Copil de 9 ani trimis la furat de iubitul mamei. “Nu am greşit, i-am educat”

miercuri, 10 iunie 2020, 01:56
2 MIN
 Copil de 9 ani trimis la furat de iubitul mamei. “Nu am greşit, i-am educat”

Caz din categoria “bătaia e ruptă din Rai”, înregistrat pe rolul instanţelor ieşene. Un bărbat de 42 de ani este acuzat că a maltrat copiii concubinei sale 

Vasile Lupu este acuzat de anchetatori că a lovit şi terorizat psihic doi copii de 9, respectiv 2 ani. Individul a semnat un acord de recunoaştere cu procurorii, respins însă de prima instanţă. Pe 24 iunie, Lupu va afla dacă va fi sau nu condamnat pentru faptele sale, decizia urmând a fi luată de Curtea de Apel Iaşi. Sentinţa primei instanţe conţine date terifiante despre faptele comise de individ. Acesta a început o relaţie de concubinaj acum şase ani cu mama celor două victime, timp în care a început să locuiască la casa acesteia, alături de cei doi copii, pe care femeia îi avea dintr-o altă relaţie.

În 2017, mama copiilor a plecat de acasă şi i-a lăsat pe cei doi copii la domiciliul lui Vasile Lupu. “În perioada în care cei doi minori au locuit la domiciliul inculpatului, aceştia au fost agresaţi fizic şi verbal, în mod repetat, de către inculpat, acesta din urmă obişnuind să consume în mod frecvent băuturi alcoolice. Minorii au relatat că au fost bătuţi de multe ori cu varga în zona spatelui şi a fundului, peste mâini şi peste picioare, fără niciun motiv, că au mai fost loviţi şi cu cureaua, cu palmele, aceste episoade de violenţă fizică având loc aproape în fiecare săptămână”, se arată în decizia primei instanţei. Mama celor doi copii a asistat şi ea uneori la agresiuni, însă nu a intervenit, de frică să nu fie şi ea bătută. De asemenea, copilul mai mare a relatat judecătorilor că, la un moment dat, a fost trimis să fure vin de la un vecin, fiind ameninţat că, dacă refuză, va fi lovit.

La audieri, chiar dacă a vrut să încheie un acord de recunoaştere cu procurorii, individul nu s-a căit 100%. “Inculpatul a recunoscut faptul că i-a agresat de mai multe ori atât fizic, cât şi verbal, pe minorii A.A-I şi A.V, lovindu-i pe aceştia cu palmele sau cu băţul, însă a precizat că acest lucru a fost făcut pentru a le oferi o bună educaţie, nu din răutate”. În acordul de recunoaştere respins de judecătorii primei instanţe fusese stabilită o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, însă magistraţii au considerat că procurorii nu ar fi trebuit să reţină circumstanţe atenuante pentru individ doar pentru că acesta a recunoscut.

Comentarii