De Business

Punem punctul pe știi

Compania Iulius investeşte şase milioane de euro la Miroslava

joi, 28 mai 2020, 08:22
3 MIN
 Compania Iulius investeşte şase milioane de euro la Miroslava

"Planurile vizează un nou tip de dezvoltare comercială, care integrează toate serviciile şi funcţiunile de care comunitatea are nevoie, în inima unei zone rezidenţiale în expansiune”, arată reprezentanţii companiei

 

Compania Iulius va investi 6 milioane euro într-un proiect ce va fi implementat pe raza comunei Miroslava. Proiectul este în stadiul de obţinere a avizelor necesare, ieri fiind publicat un anunţ de mediu privind intenţia de construire. Din verificările „Ziarului de Iaşi” a rezultat că proiectul, care este unul de retail, va fi implementat pe un teren concesionat la sfârşitul anului trecut, suprafaţa de peste 14.000 mp fiind în apropierea sediului Primăriei din localitate.

Conform anunţului publicat ieri, este vorba despre construirea unei clădiri cu regim de înălţime parter şi un etaj retras care să aibă funcţiuni mixte: servicii, comerţ, alimentaţie publică, amenajarea unui spaţiu exterior pentru găzduirea unui monument al eroilor, zone de petrecere a timpului liber şi parcare supraterană. În anunţ se arată că proiectul nu are efecte semnificative asupra mediului, şi nu necesită evaluare de mediu.

Concept nou de dezvoltare pentru portofoliul Iulius

Contactaţi în cursul zilei de ieri, oficialii companiei Iulius au confirmat demararea proiectului şi au dezvăluit câteva detalii. În primul rând, aceştia au precizat că va fi dezvoltat un proiect de retail pe terenul concesionat de la Primăria Miroslava, proiectul fiind acum în etapa incipientă de promovare a documentaţiei şi obţinere a avizelor necesare.

„Este o investiţie estimată la o valoare de peste 6 milioane de euro, într-un concept nou pe piaţa de retail locală, dar şi pentru portofoliul companiei Iulius. Planurile vizează un nou tip de dezvoltare comercială, care integrează toate serviciile şi funcţiunile de care comunitatea are nevoie, în inima unei zone rezidenţiale în expansiune. Zona de servicii este prevăzută cu o suprafaţă închiriabilă de peste 6.200 mp şi este completată cu spaţii verzi şi de relaxare, dar şi cu locuri de parcare. Întregul proiect este conceput pentru a contribui la confortul locuitorilor şi a facilita accesul acestora la un mix complet de servicii, în imediata proximitate”, au mai spus oficialii companiei.

Miroslava, pe locul 3 în judeţ după numărul de locuitori

Miroslava este una dintre cele mai bogate comune din ţară, bugetul din acest an fiind estimat la aproape 60 milioane lei. Comuna este în plină expansiune imobiliară, iar cele două parcuri industriale de pe raza localităţii au atras numeroşi investitori. În acelaşi timp, Miroslava este pe locul 3 în topul localităţilor cu cel mai mare număr de locuitori din judeţ, ultimele informaţii indicând o populaţie de 20.029 de persoane.

Miroslava este devansată doar de Iaşi şi Paşcani, în timp ce celalte oraşe din judeţ (Hârlău, Podu Iloaiei şi Tg. Frumos) au fiecare o populaţie sub 15.000 de persoane. Investiţiile din ultimii ani au plasat Miroslava în top şi în contexul unui alt indicator important: în acest an, estimările sunt că la bugetul de stat vor fi viraţi 25,7 milioane lei din impozitul pe venit. Din această sumă, ţinând cont de modul de calcul al guvernului, se vor întoarce la bugetul comunei 16,7 milioane lei. 

 

 

Comentarii