Concursul Naţional de Lectură „Ionel Teodoreanu“, la „Negruzzi“: 11 premii pentru elevii ieşeni

luni, 16 mai 2016, 01:57
2 MIN
 Concursul Naţional de Lectură „Ionel Teodoreanu“, la „Negruzzi“:  11 premii pentru elevii ieşeni

La competiţia destinată elevilor care a avut loc în acest week-end la Iaşi, şi anume cea de-a XI-a ediţie a Concursului Naţional Transcurricular de Lectură „Ionel Teo­doreanu“, elevii din judeţul Iaşi au reuşit să câştige nu mai puţin de 11 premii importante.  

La clasa aVI-a a obţinut premiul I eleva Alexoae Maria Ştefana, de la Colegiul Naţional, iar la clasa a VII-a, tot premiul I, Coman Elena, de la Colegiul „Mihail Sado­veanu“ Paşcani. La clasa a V-a premiul I a revenit judeţului Suceava, iar la clasa a VIII-a, municipiului Bucureşti. Elevii ieşeni au mai obţinut un premiu II la clasa a VIII-a, prin Gheorghiu Mara Ştefania, de la „Negruzzi“, şi o menţiune la clasa a V-a, obţinută de Dimitriu Alexandra Cristina. Tot menţiune au mai obţinut şi Panţiru Iustina, elevă în clasa a V-a la Colegiul Naţional, şi Dimitriu Corina, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul „Racoviţă“. Premiile de excelenţă „Costache Negruzzi“ au re­venit unui număr de 10 elevi, dintre care 5 din judeţul Iaşi. 

Pe lângă diplome, elevii au primit numeroase cărţi şi CD-uri cu muzică clasică, iar pentru performanţele lor, elevii par­ticipanţi la acest concurs au fost răsplătiţi cu 92 de premii şi menţiuni acordate de Ministerul Educaţiei şi de instituţii de cultură şi edituri de prestigiu, de Primă­ria Municipiului Iaşi, la care se adaugă premiile speciale „Costache Negruzzi“ şi „Ionel Teodoreanu“, în semn de apreciere din partea iniţiatorilor competiţiei: Cole­giul „Costache Negruzzi“, respectiv Ins­pectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Trebuie menţionat că toţi cei 8 participanţi din Republica Moldova au obţinut premii speciale. „Pe lângă o atmosferă de concurs elevată, demnă de cele mai prestigioase competiţii, participanţii s-au bucurat de nume­oase experienţe artistice şi culturale, care au construit împreună imaginea unor momente de neuitat, mai ales pentru elevii veniţi din alte judeţe şi din Republica Moldova. Concursul „Ionel Teodoreanu“ se înscrie printre evenimentele educative care poartă marca «Iniţiat şi organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi», devenind, cu timpul, o emblemă pentru urbea noastră“, a precizat Mihaela Apetroaie, inspector şcolar de specialitate în cadrul ISJ Iaşi. 

Evenimentul a avut loc în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Universitatea „Al.I. Cuza“, Biblioteca Centrală Universi­tară, Consiliul Local Iaşi, Muzeul Litera­turii Române, Palatul Copiilor, Editura Polirom, Editura Adenium, precum şi Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“, Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moi­sil“, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza“ şi Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu“ din Iaşi.

 

Comentarii