Coreea de Nord ascunde mesaje anti-SUA în desenele animate

vineri, 11 august 2017, 15:56
2 MIN
 Coreea de Nord ascunde mesaje anti-SUA în desenele animate

Un desen animat pentru copii, care a fost difuzat zilele acestea de televiziunea de stat nod-coreană pare să ascundă mesaje anti-SUA, scrie BBC News.

Pentru un observator extern, desenul produs în Coreea de Nord, „Articiul învinge tigrul” ar putea părea o poveste în care micul arici se folosește de spinii săi pentru a învinge felina care nu îi dă pace. Dar dacă amplasăm această poveste în contextul conflictului coreano-american, se pare că mesajul nu este unul întâmplător, potrivit Libertatea.ro.

Desenul animat este bazat pe o fabulă populară coreană. Un grup de animale, conduse de un  iepure care are pe braț o banderolă roșie, se confruntă cu un tigru arogant care încearcă să-i supună. Problemele tigrului apar atunci când un mic arici se face ghem și i se înfige în nasul felinei. Pe măsură ce tigrul o ia la fugă, animalele care până atunci îi erau fidele trec de partea ariciului și îl felicită pentru curajul și tactica sa.

Desenul ar fi trecut foarte ușor neobservat, dacă agenția de știri nord coreeană, KCNA, nu l-ar fi prezentat ca o poveste pentru toate generațiile în care tigrul ar putea fi Statele Unite, celelalte animale din pădure națiunile lumii, iar ariciul curajos – Coreea de Nord. În trecut, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a îndemnat studiourile de stat să facă programe pentru copii prin care să ofere informații relevante pentru tineretul din țară. „Ariciul învinge Tigrul” pare să fie rezultatul acestui îndemn.

Comentarii