Copiii care învaţă filozofie se pricep mai bine la matematică şi literatură

miercuri, 24 august 2016, 22:28
1 MIN
 Copiii care învaţă filozofie se pricep mai bine la matematică şi literatură

Potrivit unui nou studiu, copiii de 9 – 10 ani din Anglia, care au participat la un curs de filozofie o dată pe săptămână, pe parcursul unui an şcolar, şi-au îmbunătăţit rezultatele la matematică şi literatură, elevii din mediile defavorizate arătând cele mai promiţătoare rezultate.

Peste 3.000 de elevi, din 48 de şcoli din Anglia, au participat la discuţii săptămânale despre concepte precum adevăr, justiţie, prietenie, cunoştinţe generale, având la dispoziţie şi timp de reflecţie, aprofundare, dar şi timp pentru întrebări, fapt ce i-a ajutat să îşi construiască gândurile şi ideile.

Elevii care au urmat acest curs şi-au îmbunătăţit rezultatele la matematică şi literatură cu echivalentul a două luni în plus de studii. Copiii din medii defavorizate au avut rezultate şi mai bune: abilitatea de a citi îmbunătăţită cu echivalentul a 4 luni, matematica cu 3 luni, iar scrisul cu 2 luni. Profesorii au raportat şi un impact pozitiv asupra încrederii de sine a studenţilor, dar şi a abilităţii de ascultare.

Studiul a fost realizat de Fundaţia Education Endowment (EEF), o organizaţie nonprofit, care are ca scop eliminarea decalajului dintre veniturile familiei şi nivelul de educaţie.

descopera.ro

Comentarii