anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Complexul sportiv din Sărărie al Universității „Cuza”, schimbat radical faţă de anul trecut

GALERIE
complex_sportiv_sararie (1)
 • complex_sportiv_sararie (1)
- +

Atunci, suma infimă pentru care instituţia voia să o dea pentru concursul de proiecte a atras critici din partea arhitecţilor. Ce s-a schimbat între timp?

În şedinţa Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) de marţi, 17 mai, a fost avizat studiul de fezabilitate pentru realizarea Complexului sportiv. Acesta va avea o suprafaţă construită de 5.810 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 9.594 de metri pătraţi, înălţimea maximă de 21 de metri, două etaje şi va fi compus din bazin de înot de dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi parcare.

„În sala de sport multifuncţională se vor practica atât activităţi sportive individuale cât şi de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton). Parcarea (subterană şi supraterană) va fi prevăzută şi cu locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spaţii verzi şi căi de acces. După recepţia studiului de fezabilitate, universitatea va demara etapa de licitaţie a proiectului tehnic de execuţie şi obţinerea autorizaţiei de construcţie a Complexului sportiv al UAIC”, au precizat reprezentanţii UAIC.

În legătură cu acest proiect, „Ziarul de Iaşi” a prezentat o analiză a Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Iaşi, care au acuzat conducerea UAIC că fac un concurs de arhitectură fără arhitecţi. Spre deosebire de acel moment, însă, în anunţul cu privire la avizarea studiului de fezabilitate, universitatea a prezentat un alt film şi alte randări decât a făcut-o anul trecut, atunci când a anunţat câştigătorul concursului de idei pentru proiectare. Modificările fundamentale au fost realizate, a precizat prof.dr. Tudorel Toader, în momentul în care a fost scos la licitaţie lucrarea pentru efectuarea studiului de fezabilitate. Aceeaşi firmă care a câştigat iniţial concursul de soluţii al universităţii a câştigat şi efectuarea studiului de fezabilitate, şi a modificat din temelii aspectul proiectului.

„Am discutat de patru-cinci ori în BECA, am explicat că vrem bazin olimpic, terenuri de antrenament, subsol cu parcări, demisol cu utilităţi, centrale şi altele administrative, tot felul de săli şi a crescut gradul de ocupare al terenului. În etapele proiectului am tot avut discuţii până acum două săptămâni, când a fost una dintre ultimele întâlniri. Scopul nostru este să fie cât mai funcţional şi dacă se poate şi estetic, să se încadreze în zonă. Ce este acum îmi place mai mult”, a declarat Tudorel Toader.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.