Cum poţi „camufla“ un defect de pe perete

joi, 08 martie 2018, 10:00
1 MIN
 Cum poţi „camufla“ un defect de pe perete

Ai în locuinţă un perete de care nu eşti prea mândru pentru că nu este tocmai bine definit? Tuturor ni se întâmplă să descoperim anumite imperfecţiuni pe pereţi care atrag atenţia, iar atunci când nu poţi renova cu totul încăperea, iată ce artificii îţi propunem pentru a ascunde micile defecte.

Pentru anumite persoane, zidurile din cărămidă pot fi un subiect intens discutat. Cărămida  poate reprezenta o caracteristică minunată de textură  sau poate fi un model total nepotrivit pentru o locuinţă, în funcţie de preferinţele fiecăruia. În schimb, dacă vrei să ai parte de un perete diferit în casă care să nu fie perfect nivelat şi pe care micile imperfecţiuni să arate bine, atunci un perete din cărămidă poate fi o soluţie bună.

Rafturi

Dacă ai un ventilator pe perete sau un sistem de încălzire, o instalaţie de climatizare, în loc să încerci să îl acoperi, un raft de bibliotecă vopsit într-o culoare similară, ar fi mult mai potrivit. Unitatea nu se va mai distinge la fel de mult atunci când va acţiona ca o parte dintr-o piesă de mobilier. Astfel, unitatea nu va mai fi la fel de vizibilă şi vei avea parte de un perete mult mai frumos.

Utilizează o singură culoare de vopsea

Casele mai vechi, dar şi unele dintre casele mai noi, au pereţii uşor neuniformi, plafoane înclinate şi alte defecte minore. Adesea folosesc o singură culoare de vopsea pentru pereţi, tavan şi ornamente pentru a accentua liniile dintre suprafeţe. 

Comentarii