Advertorial

Cum poți lua un credit dacă ai venituri sub 1.000 de lei/lună (P)

joi, 03 martie 2022, 09:25
4 MIN
 Cum poți lua un credit dacă ai venituri sub 1.000 de lei/lună (P)

De regulă, pentru a obține un credit de nevoi personale ar trebui să te bazezi pe un venit cel puțin echivalent cu salariul minim pe economie. În caz contrar, poți avea surpriză neplăcută de a-ți fi refuzată cererea de creditare. Însă, trebuie să știi că ai la dispoziție și alte soluții de finanțare, pe care le poți obține chiar dacă veniturile tale sunt mai modeste.

Băncile stabilesc câteva condiții clare pentru acordarea unui împrumut de nevoi personale, iar una dintre acestea se referă la existența unui venit stabil. Majoritatea instituțiilor bancare nu au bătut în cuie un anumit nivel minim, sub care să nu se situeze veniturile tale. Însă, pentru a beneficia de finanțare este indicat să poți face dovada că încasezi cel puțin salariul minim pe economie. De altfel, înainte de a aplica pentru un credit, te sfătuim să îți analizezi cu atenție bugetul, tocmai pentru a avea siguranța că poți suporta o rată.
 
Totuși, dacă veniturile tale sunt modeste, dar ai nevoie de bani pentru a rezolva o urgență, respectiv o situație care te-a prins pe nepregătite, ce poți face? În astfel de momente, poți lua în calcul accesarea unui credit urgent online. Este vorba despre un produs financiar pe care îl acordă IFN-urile, cu o valoare ce poate ajunge, în cele mai multe cazuri, până la 2.000 sau 4.000 de lei. În ceea ce privește rambursarea, vei avea la dispoziție un termen mai scurt decât la bănci, respectiv de câteva săptămâni, până la maximum 2-3 luni. Dacă sumele sunt prea mici pentru nevoile tale, află că există și credite nebancare de până la 40.000 de lei, cu o rambursare de maximum 60 de luni.
 
Avantajul este acela că poți aplica pentru un credit urgent online și în situația în care încasezi venituri situate sub nivelul salariului minim pe economie. Mai mult, există IFN-uri dispuse să îți acorde finanțare și dacă obții venituri lunare care nu depășesc, de exemplu, 300 sau 500 de lei.
 
IFN-urile acceptă o gamă largă de venituri
 
Pentru obținerea unui credit rapid trebuie să încasezi venituri pe care să le poți dovedi, dacă IFN-ul îți va cere acest lucru. În acest sens, vei avea nevoie de o adeverință de salariu, de o fotografie a talonului de pensie sau de un extras de cont, după caz.
 
IFN-urile acceptă o gamă variată de venituri, precum cele obținute din:
• Salarii și pensii;
• Activități de închiriere;
• Drepturi de autor;
• Activități liberale;
• Dividende.
 
Aspecte la care să fii atent
 
Pentru a alege un credit urgent online cât mai echitabil, informează-te despre toate costurile acestuia. Astfel, nu vei risca să iei o decizie dezastruoasă pentru bugetul tău.
 
1. Ține cont de nivelul dobânzilor.
O dobândă mai mică este în avantajul tău, întrucât valoarea acesteia se va reflecta în cea a ratei pe care o vei plăti. De regulă, împrumuturile bancare au costuri mai piperate decât cele acordate de bănci. Însă, nu trebuie să te descurajezi sau să îți faci scenarii sumbre. Dacă te afli în situația de a accesa primul credit urgent online, unele IFN-uri te scapă total de dobândă, până la ultima scadență. Singura regulă pe care trebuie să o îndeplinești este aceea de a-ți achita la timp ratele, altfel riști un credit cu DAE de peste 7000%.
 
2. Verifică și comisioanele.
Pe lângă dobânda cu nivel cât mai redus, te interesează ca împrumutul să aibă cât mai puține comisioane. Unele IFN-uri percep comisioane de acordare a creditului, de administrare, dar și pentru rescadențare sau pentru refinanțare din sursă externă.
La fel de important este să te informezi și despre dobânzile penalizatoare, pe care le-ai putea achita în cazul în care vei întârzia cu rambursarea creditului.
 
3. Optează pentru o valoarea DAE cât mai mică.
Acest indicator te ajută să afli costul total al împrumutului. Drept urmare, este indicat să optezi pentru un credit nebancar care are o valoare DAE cât mai mică.
 
Cu ajutorul platformei Sortter îți protejezi bugetul
 
Poți descoperi o soluție de creditare avantajoasă și fără să obosești căutând informațiile financiare pe site-ul fiecărui IFN de pe piața autohtonă. Platforma de comparare Sortter te ajută gratuit să identifici rapid cea mai rentabilă soluție de creditare pentru nevoile tale și, implicit, pentru bugetul tău.
 
Trebuie doar să selectezi suma pe care intenționezi să o obții și perioada potrivită pentru rambursare. Mai apoi, în funcție de aceste date introduse de tine, Sortter îți prezintă ofertele de finanțare considerate rentabile pentru tine, oferindu-ți toate informațiile care te interesează –  de la costuri până la condiții de eligibilitate. Analizând și comparând respectivele soluții de creditare, vei avea certitudinea că o alegi pe cea mai bună.
 
În cazul în care ai dubii legate de costul real al unui împrumut, îți recomandăm să folosești și calculatorul de credite de nevoi personale pe care platforma Sortter ți-l pune la dispoziție și care te va ajuta să afli toate informațiile financiare defalcate, printre care și valoarea DAE și cea a ratei.

Comentarii