste cazuri se daugă şi 57 de îmbolnăviri la antepreşcolari şi preşcolari, 54 la preşcolari şi doar 3 la antepreşcolari.

În rândul cadrelor didactice au fost raportate ca fiind îmbolnăvite în acest moment un număr de 221 de persoane, la care se adaugă şi 51 de persoane din rândul personalului didactic auxiliar şi al personalului nedidactic.

În acest moment, în învăţământul preşcolar şi primar sunt 127 de clase şi grupe cu activitatea faţă în faţă suspendată, iar pentru gimnaziu, liceu, şcoli profesionale sau posliceale s-a luat măsura suspendării cursurilor faţă în faţă pentru 363 de clase. Cele cinci unităţi de învăţământ care au în prezent cursurile suspendate la nivelul întregii colectivităţi şcolare sunt Liceul „D. Cantemir, Liceul de Informatică, Grădiniţa PP 8, Grădiniţa PN 20 - structură a Grădiniţei PP 8, şi Grădiniţa PP 18.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.